Hyrbil Teneriffa

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Spanien
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Teneriffa

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Teneriffa

Jämför priser och hitta billig biluthyrning på Teneriffa från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning på Teneriffa genom oss.

Teneriffa Guide

Teneriffa är den största av Kanarieöarna, och även den med flest antal invånare. Liksom på de andra öarna i Makaronesia skärgård, Teneriffa var först bebodd av den inhemska Los Guanches, ett folk som kom över havet från Nordafrika. Efter både romares och morernas erövringar tog den spanska conquistadoren över herraväldet i början av 1400-talet.

Idag är Teneriffa ett av Spaniens största turistmål och ön välkomnar över 5 miljoner besökare varje år. Detta är också öns främsta industri, följt av jordbruk och fiske. Klimatet på Teneriffa gör det särskilt fördelaktigt att odla bananer, majs, lök, tomater, druvor och tobak här.

På Kanarieöarna finns det behagliga temperaturer året runt, vilket gör skärgården till ett populärt turistmål både på vintern och på sommaren. De flesta reser till en av de många och typiska orter, men på Teneriffa hittar du också relativt stora städer, inklusive Santa Cruz de Tenerife (188.000 invånare) och San Cristobal de La Laguna (129.000 invånare). Det finns också många trevliga och små fiskebyar på ön som är populära att besöka.

Teneriffa välkomnar över 5 miljoner besökare varje år, vilket också är öns främsta industri,

Attraktioner

De orter och större städer har oftast bra shoppingmöjligheter, och en ganska livlig restaurang och nattliv erbjudande. Många av de bästa nattklubbarna och barerna finns på Playa de las Américas, i Puerto de la Cruz, i Los Cristianos, och i Costa Adeje, samt i de största städerna. Maten i restaurangerna är typiskt spanska, men helst med en lokal twist. Färska och fina skaldjur serveras överallt på ön.

De viktigaste sevärdheterna i Teneriffa inkluderar många monument, såsom katedralen San Cristobal de La Laguna, fästningen i byn San Andrés, och Torres de Santa Cruz som är Spaniens högsta skyskrapa. Det finns också flera spännande arkeologiska utgrävningar på ön.

Det finns flera vackra naturområden på Teneriffa, och nästan hälften av öns landskap är skyddat och förklarat en nationalpark.

Många av de bästa nattklubbarna och barerna finns på Playa de las Américas.

Utforska Teneriffa med biluthyrning

Även Teneriffa är en ganska liten ö, med en hyrbil här är en klar fördel. De som bara bor nära hotellet och frekventerar samma strand, missar en massa spännande saker. Ön har många härliga små fiskelägen som bör besökas, och erbjuder även unika naturupplevelser. Nedan finns några förslag på de mest populära rider.

Avstånd och körtid på Teneriffa

I denna guide inkluderar vi inte avstånd och körtid för de föreslagna utflykterna. Avstånden kommer att bero på var du börjar din resa ändå. Dock, aldrig sitta i en bil på Teneriffa under en lång tid. Till exempel tar det knappt 40 minuter att ta sig med bil från flygplatsen i söder (Teneriffa Sydflygplatsen) till Santa Cruz de Tenerife ända upp i norra änden av ön. Att köra hela rundan runt Teneriffa kommer sannolikt inte att ta mer tid än mellan 2,5 och 3 timmar.

Teide – det stora vulkanberget mitt på Teneriffa på hela 3 718 meter över havet.

Pico del Teide – Ta en tur till toppen av Spanien

Teide är namnet på det stora vulkaniska berget mitt på Teneriffa. Bergets topp är hela 3 718 meter över havet, vilket gör det till den högsta punkten i Spanien. Över hela världen anses Teide vara den tredje högsta vulkanen. Vulkanen anses också vara aktiv, men det senaste utbrottet var över 100 år sedan (1909). Teide och nationalparken som omger berget är nu en nationalpark, och finns med på UNESCO:s världsarvslista. När du är på Teneriffa bör du unna dig antingen centrum vid foten av berget, eller upp till utsiktsplattformen nära toppen. Du kan åka dit, som tar dig ca 5 timmar, eller ta linbanan. Linbanan är det mest populära valet, och det tar inte mer än 8-9 minuter upp.

