Hyrbil Zadar

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Kroatien
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Zadar

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Zadar

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Zadar från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Zadar genom oss.

Zadar guide

Bilutleie Zadar
Zadar Biluthyrning

Hamnstaden Zadar ligger i sydvästra Kroatien vid Adriatiska havet – i det dalmatiska landskapet – och har 75 000 invånare (2011).
Zadar är den ekonomiska och kulturella centrum i Norra Dalmatien, och är också en stor industri-och turiststad. Från hamnen finns färjor till bland annat Split och Rijeka.

Zadar är känd för sin produktion av körsbärslikören ”Maraschino”, men är kanske mest känd för sina många monument från romartiden. Staden har också många gamla kyrkor och palats från medeltiden.

Attraktioner

En stor turistattraktion i Zadar är kyrkan Saint Donato från 1000-talet, som nu är ett arkeologiskt museum. St. Donato kyrkan byggdes på en gammal romersk forum, och många av stenarna inne i kyrkan är från denna tid. Framför kyrkan finns lämningar av det romerska forumet från år 100 f.Kr. Kr.

Saint Donato-kyrkan från 1000-talet är nu ett arkeologiskt museum.

Andra populära sevärdheter i staden är st. anastasia-katedralen från 1200-talet och St Marys basilika från 1100-talet med sitt distinkta klocktorn.

Zadar har annars bra badmöjligheter samt en stor strandpromenad, och skärgården ”Kornati” är en populär utflyktsplats för turister. Här hittar du 89 öar och skär.

Utforska Zadar med biluthyrning

Zadar röstades fram till Europas bästa semesterort 2016, men för de flesta räcker det med en två-tre dagars vistelse i den relativt lilla staden. Därför är staden en populär utgångspunkt för utflykter med biluthyrning till andra spännande platser och städer i området. Här är några förslag och tips för åkturer som inte kräver långa transportsteg och erbjuder unika upplevelser.

Ön har små turister och en hel del orörd natur.

Dugi Otok – Vacker ö med lite turism

Dugi Otok betyder kort och väl ”den långa ön”. Det ligger strax utanför Zadar och är känt för sin orörda natur, vackra stränder,oliv-och fikonträd, för att inte tala om tystnad och lugn. Det finns inte många turister som reser till Dugi Otok, delvis på grund av brist på färskvatten här. Detta i sin tur har inneburit att hotell- och turistnäringen har hållit sig borta från Dugi Otok, och istället fokuserat på öar som Krk, Hvar och Brač. För dem som vill ha lugn och ro, och de vackra stränderna och trevliga byar för sig själva, är detta bara en fördel. De som reser till Dugi Otok är just de som är ute efter något mer autentiskt och fridfullt.

 • Det finns två färjelinjer från Zadar till Dugi Otok. Den snabbaste är den som går till Sali vid Dugi Otok. Denna färja går 3-4 gånger per dag under sommaren, och spenderar mellan 45 och 60 minuter på korsningen.
 • Du kan också ta färjan som går till Brbinj, med en korsning som tar ca 1 timme och 20 minuter. Denna färja går 5-6 gånger per dag under sommaren.
I Split kan du kombinera historiska sevärdheter med sol och badliv.

Split – Den bästa sommarstaden i Adriatiska havet

Split är den näst största staden i Kroatien,och kanske den mest liviga och spännande staden vid Adriatiska kusten. Dess centrala läge har gjort staden till ett kommersiellt nav i århundraden, och som invånarna har dragit nytta av rent ekonomiskt. Detta återspeglas i stadens vackra och imponerande byggnader, särskiltde du hittar i den gamla staden Split. Den mest kända är det palats som byggdes som bostad för den romerska kejsaren Diocletianus i år 305. Palatset är en av flera strukturer i staden som står på Unescos världsarvslista. Förutom att besöka vackra byggnader, museer, monument och andra sevärdheter, är Split en stad där människor går att handla, äta gott Fisk och skaldjur på brarestauranger, att bada och sola, och att delta i stadens pulserande nattliv.

 • Från Zadar till Split är det cirka 158 kilometer om du väljer att köra via E65. Resan tar då ca 1 timme och 40 minuter.

Mostar – Härlig medeltida stad i Bosnien

Mostar är en av grannländerna Bosnien och Hercegovinas vackraste städer, och nås helt enkelt från Zadar om du har en hyrbil. Enheten till Mostar tar dig också förbi några av de bästa badorterna i Kroatien, och resan kan kombineras med flera stopp längs vägen. I Mostar hittar du ett vackert centrum med medeltida hus,som ligger på båda sidor av floden Neretva. Stadens främsta attraktion är Stari Most-bron, varifrånstaden har sitt namn. Bron och ett antal andra byggnader var helt skadade under kriget på Balkan på 1990-talet, men tack och lov återställdes igen några år senare. De flesta gator är stängda förtrafik – och belagda med stenar i ett mönster som gör att det hela ser ut som konstverk. Det finns många turister i Mostar på sommaren, som affärer och restauranger bär en liten touch av. Ändå är detta en stad värd besöket. Invånarna är vänliga och hjälpsamma, Mostar ligger i ett vackert landskap och du kommer att uppleva en fin kontrast till det mer moderna Kroatien.

