Hyrbil Marseille

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Frankrike
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Marseille

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Marseille

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Marseille genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Marseille. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Marseille guide

Biluthyrning Marseille

Hyrbil Marseille

Marseille är Frankrikes näst största stad, ligger vid Medelhavets kust. Den har en befolkning på ca. 852.000 (2010). I huvudstadsregionen bor mer än 1,5 miljoner människor.

Marseille är Frankrikes viktigaste hamn och huvudstad i den franska regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur och det franska ministeriet för Bouches-du-Rhône. Marseille ansåg Frankrikes äldsta stad.Den grundades av grekerna omkring 600 f.Kr.Kr., Och hette då Massalia.

Stadens ursprungliga centrum, den gamla hamnen, Vieux Port. Den   är cirka 500 meter lång och 200 meter bred.Här hittar du en mängd olika restauranger i alla prisklasser, och är full vattnet med livet större delen av året. Även Marseille tradition och världsberömda fiskmarknaden ligger i Vieux Port. Varje sida av hamnen vaktas av fästningar, som är bland de sevärdheter: Fort Saint-Jean och Fort Saint-Nicolas.

Marseille har många intressanta turistattraktioner att erbjuda. Stadens största landmärke är kyrkan “Basilique Notre Dame de la Garde,” som ligger på en kulle 154 meter över havet. Härifrån finns det en fantastisk utsikt över staden och Medelhavet. Ovanpå kyrktorn över en 11-meter hög förgylld staty av jungfru Maria och Jesusbarnet. Marseilles äldsta kyrka 400S –   Abbaye Saint-Victor – ligger precis nedanför dem.Det sägs ha byggts för stadens första martyrer.

En annan attraktion inte att missa i Marseille är det gamla slottet “Chateau d’If”, som ligger på den lilla ön Om utanför hamnen. Det var här som författaren Alexandre Dumas sätta Greven av Monte Cristo i den berömda romanen av 1844. Annars långa Prado Beach (några miles söder om staden) nämns. Det finns också en vacker strandpromenad, där barer och restauranger är alla i en rad. Och finns det ett behov av en annan och lugnare form av rekreation, en promenad i den stora Borélyparken strax öster om Prado Beach rekommenderas. Men det finns också möjlighet till olika äventyr, och om du så önskar. Parken innehåller nämligen både torv golfbana (Hippodrome) och botaniska trädgård.

Den närmaste flygplatsen är Marseille-Provence Airport, som ligger 27 km nordväst om staden.

Meny