I staden Güímar finns en samling pyramider, byggda i lavasten.

Pirámides de Güímar – Se Pyramiderna på Teneriffa

I den lilla staden Güímar på Teneriffas östkust hittar du ett märkligt fenomen när det gäller att bygga konst. I det som nu anses vara en etnografiska park finns en samling pyramider, byggda i lavasten som du kan hitta överallt på vulkanön. Ursprungligen fanns det 9 av dessa pyramider, men bara 6 av dem återstår idag. Det finns flera teorier om orsaken till varför pyramiderna byggdes. En av dem antyder att pyramiderna är en slumpmässig biprodukt av normal aktivitet på gårdar i området, medan en annan antyder att fenomenet är kopplat till liknande fenomen man finner i bland annat Sicilien,i Mexiko och i Peru. Oavsett sanningen är Pirámides de Güímar värt ett besök när du är på Teneriffa. I parken hittar du också ett museum, en hörsaloch några härliga botaniska trädgårdar att strosa i.

Siam Park – En av Europas största vattenparker

Siam Park är en 10-minuters vattenpark som ligger på Costa Adeje på södra spetsen av Teneriffa. Parken är en av de mest utarbetade i Europa, och invigdes av prinsessan av Thailand själv. Siam är känd som det gamla namnet på Thailand. Förutom oändliga möjligheter att bada finns det runt 15 olika attraktioner i parken. Några av dem är avsedda för barn, medan andra är lämpliga att ge dig lite adrenalin kick. Som väntat är hela parken tema relaterade till Thailand. Totalt finns det 25 byggnader här, varav de flesta är restauranger och kaféer, som är kopior av typiska hus hittar du i gamla Siam. Vattenparken är öppen året runt, vilket gör det till den perfekta platsen att kyla ner när Atlanten och stränderna på Teneriffa inte frestar.

Candelaria – En viktig del av Kanarieöarnas historia

Den lilla staden Candelaria ligger på öns östkust, strax söder om Santa Cruz de Tenerife. Staden är i första hand ett religiöst centrum för hela ön. I Candelarias basilika finns en Madonnafigur som är ett stopp över på pilgrimsfärden som går över hela Teneriffa, och staden är platsen för en årlig fiesta i detta sammanhang. Madonnan siffran sägs ha hittats av Guanchefolk. Dessa var öns urnor som bodde på Teneriffa när spanska conquistadorer tog över Kanarieöarna på 1400-talet. Conquistadorerna tolkade figuren att den representerade madonnan och de byggde en liten eremitage för att placera figuren i. Eremitaget omvandlades senare till basilikan som står där idag. Candelaria är en populär liten fiskeby bland dem som besöker Teneriffa också för sina utmärkta restauranger. Omgivningen är också en bra terräng att gå i. Du kommer bland annat att passera flera förhistoriska grottor där urnorna begravdes och mumifierade sin avlidne.

I Candelarias basilika finns en Madonnafigur som är ett stopp över på pilgrimsfärden som går över hela Teneriffa
Sanden vid Tejita är blandad vulkanisk aska.

Playa de El Médano och Playa de la Tejita

Dessa två stränder anses vara bland de bästa på Teneriffa, och ligger nära varandra. Stränderna är åtskilda av en liggande liggande där La Montaña Roja ligger, en liten vulkanisk bergstopp som är en av öns turistattraktioner. Tejita Beach är platsen att bosätta sig på om du vill bada och sola i vackra omgivningar. Sanden här är blandad vulkanisk aska, och är mjuk och bekväm. El Médano Beach är populär bland dem som gillar att hålla sig aktiva när de är vid vattnet. Även här finns mjuk och behaglig sand, men stranden har fler vågor och vind än Tejita. Det är därför du kommer att se en hel del sprider som vindsurfare och kiting på El Médano. Namnet är förresten, samma som fiskebyn stranden ligger vid. Där hittar du en trevlig atmosfär och många goda matställen.

