Hyrbil Toulon

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Frankrike
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Toulon

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Toulon

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Toulon från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Toulon genom oss.

Toulon guide

Bilutleie Toulon
Toulon Biluthyrning

Toulon ligger vid Medelhavet, närmare bestämt i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur, där det är huvudstad i var-avdelningen. Avståndet nordväst till metropolen Marseilles är 65 km. Det bor runt 162 000 invånare i själva Toulon (2010), men räknar man med förorterna samt grannstaden Hyères, stiger befolkningen till över en halv miljon.

I Toulon byggdes Frankrikes allra första flottbas, och staden har fortfarande en viktig defensiv politisk betydelse som huvudstation för den franska Medelhavsflottan. Staden har också en egen sjökrigsskola – och kännetecknas annars av en varierad industriell verksamhet. Närheten till de populära semesterorterna längs franska rivieran gör att turistflödet till staden är relativt stort.

Attraktioner

Stora delar av Toulon förstördes under andra världskriget. Andra världskriget, men en del av Gamla stan är fortfarande bevarad. Här kan du känna dig förpassad till medeltiden när man går på de smala gatorna. Ett utmärkande drag i gamla stan är de många vackra fontän, den äldsta från 1668. Även den vackra Notre Dame-katedralen (eller Toulon-katedralen) ligger här. Det påbörjades på 1100-talet, men blev inte färdigt förrän på 1800-talet.

Fort Saint Louis i Toulon.

Resten av stadens centrum präglas av modern efterkrigsarkitektur. Ett antal äldre befästningar ligger på stadens höjder, även om det också finns några monumentala 1800-talsbyggnader i stadsdelen som ofta kallas ”Baron von Haussmann” (uppkallad efter en av moderna Toulons ”fäder”).

Toulon kan också skryta med flera intressanta museer flere interessante museer – bland annat världsbesöket 2016. ett marinmuseum, ett par historiska museer och ett konstmuseum.

Utforska Toulon med biluthyrning

Toulon är en bra utgångspunkt för att utforska Provence och den franska rivieran med bil. En av fördelarna är att det är färre människor som flyger hit jämfört med Marseille och Nice, förutom att staden är mycket centralt belägen. Du kan ta korta kör till ett antal vackra byar, och inte heller har så lång väg om du vill till exempel, Nice och Monaco. Här är några förslag på de mest populära rider från Toulon.

Moustiers är på den inofficiella listan över de mest pittoreska byarna i Frankrike.

Moustiers-Sainte-Marie – Keramikstaden i Provence

Moustiers är på den inofficiella listan över de mest pittoreska byarna i Frankrike. Det ligger vid ingången till Gorges du Verdon, som är känd en flodbädd och en klyfta anses bland Europas vackraste i sitt slag. Byn är särskilt känd för sina keramiktraditioner. Det finns en liten ström av höga fall genom centrum, vilket ger krukmakare den energi de behövde för att driva små kvarnar. Bosättningen i Moustiers är mestadels från medeltiden. Husen ligger på platåer längs klippväggen, och verkar särskilt vackra i solnedgången. Keramik är fortfarande en del av vardagen i byn, och du hittar flera små hantverksbutiker som både lagerför och säljer sina varor. Det finns också ett keramikmuseum i Moustiers som är värt att ta en titt på.

 • Det är 76 miles från Toulon till Moustiers-Sainte-Marie om du kör den snabbaste vägen via A57. Enheten tar då ca 1 timme och 50 minuter.

Rayol-Canadel-sur-Mer – Lugnt område nära St. Tropez

Rayol-Canadel-sur-Mer är en liten kommun med två små byar nära varandra, inte alltför långt från den mer kända St Tropez. Förutom att vara ett lugnt område med en avkopplande atmosfär, är byarna kända för sina många och vackra trädgårdar. Den största trädgården är kommunens egen botaniska trädgård. Där odlas träd och växter från hela Medelhavet, och från platser som Kalifornien, Australien,Afrika och Sydamerika. Båda byarna har en egen strand, där det sällan är trångt med turister. Detsamma gäller de få men bra restaurangerna hittar man i båda byarna. Om du vill uppleva en något mindre ohygglig del av Rivieran, är detta område att stanna till.

 • Avståndet mellan Toulon och Le Rayol-Canadel är cirka 52 kilometer. Körningen tar dig cirka 1 timme och 5 minuter i normal trafik.

Les Baux-de-Provence – En av Frankrikes vackraste bergsbyar

Les Baux-de-Provence är också bland de vackraste bergsbyarna i Provence. Det ligger på en stenig kulle i den lilla bergskedjan som kallas Alpilles. Själva byn består av vackra medeltida små hus. De allra flesta av byggnaderna har restaurerats, och verkar ungefär som de gjorde när de byggdes århundraden sedan. Det största byggnadsbeståndet i Les Baux är en ruin av en fästning som ligger på topptoppen. Därifrån är utsikten bäst, och om vädret tillåter du tittar hela vägen tillMedelhavet. Du ser de större städerna Avignon, Nimes och Arles härifrån. Turismen är den viktigaste industrin i Les Baux-de-Provence, och det finns över 1,5 miljoner besökare här per år. Det finns många goda matställen i den lilla staden, där menyerna präglas av delikatesser från gårdarna i området.

