Hyrbil Jamaica

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Jamaica

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Jamaica

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Jamaica genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Jamaica. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Jamaica guide

Biluthyrning Jamaica
Hyrbil Jamaica

Jamaica är en ö i Stora Antillerna, och är den tredje största ön i Västindien efter Kuba och Hispaniola. Ön har en befolkning på 2.889.187 invånare (2012).Huvudstaden är Kingston som har en av de största naturhamnar i världen, Kingston Harbour.

Christopher Columbus var den förste europé som kom till Jamaica i 1494. Ön var en brittisk koloni från 1665 till 1962, och är idag en del av det brittiska samväldet med drottning Elizabeth II som den formella omkostnader. Det officiella språket är engelska men det vanligaste är patwa, en kreol ordförråd främst från engelska.

Turistattraktioner på ön inkluderar Dunns River Falls i St Ann, YS Falls i St Elizabeth, den blå lagunen i Portland, och Port Royal. Vackraste stränder finns på norra och västra kusten av ön. Ön har ett överflöd av vilda djur, och det finns också krokodiler och farliga ormar. Under senare år skapade det flera naturreservat.

Klimatet på Jamaica är tropiskt, varmt och fuktigt väder, även om högre inlandet är mer tempererat. Det högsta berget är Blue Mountain Peaks som ligger 2256 meter över havet. Vissa områden på sydkusten, som Liguanea slätten och Pedro Plains, är relativt torra. Jamaica ligger i orkanen bältet i Atlanten.

Jamaica har haft en av de högsta mord priser i världen under många år, enligt FN: s beräkningar. Många människorättsaktivister kallar Jamaica ”den mest homofobiska plats på jorden.” 90,9% av Jamaicas befolkning är afrikansk bakgrund, men det är fortfarande en vit överklass som dominerar.

Landet är känt för sin musik med den berömda reggae musiker Bob Marley i överträdelsen. Ska, Mento, Rocksteady, Dub, och mer nyligen, dancehall och ragga, musikgenrer, allt härstammar från ön. Ian Fleming, som bodde i Jamaica, användas upprepade gånger på ön som inspiration för James Bond romaner.

Den jamaicanska köket är känt för att använda en speciell blandning av kryddor. Jamaica är också hem för Red Stripe öl och jamaicanska Blue Mountain Coffee.

Öns största flygplats, Sir Donald Sangster International Airport, som ligger i semesterorten staden Montego Bay.Andra stora flygplatser är Norman Manley i Kingston och Ian Fleming i Boscobel, Saint Mary Parish.