Parkering på Teneriffa

I städerna Teneriffa kan du parkera gratis på gatorna på de flesta platser, men oftast bara på markerade platser. Gula linjer och vita linjer innebär att du kommer att bötfällas om du lämnar bilen där. I värsta fall bogseras bilen bort. Blå linjer innebär att det finns tidsbokning parkering och du måste betala en avgift.

Den bästa lösningen i städer är normalt att använda parkeringsmöjligheterna, eller de parkeringsplatser som hör ihop med hotellen. Du måste betala avgiften, men på Teneriffa priserna för parkering är låga jämfört med större delen av Europa.

Trafiken på Teneriffa

Att köra i de små städerna och städerna på Teneriffa är lätt, och det brukar inte vara långa köer där. Utanför städerna är vägarna i allmänhet i gott skick. Det finns en motorväg från Las Machas på öns västra sida, ner till öns södra spets, och hela vägen upp till Santa Cruz de Tenerife på öns norra sida. Därifrån finns det en motorväg upp till öns norra sida, och vidare längs kusten till Los Realejos. Det är mest först när du går utanför de viktigaste genomfartsleder och in i städer, att du måste köra den något sämre landsvägar.

Kom ihåg att i Spanien, även på Kanarieöarna, kan du bötfällas för körning med naken överkropp (och underkropp). Även om det är varmt och du har just kommit från stranden, ta på dig skjortan eller liknande! Du bör också undvika att vidta åtgärder som kan distrahera dig under körning. Du kan till exempel få böter om du äter eller dricker när motorn är igång.

Att köra i de små städerna och städerna på Teneriffa är lätt, och det brukar inte vara långa köer där. Utanför städerna är vägarna i allmänhet i gott skick.

Flygplats

Det finns två flygplatser på Teneriffa som hanterar internationella flygningar. Den största ligger på öns sydkust, och kallas därför Teneriffa Södra flygplats, eller Aeropuerto de Tenerife Sur på spanska. Namnet Reina Sofía Flygplats används också lokalt. Här betjänas cirka 11 miljoner passagerare per år. Flygplatsen är alltså den näst största på Kanarieöarna, efter Gran Canaria flygplats. Det finns reguljärflyg här året runt från de flesta större städer i Europa. Dessutom är det extra hög trafik under de mest trafikerade säsongerna, särskilt charterflyg.

Den minsta, Teneriffa North Airport,är naturligt beläget på den norra delen av ön, och precis intill staden San Cristóbal de La Laguna. Cirka 3,7 miljoner passagerare serveras årligen. Från denna flygplats finns flyg internt mellan Kanarieöarna, och till ett antal spanska och europeiska städer.

Den största flygplatsen på Teneriffa ligger på sydkusten och kallas därför Teneriffas södra flygplats.

Biluthyrning på Teneriffa South Airport

På Teneriffas södra flygplats har biluthyrningsfirmor två områden. Vissa har sina räknare på bottenvåningen i ankomsthallen, och vissa har sina skrivbord i hallen på golvet ovanför. Företagen är för närvarande Hertz, Europcar, Sixt, Goldcar, Interrent, TopCar, Cicar och Auto Reisen. Hyrbilarna är alla parkerade i ett särskilt område, nära terminalbyggnaden.

Biluthyrning på Teneriffa North Airport

Denna flygplats är liten och tydlig, och du hittar alla räknare av biluthyrningsföretagen i ankomsthallen. Från och med idag, Cicar, Auto Reisen, Europcar, Goldcar, Budget, Hertz och Avis finns på Teneriffa North Airport.