Hyrbil Saudi Arabien

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Saudi Arabien

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Saudi Arabien genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Saudi Arabien. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Saudi Arabien guide

Biluthyrning Saudi Arabien
Hyrbil Saudi Arabien

Konungariket Saudiarabien Den största delen av Arabiska halvön och är den näst största staten i arabvärlden.Det gränsar Jordanien och Irak till nordost Kuwait, Qatar, Bahrain och Förenade Arabemiraten i öster, Oman i sydost, Jemen i söder, Röda havet i väster och Persiska viken i öster.Befolkningen är 28.376.355 (2010) invånare och huvudstaden är Riyadh. 97% av den totala befolkningen är muslimer.

Saudiarabien är ibland kallas ”de två heliga moskéerna” land, sedan i form av Mecka och Medina, som är de två heligaste platserna i islam.Saudiarabien har betydande inflytande i Mellanöstern och den muslimska världen, och är det ekonomiskt, politiskt och militärt dominerande makten i Gulf-regionen.

Landet har världens näst största oljereserver, som är koncentrerade framför allt i den östra provinsen. Olja står för mer än 95% av exporten och 70% av de offentliga intäkterna.

Turismen i Saudiarabien bygger till stor del kring pilgrimsfärder till Mecka och Medina. Mecka får över tre miljoner pilgrimer ett år endast under månaden Hajj, och resten av året runt nio miljoner pilgrimer.   Icke-muslimer är inte tillåtna. Medina är heligt eftersom moskén Al-Masjid al-Nabawi innehåller Muhammeds grav.

Röda havet stränder med sin turkosa vatten är känt för att vara en av de finaste platserna för dykning.

En annan populär destination är Al-Diriyah utanför Riyadh.Diriyah var   ursprungliga hem den saudiska kungafamiljen och tjänade som huvudstad i den första saudiska dynastin 1744 till 1818.Mada’in Saleh är en pre-islamisk arkeologiska platsen med ruiner från Nabatean riket (1: a århundradetKr.). Den spårar också från Lihyani, en arabisk rike från århundraden före Kristus och romerska yrken.

Saudiarabien kritik för sin systematiska diskriminering av kvinnor. Det är det enda landet i världen där kvinnor inte får köra.

Den största flygplatsen är King Fahd International Airport, 20 km nordväst om Dammam. King Khalid International Airport ligger 35 km norr om Riyadh.