Hyrbil München

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Tyskland
 4. chevron_right
 5. Hyrbil München

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning München

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i München från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i München genom oss.

München guide

Bilutleie München
München Biluthyrning

München är huvudstad i den sydtyska delstaten Bayern, och en av Tysklands mest inflytelserika städer. Den ligger vid floden Isar, och har cirka 1,3 miljoner invånare (2010). München är ett viktigt transportnav – och har också en varierad industri. Traditionellt har staden varit känd för sin ölproduktion och för sitt rika kulturliv. Turismen är idag en viktig affärsväg.

München grundades officiellt 1158,men hade redan under några hundra år bebotts av munkar från klostret Tegernsee. Under medeltiden befäste München sin ställning som handelscentrum, i första hand med avseende på omsättningen av hantverk och konstprodukter.

Attraktioner

Flera av Münchens sevärdheter är koncentrerade runt Marienplatz-torget. Här hittar du bl.a. Neues Rathaus (det nya rådhuset) – uppfört i slutet av 1800-talet i nygotisk stil samt kolonnen Mariensäule. I närheten ligger också Altes Rathaus (Gamla rådhuset) från medeltiden, med sitt vackra torn. Byggnaden har nu ett leksaksmuseum.

Marienplatz i München där flera av stadens sevärdheter är koncentrerade.

Andra historiska sevärdheter inkluderar det tidigare kungliga slottet Alt Hof, där de äldsta delarna är från 1200-talet. Nämns också i den stora Frauenkirche från 1271. Kyrkan byggdes i slutet av 1400-talet med två 99 meter höga torn. I övrigt kan följande seevärda byggnader nämnas – de flesta från 1600- och 1700-talen: Theatinerkirche och S:t Johannes-Nepomuk Kirche – liksom slotten Residenz och Nymphenburg. Det finns också ett antal magnifika byggnader från 1800-talet i München – bland annat Glyptothek, Staatsgalerie och Propylän, som alla ligger vid Königsplatz.

Naturligtvis har staden München också ett antal museer, konstgallerier, teatrar och konsertsalar att erbjuda – och ett antal stora kulturella evenemang hålls också i staden, inklusive staden.. den årliga, världsberömda ”Oktoberfest”.

Många vet att ett av Tysklands bästa fotbollslag genom tiderna, FC Bayern München, har sin hemmaplan här. De spelar sina hemmamatcher på den nya ”Allianz Arena” – en gigantisk stadion med plats för 66.000 åskådare.

Utforska München med biluthyrning

Bayern är ett stort område med många vackra städer, sjöar och skogar, med Alperna som bakgrund. Biluthyrning gör det enkelt att nå vackra byar, slott och andra sevärdheter värda att besöka medan du är i München. Det finns också många platser i denna region som är av historisk betydelse, särskilt från andra världskriget. Här finns förslag på körstråk som är bland de mest populära.

Herrenchiemsee – Bayerns svar på Versailles

En av herrenchiemseens vackra trädgårdar – Tysklands svar på Versailles.

Herrenchiemsee är ett komplex som består av två palats på ön Herreninsel i Chiemsee, Bayerns största sjö (Bodensee är visserligen större, men det är bara delvis beläget i Bayern). Ett av palatsen byggdes av Ludwig II av Bayern, samma kung som också byggde den berömda Schloss Neuschwanstein. Den är inspirerad av Versailles utanför Paris, och står på marken där det tidigare fanns ett kloster. Idag är Herrenchiemsee en mycket populär turistattraktion. Guidade turer i palatsen kan utforskas och uppleva de extravaganta omgivningarna i Bayerns kungar. Både palatsen, det gamla klostret, och de vackra trädgårdarna som ligger på ön är en unik upplevelse.

 • Från München till Prien am Chiemsee är det 87 kilometer om du väljer den kortaste vägen med motorväg A8. Körningen tar ca 1 timme.
 • I Prien am Chiemsee finns en stor parkeringsplats precis intill där båten över till Herrenchiemsee blad.
 • Båten går kontinuerligt, och resan till ön tar bara några minuter.
Det tyska slottet Neuschwanstein Schloss.

Neuschwanstein Schloss – Det vackraste slottet i Tyskland

Du har nog sett det här slottet på film. Till exempel är slottet i Disney-versionen av Askungen inspirerad av Neuschwanstein Schloss. Detta är förmodligen den mest kända slottet i hela Tyskland , ochmånga tror att det är också den vackraste. Det byggdes i slutet av 1800-talet av Ludwig II av Bayern, och var avsett att bli hans permanenta hem. Den stackars Ludwig förklarades dock galen, och kort därefter drunknade han under mystiska omständigheter, strax innan slottet var färdigt. Idag är Neuschwanstein en av de mest populära sevärdheterna i Bayern. Kom ihåg att en tur måste bokas iförväg och du måste gå upp till slottet från byn nedanför. Turen går genom vackra landskap, och tar cirka 40 minuter.

 • Från Münchens centrum till Neuschwanstein Schloss är det cirka 108 kilometer om du väljer att köra den kortaste vägen via Starnberg vid sjön Starnberger See. Körningen går mestadels på en landsväg efter att du passerar Starnberg, och tar ca 1 timme och 30 minuter.
Från gamla stan i Nürnberg – staden som tidigare ansågs vara en av Tysklands vackraste.

