Hyrbil Malaga

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Spanien
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Malaga

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Malaga

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Malaga från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Malaga genom oss.

Malaga Guide

Malaga Biluthyrning

Malaga är huvudstad i Costa del Sol och i provinsen Malaga. Staden har en befolkning på cirka 600.000 och är den sjätte största staden i Spanien. Staden har sina intäkter från jordbruk och turism. I denna stad kan du kombinera stad och strand semester! Malaga har en hel del spännande historia och sevärdheter, bra shoppingmöjligheter,bra golfbanor, vackra stränder och ett pulserande nattliv.

Hamnen är Spaniens äldsta och är idag fylld med kryssningsfartyg och lyx yatcher. Staden har många vackra parker att koppla av i och en vacker botanisk trädgård. Om du är ute efter shopping, stanna till med Calle Larios, som är den största shoppinggatan.

Staden är särskilt känd för sitt söta vin. De har också ett stort utbud av kaffe och inte minst variation kring tillredningen. När du är i Malaga, naturligtvis, unna dig stadens tapas på en av stadens restauranger, men också lokala rätter som Espeto de Sardinas – grillade sardiner på en pinne. Mercado Atarazanas är den centrala marknaden i staden där du kan köpa allt från färska grönsaker till vin.

Attraktioner

För en autentisk upplevelse, besök den gamla staden där traditionella rätter serveras för området och fina lokala viner. Här hittar du Catedral de la Encarnación de Malaga, som byggdes mellan 1528 och 1782. Katedralen blev aldrig färdig, så det östra tornet saknas. Katedralens exteriör kännetecknas av barock, medan interiören är i renässansstil. Ett litet museum och en park som tillhör katedralen finns på samma plats.

Den världsberömda konstnären Pablo Picasso kommer från Malaga. Museet tillägnad Picasso ligger intill hans barndomshem i Gamla stan. Nästan 300 av hans verk har ställts ut sedan han var barn.

Andra attraktioner som är värda att utforska är denromerska teatern , som är Málaga äldsta byggnad. Alcazaba är ett moriskfort från 1000-taletsom inhyse málagas härskare. Det finns också ett arkeologiskt museum i närheten. Malagas mest kända landmärke är slottet Castillo de Gibralfaro från 1300-talet, som reser sig över staden. Det byggdes ursprungligen för att skydda Alcazaba. Härifrån kan du njuta av en underbar panoramautsikt, du har tur med vädret kan du se hela vägen över till Afrika.

Malaga är huvudstad i Costa del Sol och i provinsen Malaga.

Utforska Malaga med biluthyrning

Andalucia-regionen är proppfull med spännande och vackra byar, imponerande landskap och många sevärdheter. Med biluthyrning har du möjlighet att uppleva mycket mer än det hektiska stadslivet och stränderna. Det finns också flera större städer som lätt kan nås från Malaga. Här är några förslag på de mest populära åkattraktionerna.

Alhambras fästning byggdes i mitten av 1300-talet och har sedan dess byggts ut och byggts om.

Granada – Den röda fästningens stad

Staden Granada ligger vid foten av Sierra Nevada bergen och ärkanske mest känd för sin imponerande arkitektur som återstår från när morerna styrde andalusien regionen. Alldeles intill gamla stan i centrum ligger fästningen Alhambra, vilket betyder något sådant som ”Röda slottet”. Fästningen byggdes i mitten av 1300-talet ochhar byggts ut och byggts om flera gånger sedan dess. Mycket av det är ursprungligen väl omhändertagen, inklusive flera vackra mosaiker. I Granada hittar du också många andra sevärdheter, vackra gator och stadsdelar, monument och arkitektur värda mer än en resa med. Staden har också mycket goda mattraditioner att erbjuda, där konsten att laga mat från många kulturer har smält samman under flera hundra år.

 • Från centrum av Malaga till Granada är det ca 155 kilometer. Du kör på motorvägen österut längs kusten, och sedan ta av norrut förbi Sierra Nevada. Körtiden utan stopp är cirka 1 timme och 45 minuter.
Utanför Nerja kan du utforska grottor där det finns spår av bland annat neandertalare.

Nerja – Europas balkong

Nerja är en gammal fiskeby som nu har blivit en av de mest populära turistattraktionerna på Costa del Sol. Om du är i Malaga och har en biluthyrning, är detta en av de trevligaste och enklaste utflykter du kan ta. Stadens främsta attraktion är klippan som kallas ”Europas balkong”. Där är det härligt att sitta och njuta av solnedgången, med havet och stränderna precis nedanför balkongen. Utanför Nerja hittar du ett komplex av grottor som upptäcktes på 1950-talet. Här är spår av neandertalare som bodde i regionen för mer än 10 000 år sedan och förmodligen var bland de sista överlevande från våra förhistoriska släktingar. Rester av romare och morer har också hittats i grottorna.

 • Från Malaga till Nerja är det cirka 65 kilometer på motorvägen. Tiden du spenderar med biluthyrning kommer att vara cirka 45 minuter.

