Hyrbil Marseille

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Frankrike
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Marseille

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Marseille

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Marseille från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Marseille genom oss.

Marseille guide

Bilutleie Marseille
Marseille Biluthyrning

Marseille, Frankrikes näst största stad, ligger vid Medelhavskusten. Den har en befolkning på ca. 852.000 (2010). Mer än 1,5 miljoner människor bor i huvudstadsregionen.

Marseille är Frankrikes viktigaste hamnstad och huvudstad i den franska regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur och i det franska departementet Bouches-du-Rhône. Marseille anses vara Frankrikes äldsta stad. Det grundades av grekerna runt 600 f.Kr,och kallades då Massalia.

Stadens ursprungliga centrum är den gamla hamnen, vieux hamn. Den är cirka 500 meter lång och 200 meter bred. Här hittar du ett antal restauranger i alla prisklasser, och hamnområdet är fullt av liv under stora delar av året. Marseilles traditionella och världsberömda fiskmarknad ligger också i Vieux-hamnen. Varje sida av hamnen bevakas av fästningar, som är bland stadens sevärdheter: Fort Saint-Jean och Fort Saint-Nicolas.

Attraktioner

Marseille har många intressanta turistattraktioner att erbjuda. Stadens främsta landmärke är kyrkan ”Basilique Notre Dame de la Garde”, som ligger på en höjd 154 meter över havet. Härifrån finns en underbar utsikt över staden och Medelhavet. På toppen av kyrkan knäböjer en 11 meter hög förgylld staty av Jungfru Maria och Jesusbarnet. Marseilles äldsta kyrka från 500-talet – Abbaye Saint-Victor – ligger strax under sin höjd. Det är enligt uppgift byggt för stadens första martyrer.

En annan attraktion inte får missa i Marseille är den gamla fästningen ”Chateau d’If”, som ligger på den lilla ön If utanför hamnen. Det var här författaren Alexandre Dumas placerade greven av Monte Cristo i den berömda romanen från 1844. Annars måste den långa Prado beach (några km söder om centrum) nämnas. Det finns också en vacker strandpromenad, där barer och restauranger ligger i rad. Och om du behöver en annorlunda och lugnare form av rekreation, kan en promenad i den stora Borély parken lite öster om Prado stranden rekommenderas. Här finns dock också möjlighet till olika aktiviteter och erfarenheter, om man så önskar. Parken omfattar både en golfbana, en kapplöpningsbana (Hippodrome) och Botaniska trädgården.

Basilique Notre Dame de la Garde ligger på en höjd av 154 meter över havet.

Utforska Marseille med biluthyrning

Marseille i sig är mindre spännande än resten av södra Frankrike. Således är detta rätt stad att förvärva en hyrbil i. Längs hela kusten från Marseille, och särskilt i riktning mot Italien,hittar du kända små och stora städer som erbjuder bra upplevelser. Inåt landet har du minst lika många möjligheter, och speciellt om du uppskattar vackra landskap. Här är några förslag på att köra rutter som inte kommer att göra dig besviken.

En av de många vackra fontäner i staden.

Aix-en-Provence – Den eleganta konstnärsstaden Provence

Den här staden är så bevisalsk som du får den. Atmosfären är avkopplande och elegant, och har lockat konstnärer och andra kändisar genom tiderna. Centrum av Aix är genomgående vacker, och domineras av väldigt många utsmyckade fontäner. Några av dessa har sina rötter hela vägen tillbaka till romartiden. Många kända målare och författare har stannat under långa perioder i Aix, inklusive Ernest Hemingway och Paul Cézanne. Det är därför du hittar ett bra urval av museer och gallerier här, och kända restauranger och kaféer som kändisarna besökte. Stadens shopping och nattliv är också markerade bland dem som känner Aix.

 • Aix-en-Provence ligger strax norr om Marseille, och så nära att du normalt kommer att använda samma flygplats om du ska till denna stad. Rutten är bara 33 kilometer, med en körtid på ca 30 minuter.
Den berömda havet La Promenade des Anglais.

Nice – Franska Rivierans huvudstad

Nice är den näst största staden i regionen Côte d’Azur, efter Marseille. Det är känt för många förhållanden, och särskilt när det gäller kultur och arkitektur. Många världsberömda konstnärer har haft Nice som bas, och stadens centrum domineras av vackra belle epoque-stil byggnader. Den mest kända är Hotel Negresco, som står vid den berömda strandpromenaden La Promenade des Anglais. Trevligt måste upplevas när du är i Provence, och helst med en övernattning eller två. Här hittar du många spännande museer, gallerier och sevärdheter, bra restauranger, ett pulserande nattliv, och allt nära den vackra stranden i stadens centrum. Med Nice som utgångspunkt, och med biluthyrning, är det lätt att också komma ikapp med andra platser värda ett besök, som Monaco och Cannes.

 • Från Marseilles till Nice är det cirka 200 kilometer om man kör motorvägen som kommer in i landet. Körtiden är då ca 2 timmar och 15 minuter.
 • Många väljer att köra längs kusten, både för att stanna i de trevliga städerna, och för att njuta av havsutsikten. Körtiden blir då en bra affär längre.