Nürnberg – Münchens vackra lillebror

Före andra världskriget ansågs Nürnberg vara en av Tyskland och Bayerns vackraste städer. Större delen av stadskärnan förstördes dock av bombningarna, men byggdes lyckligtvis upp igen efter kriget. Gamla stan, palatset, stadsmuren och broarna ser ungefär likadana ut idag, som de gjorde när de byggdes under medeltiden. Kaiserburg, som stiger upp till Gamla stan, är huvudattraktionen, men det finns mer än tillräckligt annat att titta på i denna stad. Om du är intresserad av historien om krig, har du många museer att besöka i Nürnberg, inklusive Palace of Justice där Nürnbergrättegångarna hölls.

 • Du kör på motorvägen hela vägen mellan München och Nürnberg, i riktning nästan rakt norrut. Avståndet är ca 168 kilometer, med en körtid på ca 2 timmar.

Dachau – Det första koncentrationslägret i andra världskriget

Dachau är en stad strax utanför München, idag med cirka 47 000 invånare. Platsen är mest känd för sin omänskliga roll under andra världskriget. Strax utanför det pittoreska centrum, KZ Dachau koncentrationsläger byggdes 1933. Tiotusentals fångar avrättades och torterades, tills amerikanska styrkor tog över området den 29 maj 1945. Hämtad 10 april 2010. Förutom att besöka lägret, som idag är ett museum och minnesplats, bör du komma ikapp med centrum av staden. Där hittar du bland annat Schloss Dachau, och mångavackra byggnader av historiskt intresse.

 • Den snabbaste vägen från Münchens centrum till Dachau är vanligtvis att köra norrut tills du når Allianz Arena, och sedan ta av västerut till Dachau. Sträckan är då ca 30 kilometer, och du använder normalt 25 till 30 minuter med biluthyrning.
 • Observera att minst 14 år måste vara minst 14 år för att kunna besöka koncentrationslägret.
Utanför den pittoreska centrum av Dachau, är världskriget koncentrationsläger ligger.
Berchtesgaden – ett besök du aldrig kommer att glömma.

Berchtesgaden och Kehlsteinhaus – Besök Örnboet

Liksom många andra platser i södra Tyskland, har Berchtesgaden en mörk historia från andra världskriget. Den vackra byn ligger vid foten av berget Kehlstein, där nazisterna byggde Kehlsteinhaus 1938. Byggnaden som de högsta ledarna för nazistpartiet hade som mötesplats ligger på en av bergets toppar, och är mest känt under namnet ”Örnboet”. Byn Berchtesgaden är en pärla, med vackra hus och mysiga gator, och med sjön Königssee i närheten. Ett besök här är knappast något du kommer att ångra. Samtidigt kan du gå upp till den historiska byggnaden längst upp ovanför byn, både av historiska skäl, och för att komma ikapp med den otroliga utsikten över Obersalzberg. Också överväga en resa till Salzburg i samma örfil, eftersom du fortfarande passerar i utkanten av staden när du kommer från München.

 • Den kortaste vägen mellan München och Berchtesgaden är om du kör motorväg A8 via Rosenheim. Avståndet är då ca 155 kilometer, och du kommer att spendera ca 1 timme och 45 minuter på enheten.
Det är relativt lätt att köra i München.

Parkering och trafik med biluthyrning

Det är relativt lätt att hitta parkeringsplats , ävenpå gatorna, när du är i München. Observera att sittplatser märkta med gröna ränder är reserverade för invånarna i staden och kräver att bilen registreras i en medföljande databas. Alla andra ska parkera i blåmärkta säten. Under dagen måste du betala en avgift för automaterna som står längs gatorna, och priset varierar beroende på platsen för den centrala parkeringen. Priserna är inte särskilt höga jämfört med vad man betalar i många andra europeiska städer. Det finns också gott om parkeringsgarage i stadens centrum. Dessa hittar du normalt enkelt med navigeringen av hyrbilen, eller med smartphone med navigering.

Att ta sig runt med en hyrbil inne i Münchens centrum är relativt enkelt, men det bästa är att använda navigering om du inte är bekant. I vissa områden är gatorna smala, och det finns många enkelriktade gator här. Trafiken kan dock vara ganska tät ibland. När du ska in och ut ur stan är det mycket enklare. Motorvägarna i Tyskland är oftast mycket bra, och förare kör hänsynsfull ,även om många är i hög hastighet.

Flygplats

Det tyska namnet på den internationella flygplatsen i München är Flughafen München. Detta är den näst mest trafikerade flygplatsen i Tyskland, endast förbi Flughafen Frankfurt am Main. Det totala antalet passagerare årligen är över 48 miljoner människor. Flughafen München har två huvudterminaler. Terminal 1 är den äldsta, och hanterar mestadels lågprisflygbolag, och flygbolag som inte tillhör Star Alliance. Terminal 2 hanterar alla flygningar till Lufthansa, och de flesta flygplan anslutna till Star Alliance. Terminalen är dock inhyst i två olika byggnader, med luftparkering mellan varandra.

Biluthyrningsföretagen ligger i ett separat centrum mitt på flygplatsen ,och utanför terminalerna. Detta ligger alldeles intill parkeringshuset där bilarna kommer att hämtas och levereras. Leveransen av biluthyrning är förresten mycket lätt på flygplatsen i München. Alla företag använder samma servicecenter för detta. Från och med idag Sixt, Avis, Budget, Europcar, Alamo, Enterprise, National och Flizzr representerade på flygplatsen i München.

 • Från flygplatsen utanför München in till centrum är det ca 35 kilometer om du väljer den snabbaste vägen. Körtiden kommer att vara cirka 30 minuter.
Flygplatsen i München på natten.