Hyrbil München

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Tyskland
  4. chevron_right
  5. Hyrbil München

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning München

Hitta det bästa priset på biluthyrning i München genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i München. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

München guide

Biluthyrning München

Hyrbil München

München är huvudstad i den sydliga tyska delstaten Bayern och en av Tysklands mest inflytelserika städer.Det ligger vid floden Isar, och har cirka 1,3 miljoner invånare (2010). München är en viktig samferdelsknutepunkt – och har också en varierad industri. Traditionellt har staden varit känd för sin öl produktionen och dess kulturliv. Turismen är i dag en viktig näring.

München grundades officiellt i 1158, men redan hade ett par århundraden varit bebodd av munkar från klostret Tegernsee. Under medeltida befäst Münchens ställning som handelscentrum, särskilt när det gäller försäljning av konst och hantverk produkter.

Många av Münchens sevärdheter är koncentrerade kring Marienplatz. Här är exempel Neues Rathaus (Nya rådhuset) – byggdes i slutet av 1800-talet i en nygotisk stil och kolumn Mariensäule. I närheten ligger Altes Rathaus (Rådhuset) från medeltiden, med sina vackra torn. I byggnaden finns nu ett leksaksmuseum.

Andra historiska sevärdheter är det gamla kungliga palatset Alter Hof, där de äldsta delarna är från 1200-talet. Även den stora Frauenkirche från 1271 nämns också. Kyrkan förlängdes i slutet 1400-talet med två 99 meter höga tornet. Annars dessa historiska nämnda byggnader – de flesta av 1600 – och 1700-talet: Theatinerkirche och Johannes Nepomuk Kirche – och slott Residenz och Nymphenburg. Det finns också ett antal magnifika byggnader från 1800-talet i München – inklusive Glyptothek Staatsgalerie och Propylän, alla belägna på Königsplatz.

Cultural München har naturligtvis också ett antal museer, konstgallerier, teatrar och konserthus att erbjuda – och det finns också ett antal större kulturevenemang i staden, bland annat den årliga, världsberömda “Oktoberfest”.

Många människor vet att en av Tysklands bästa fotbollslag genom tiderna, FC Bayern München, har sin hem här. De spelar sina hemmamatcher på den nya “Allianz Arena” – en gigantisk arena med plats för 66.000 åskådare.

Den närmaste flygplatsen är München flygplats, som ligger 38 km nordost om staden.

Meny