Ronda – Rövarbyn på Bergstoppen

Ronda anses vara en av Spaniens vackraste städer, och då är det inte bara syftar till den magnifika medeltida byggnader där. Staden ligger på en liten bergstopp, med bländande omgivningar. Det finns gamla stenbroar över djupa raviner, och många hus verkar balansera på klippor som är branta. En av flera anledningar till att folk ursprungligen bosatte sig här är att Ronda var ett gömställe för många av regionens banditer och rånare. Här var det lätt att försvara sig, vilket man inser när man står i staden. Ronda är också känd för att vara vaggan för tjurfäktning. Stadens sevärdheter inkluderar Puente Nuevo-bron,ett spa och badhus från den tid då morerna härskade här, den ursprungliga tjurfäktningsarenan och flera stora kyrkor.

 • Det är cirka 100 kilometer från Malaga till den vackra staden Ronda. Mycket av sträckan går förbi bra platser som kan vara värt ett stopp. Körning direkt du kommer att spendera ca 1 timme och 20 minuter.
Ronda beskrivs som en av Spaniens vackraste städer med bländande omgivningar och vackra medeltida byggnader.
Cordoba har varit ett centrum för handel och administration i många århundraden.

Cordoba – Spansk huvudstad i den romerska eran

I nästan rak riktning norr om Malaga ligger en av Andalusien regionens mest spännande städer. Cordoba är också den tredje största i regionen mätt i befolkningen. Staden har varit ett centrum för handel och administration i många århundraden. Här har bland annat neandertalare, romare, morer, visigoter och kristna ändrats till att härska. Du kan se spår av detta i stadens arkitektur och kultur, och det finns flera byggnader som är ett VÄRLDSARVslista unesco här. Staden är också känd för sina många bra restauranger, där lokala specialiteter serveras med stolthet. Flera av de bästa och mest trevliga matställena finns i de många, små och vackra plazas i centrum. Det är inga problem att ta en dagstur till Cordoba från Malaga om du har en hyrbil, men du bör överväga ett boende om du har tillräckligt med tid.

 • Cordoba ligger mer eller mindre strax norr om Malaga, med ett avstånd på cirka 160 kilometer. Utan att stanna kommer körtiden att vara ca 1 timme och 45 minuter.

Andra platser att överväga att stanna till vid

 • Gibraltar – En liten bit av England vid Spaniens södra spets. Gibraltar är ett måste om du har en hyrbil under semestern i denna del av Spanien. Det är 134 kilometer mellan Malaga och Gibraltar, med en körtid på 1 timme och 40 minuter.
 • Sevilla – En av Spaniens vackraste storstäder, med särskilt goda mattraditioner. Sevilla är platsen att uppleva flamenco, äta tapas och njuta av den välkomnande atmosfären som folket i Andalusien är kända för. Från Malaga till Sevilla är det 210 kilometer, och en körtid på ca 2 timmar och 10 minuter.
 • Marbella – Detta är lekhage av många av de rika och berömda när de semester på Costa del Sol. Marbella passar också för oss vanliga människor, och speciellt om vi gillar sol, strand, bad och ett pulserande nattliv. Marbella kan endast nås på cirka 40 minuter med biluthyrning. Avståndet är cirka 57 kilometer.
Trafiken i staden kan vara lite tät, men sällan något problem för turister med biluthyrning.

Parkering och trafik med biluthyrning

I centrum av Malaga är det i allmänhet svårt att hitta parkeringsplats på gatorna. Som regel är det bättre att antingen använda de offentliga garageanläggningar som ligger i utkanten avstadens centrum , eller sätta hyrbilen i ett parkeringsgarage. Många hotell har också parkeringsmöjligheter som är öppna för dem som inte är gäster.

I centrum av Malaga finns det många rondeller, och du måste komma ihåg att den i rätt fält har rätt att köra. Enligt trafikregeln ska du alltid använda blinkers när du går ut ur rondellen. Trafiken i staden kan vara lite tät, och förare är lite mer aggressiva än du kanske är van vid hemifrån. Ändå finns det sällan några problem för utlänningar med hyrbilar, varken i Andalusien eller resten av Spanien.

Flygplats

De flesta som flyger till Malaga landar på Malaga-Costa del Sol flygplats. Det ligger bara några kilometer från stadens centrum. Flygplatsen tjänar också besökare som går till platser som Torremolinos, Fuengirola,Marbella och andra städer i Andalusien regionen. Totalt finns det cirka 19 miljoner passagerare per år som flyger till eller från flygplatsen i Malaga. Därför är det också ganska stort, med tre terminaler. Från europeiska städer kan man oftast flyga direkt med både de stora flygbolagen och med lågprisflygbolag. Dessutom finns charterflyg från ett antal platser.

De flesta biluthyrningsbolag på flygplatsen är samlade på nedre våningen i terminal 2. Dessutom finns det några som har räknare på första våningen i terminal 3. Från och med idag är de internationella företagen Hertz, Avis, Sixt, Goldcar och Europcar representerade på flygplatsen i Malaga, liksom den lokala spelaren Record Go.

 • Från flygplatsen till hamnen och centrum av Malaga är det bara 8 eller 9 kilometer, beroende på vilken rutt du väljer. Den snabbaste är oftast att köra motorvägen som går via Cruz de Humilladero, som tar ca 10 minuter.
 • Från flygplatsen i Malaga till Torremolinos är det 16 kilometer, och en körtid på ca 15 minuter.
 • Från flygplatsen i Malaga till Fuengirola är det 31 kilometer, och en körtid på 25 minuter.
 • Från flygplatsen i Malaga till Marbella är det 57 kilometer, och en körtid på 40 minuter.
Flygplatsen ligger bara några kilometer från stadens centrum.