 • Från Zadar till Mostar i Bosnien och Hercegovina är det cirka 287 kilometer om du kör E65 till landgränsen, och på A1 till Mostar. Körtiden blir då ca 3 timmar.
 • Var noga med att undersöka vad reglerna är för att korsa gränser med din hyrbil. Detta ges till dig vid bokningstillfället, och du kan också fråga företaget du hyr av.
Den mest kända attraktionen är Stari Most-bron över floden Neretva i Mostars gamla stadsdel.
Kunstpavilliongen är ett konstgalleri för samtida konst i Zagreb.

Zagreb – Kroatiens huvudstad

De flesta turister som reser till Kroatien, söka sig till kusten och de många och vackra sommarstäder som ligger där. Huvudstaden Zagreb är därför ofta förbises, trots att staden är vacker, rik på historia, och anses vara en av de mest vänliga och tillmötesgående i Europa. Om du är på semester vid kusten och vill uppleva något annorlunda och mer kosmopolitiskt, unna dig med Zagreb. Zadar är inte längre bort än att du kan ta en dagsutflykt, men Zagreb förtjänar en övernattning eller två om du har tillräckligt med tid. På ett minimum bör du stanna vid stadens historiska centrum, eftersomdet är där många av de finaste byggnaderna och sevärdheterna ligger. Också överväga att besöka några av de många spännande museer och konstgallerier i staden. Zagreb är också ett bra ställe om shopping är på önskelistan, och staden är känd för att rymma många bra restauranger. Om du befinner dig i Kroatien under tiden före jul kan du unna dig ett besök på Zagrebs julmarknad. Det har röstats fram som bäst i Europa tre år i rad (2016, 2017 och 2018).

 • Det är 288 kilometer från Zadar till huvudstaden Zagreb i Kroatien. Enheten utan att stanna tar ca 3 timmar.
Vägarna längs kystein kan vara mycket kuperad med många vridande svängar.

Parkering och trafik med biluthyrning

Det finns flera stora parkeringsplatser nära den gamla staden Zadar där det är rimligt att lägga undan bilen. Det finns också gatuparkering i centrum,med olika storlek på parkeringsavgiften i förhållande till den aktuella zonen. Observera att parkeringsavgifterna vanligtvis är något högre på sommaren än under resten av året, men det finns fortfarande relativt rimliga avgifter i Kroatien.

Att köra i den relativt lilla staden Zadar är normalt helt problemfritt och det är lätt att hitta rätt. Undantaget är den gamla staden som är stängd för biltrafik. När du åker på dagsutflykter eller fortsätter med biluthyrning till andra platser i Kroatien kan du ta dig ut från Zadars centrum på cirka 5 minuter. Vägarna på andra håll i Kroatien kan beskrivas som genomgående goda, men trafiken kan samtidigt uppfattas som något intensivt här och där. Många förare kör snabbare än de tillåter hastighetsbegränsningar, trots att hastighetsgränserna i Kroatien är ganska höga. Var särskilt uppmärksam på små vägar längs kusten. Dessa kan vara mycket kuperad, och med många vrida varv.

Flygplats

Zadar flygplats heter Zračna luka Zadar på kroatiska, och ligger strax öster om centrum av staden. Även om det är landets fjärde största flygplats, tjänar det inte mer än cirka 800.000 passagerare per år. Många av dessa är sommarturister som utforskar Kroatiens vackra kustremsa. Därför har detta blivit en av de viktigaste destinationerna för bland annat lågprisflygbolaget Ryanair. Du kan också flyga direkt till Zadar med ett antal andra europeiska flygbolag, men de allra flesta har rutter som bara körs under turistsäsongen.

De företag som erbjuder biluthyrning på flygplatsen i Zadar ligger i ankomsthallen i terminalbyggnaden. Från och med idag finns det 15 biluthyrningsföretag här, inklusive internationella aktörer som Hertz, Sixt, Avis, Enterprise, Budget och Thrifty. Dessutom hittar du en hel rad kroatiska biluthyrningsfirmor på flygplatsen.

 • Från Zadar flygplats till centrum av staden är det ca 13 kilometer. Körtiden blir cirka 15 till 20 minuter.
Zadar flygplats ligger strax öster om centrum av Zadar.