Avignon – Den stenlagda platsen i Provence

Avignon var säte för sju på varandra följande romersk-katolska påvar på 1300-talet. Stadens mittpunkt är Palais de Papes, det påvliga palatset som fortfarande har mycket gott skick. Detta är en av flera byggnader i staden som finns med på UNESCO:s världsarvslista, där de andra två mest kända är Pont d’Avignon-bron,stadens katedral, och den romerska akvedukten Pont du Gard. I Avignon kommer du att uppleva det provensalska stadslivet när det är som bäst. Här finns kulturevenemang året runt, stora festivaler, fantastiska restauranger och ett myllrande stadsliv. Allt omgivet av vacker arkitektur och spännande sevärdheter.

 • Det är cirka 102 kilometer från Marseille till Avignon. Körtiden är ca 1 timme och 10 minuter.
Flera byggnader i Avignon som finns med på UNESCO:s världsarvslista.
Klipporna bildar ett vackert landskap och 2012 förklarades en nationalpark.

Les Calanques – Unikt klipplandskap och laguner

Les Calanques är en serie bergsklippor som är typiska för Medelhavsregionen. Området Provence som använder detta namn är inte så långt från Marseille, och sträcker sig ca 20 kilometer längs kusten, i riktning mot Cassis. Klipporna skapar ett vackert landskap, och är ofta dandered runt vackra stränder med kritvit sand. Området förklarades som en nationalpark 2012, delvis på grund av att floran och djurlivet här är unikt. nasjonalpark Till exempel kan du upptäcka örnar här om du har tur, och ödlor som är upp till 60 centimeter långa. I Les Calanques hittar du också flera små och trevliga fiskebyar som är värda att stanna till. Många av restaurangerna är familjeägda och är stolta över att servera läckra rätter av lokala specialiteter.

 • Från marseilles centrum till Calanque de Morgiou och den vackra stranden Plage Sauvage de Morgiou är det inte mer än 17 kilometer. Körtiden är ca 30 minuter.
Klostret Notre-Dame de Sénanque från 1148 med de väldoftande fälten av lavendel.

Gordes – Vacker bergsby

Denna bergsby anses vara en av de vackraste i Frankrike. Det ligger på en kulle nära Vaucluse-bergen, och inte alltför långt från Avignon. Bosättningen är mestadels från medeltiden ,och är välbevarad. Centret domineras av en fästning byggd 1031, samt en vacker medföljande kyrka. Mellan de små och gamla hus som människor bor i går finns smala kullerstensgator, där du hittar trevliga kaféer, restauranger, och små butiker. I gordes omedelbara närhet hittar du ett berömt kloster som heter Notre-Dame de Sénanque från 1148. Där ska du stanna till bland annat för att uppleva fälten av lavendel som odlas här, en typisk fixtur i Provence.

 • Den kortaste rutten mellan Marseille och Gordes går via motorväg A6, och avståndet är då ca 95 kilometer. Körtiden utan stopp blir cirka 1 timme och 20 minuter.

Parkering och trafik med biluthyrning

Att hitta gatuparkering i Marseille är inte lätt om du föredrar att sätta din bil på gatorna. Det finns också flera områden som inte är särskilt säkra. Inbrott i bilar är tyvärr ganska vanligt, och särskilt när fordonet är uppenbarligen en hyrbil. Hotellgarage och bevakade parkeringsmöjligheter är ett bättre alternativ.

Att köra inne i centrala Marseille kan vara lite tröttsamt. Staden har ett rykte om sig att ha mer överbelastad trafik än Paris– och köerna kan vara långa särskilt under rusningstid. Dessutom är inte alla förare lika tålmodiga. I Marseilles kan du förvänta dig att höra en hel del tutande med bil horn.

Utanför Marseille, och i större delen av Provence, är det mycket lättare att ta sig runt med biluthyrning. Du bör vara vaksam i trafiken ändå, men generellt sett är det säkert på vägarna i Frankrike. Vägarna är också bra, men räkna med att du betalar vägtullar på motorvägarna. Det är också bekvämare att köra på söndagar än under veckan. Lastbilar och släpvagnar får inte röra sig i trafiken mellan 22.00 på lördagar fram till 22.00 på söndagar.

I centrum av Marseille är det ofta tung trafik.

Flygplats

Aéroport de Marseille Provence är den flygplats du landar på när du går till denna del av södra Frankrike. Det anses vara den femte största i landet mätt i antalet passagerare. Flygplatsen har två terminaler. Man betjänar de största företagens reguljärflyg, medan den senaste terminalen betjänar företrädesvis lågprisflygbolag och charterflyg. Här finns direktflyg från många europeiska storstäder, och du når även lätt Marseille med en mellanlandning i städer som Paris, Amsterdam, Frankfurt, Zürich Zürich och Bryssel.

Alla företag som erbjuder biluthyrning på flygplatsen Marseilles samlas på ett separat centrum i hall 4 i terminalbyggnaden. Bilarna står parkerade ganska nära centrum. Från och med idag finns det 11 spelare på denna flygplats, inklusive Avis, Budget, Sixt, Europcar, Goldcar och Hertz.

 • Det är 25 km från Aéroport de Marseille Provence till centrum av staden. Den snabbaste vägen går på motorvägen nästan hela vägen framåt, och det tar ca 25 till 30 minuter att köra.
Flygplats i Marseille.