 • Från Toulon till Les Baux-de-Provence är det cirka 153 kilometer. Turen går via bland annat Aix-en-Provence. Med inga stopp längs vägen kommer du att spendera cirka 1 timme och 40 minuter.
Bergsbyn Les Baux-de-Provence ligger på en kulle i den lilla bergskedjan Alpilles.
Arles var en central stad i romarriket som spårar idag, som till exempel den romerska teatern.

Arles – Konstnärsstaden Provence

Arles är en av de mest historiskt viktiga städerna i Provence. Det var förmodligen först etablerade cirka 800 år f.Kr,och senare blev en central stad i det romerska riket. Du kommer att se spår av detta fortfarande. Bland annat finns ruiner i staden från en romersk amfiteater, ett romerskt bad, ett par akvedukter och en vattenkvarn, samt tillhörande byggnader. I modernare tider är Arles känd som en plats där stora konstnärer njöt av att bo– inklusive holländska målaren Vincent van Gogh,och van Goghs franska konstnärsvän Paul Gaugin. I Arles hittar du en avkopplande atmosfär, många trevliga matställen, och fler sevärdheter än du kan komma ikapp, om du inte bosätta sig här permanent.

 • Från Toulon till Arles är det 156 kilometer. Runtime är ca 1 timme och 40 minuter.
I Cannes hittar du några av Rivierans finaste stränder med gyllene sand och azurblåhavet.

Cannes och Nice – Glamour på franska rivieran

Om du får nog av små, pittoreska byar när du utforskar Provence, kanske Cannes och Nice är rätt medicin. De två ikoniska städerna är relativt nära varandra och nås enkelt med hyrbil från Toulon. Cannes är den minsta staden, känd bland annat för sin stora filmfestival. Där möter du ett pulserande och urbant stadsliv,samtidigt som du har några av rivierans finaste stränder att ta itu med. I Nice hittar du ännu mer storstads-touch. storbypreg Här reser folk för att shoppa, går till barer och nattklubbar,äter på exklusiva restauranger och besöker stadens många museer och gallerier. Även om stränderna i Nice är mer steniga än i Cannes, är det trevligt att bada och sola här också.

 • Från Toulon till Cannes är det 125 kilometer, med en körtid på ca 1 timme och 20 minuter.
 • Från Toulon till Nice är det 149 kilometer, och en körtid på ca 1 timme och 40 minuter.
Det är den tätaste trafiken i hamnområdet där det finns färjor till Sardinien och Korsika.

Parkering och trafik med biluthyrning

I Toulon är det normalt inte svårt att hitta parkeringsplats på gatorna i markerade platser. Håll ett öga på skyltarna, eftersom många områden har särskilda restriktioner. Vanligtvis betalar du en avgift mellan 07:00 och 19:00 på vardagar. På vissa ställen måste du betala en 24-timmars avgift, men sedan med reducerat pris efter 19:00 till 07:00. Det finns också några parkeringsmöjligheter i centrum du kan använda, liksom garagen i några av de största hotellen.

Att köra i Toulon med omnejd brukar inte innebära några problem. Vägarna är bra, och gatorna är rätt och trevligt på de flesta platser, med undantag av Toulon gamla stan. Den tråligaste trafiken är oftast i och nära hamnen där färjorna går till Korsika och Sardinien. Trafiken i staden, och annars på Medelhavskusten i Frankrike, är också betydligt tätare på sommaren, och särskilt när det finns semester i landet.

Flygplats

Det officiella namnet på flygplatsen i Toulon är Toulon-Hyères flygplats, men lokalt är det också kallas Hyères Le Palyvestre flygplats. Flygplatsen ligger nästan 20 kilometer från Toulon, och strax utanför den mindre staden Hyères i riktning mot Nice och Cannes. De flesta människor som går till södra Frankrike och Provence har ankomst och avresa från antingen flygplatsen i Nice, eller i Marseille. Ett litet urval av flygbolag använder Toulon-Hyères, företrädesvis flyger inhemskt med Air France, Transavia eller TUI. Dessutom kommer vissa charterflyg till denna flygplats.

De företag som erbjuder biluthyrning på Toulon-Hyères flygplats finns samlade i ett separat område alldeles intill parkeringen (P3). Från och med idag kan du få biluthyrning från Hertz, Thrifty, Avis, Budget, Europcar, Enterprise, Sixt och Virtuo på flygplatsen utanför Toulon.

 • Från Toulon–Hyères flygplats till Toulons centrum är det 24 kilometer, och en körtid på cirka 25 till 30 minuter.
 • Från Toulon–Hyères flygplats till Marseilles centrum är det 89 kilometer, och en körtid på ca 1 timme och 10 minuter.
 • Från Toulon–Hyères flygplats till Sainte-Maxime är det 55 kilometer, och en körtid på ca 1 timme.
 • Från Toulon–Hyères flygplats till Cannes centrum är det 130 kilometer, och en körtid på ca 1 timme och 30 minuter.