Hyrbil Split

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Kroatien
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Split

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Split

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Split från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Split genom oss.

Delad guide

Bilutleie Split
Delad biluthyrning

Kuststaden Split ligger i sydvästra Kroatien, vid Adriatiska havet, och har 211 000 invånare (2011). Staden ligger på den dalmatiska landsbygden och är en berömd turist- och hamnstad.

Split är den ekonomiska och administrativa centrum i regionen, och är också en viktig transportnav. Från hamnen i Split finns färjor till blandannat Dubrovnik, Rijeka, Pescara och Anacona.

Staden grundades på 300-talet och är nu känd för att vara Kroatiens kulturcentrum. Det finns många historiska och kulturella sevärdheter i Split, och UNESCOs världsarvslista är upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

Attraktioner

I Gamla stan ligger Diocletianus palats, somär en stor turistattraktion. Palatset byggdes av kejsar Diocletianus i början av 400-talet och är en av de största bevarade romerska byggnaderna i världen. Palatset mäter 215 x 181 meter.

Diocletianus palats ligger i Gamla stan.

Dessutom är den romersk-katolska Split katedralen värt ett besök. Domkyrkans äldsta delar är från 300-talet, medan resten av byggnaden har anor från 1100-talet. Det finns tillgång för allmänheten att gå upp i tornet i katedralen, och härifrån har du fantastisk utsikt över staden.

Andra populära turistattraktioner i Split inkluderar stränderna vid havet, stadsmuseet,ett sjöfartsmuseum, en djurpark och två arkeologiska museer.

Utforska Split med biluthyrning

Kroatien är ett spännande land att utforska med biluthyrning, och Split är en central och bra utgångspunkt. Från denna kuststad kan du snabbt nå historiska städer som Dubrovnik, du har färjeförbindelser till de bästa semesteröarna, och det är en kort bit till de inhemska attraktionerna. I vår guide till Split-området har vi plockat ut fem av de mest populära åkattraktionerna.

Dubrovniks hela Gamla Stan är omgiven av en fästningsmur.

Dubrovnik – Kroatiens pärla

Den historiska staden Dubrovnik har en välförtjänt plats på UNESCOs världsarvslista. Det grundades på det sjunde århundradet och var en separat stadsstat i flera hundra år, tills Napoleon erövrade området 1806. Hela gamla stan är omgiven av en fästningsmuroch anses vara en av de vackraste i Europa. Stora delar av staden förstördes av bomber under kriget på Balkan 1991, men Dubrovnik återuppbyggdes lyckligtvis snabbt. Förutom att uppleva den gamla staden själv, rekommenderas att ta en tur upp på toppen av berget genom vilken staden ligger. Du kan gå upp, eller ta linbanan som går strax bortom huvudporten till fästningen. På toppen får du oslagbar utsikt över hela staden och det vackra Adriatiska havet utanför.

 • Det handlar om 230 kilometer från Split till Dubrovnik, och du faktiskt passerar genom en liten bit av Bosnien och Hercegovina på vägen. Körtiden är cirka 3 timmar om du inte stannar längs vägen.
Idylliska Brač är väl lämpad för familjesemester.

Hvar og Brač – Två semesteröar strax utanför Split

Längs Kroatiens kust finns ett antal vackra öar, varav Hvar och Brač tillhör de största och mest populära semestermålen. De är båda så omfattande i den utsträckning som det lönar sig att ta med en hyrbil om du vill utforska dem. Båda är lätt nås från Split med flera timmars bilfärjor och du spenderar mindre än en timme på korsningen. På öarna hittar du härliga stränder, varavnågra har fin sand att bosätta sig på, vilket inte är så vanligt längs den kroatiska kusten. Brač är känd som den mest familjevänliga av dessa två öar. Där hittar du många historiska byggnader och landmärken, trevligasmå fiskelägen, ochmöjligheter till många trevliga naturupplevelser. Hvar anses vara livligare, med festivaler och ett mer aktivt nattliv, men även på denna ö är det mycket möjligt att hitta lugn och idyll.

 • Från hamnen i Split till Hvar kan du ta en bilfärja till Stari Grad på ön Hvar. Resan tar ca 1 timme.
 • Från hamnen i Split kan du ta en bilfärja till Supetar på ön Brač. Resan tar cirka 50 minuter.
 • Observera att inte alla färjor tar med sig bilar ombord, och du bör boka din plats i förväg, även för returen till Split.

Šibenik – Historisk stad med en touch av Venedig

Šibenik är en av de viktigaste historiska städerna i Kroatien, och även den äldsta bland dem som ligger vid kusten. Det har varit en kastboll mellan olika härskare och riken genom historien, som framträder väl i stadens arkitektur och traditioner. Bland de viktigaste sevärdheterna i Šibenik är ett antal byggnader med anor från den tid då staden var föremål för stadsstaten Venedig,till exempel katedralen I Svaty Jakova (aposteln Jakob). Hela gamla stan är fullspäckad med stor arkitektur. Mellan husen finns smala gator belagda med kullersten, där du hittar trevliga små butiker, restauranger och kaféer, och en trevlig atmosfär. Staden är särskilt trevlig att besöka på sommaren, delvis för att det finns ett antal festivaler där. Du är inte heller långt borta från fina badmöjligheter när du besöker Šibenik.

 • Den snabbaste vägen mellan Split och Šibenik är om du kör strax norrut till Dugopolje först, och på den europeiska vägen E65 där. Avståndet är då ca 88 kilometer, med en körtid på ca 1 timme.
 • Om du vill köra kustvägen till Šibenik är avståndet ungefär samma (88 kilometer), men du kommer att spendera minst 30 minuter längre på enheten.
Hela gamla stan är fullspäckad med stor arkitektur, men katedralen Svaty Jakova sticker ut speciellt.
Plitvicesjöarna är upptömt på UNESCO:s världsarvslista.

Plitvice Lakes nationalpark – Kroatiens vackraste naturområde

Plitvice sjöarna är en av Kroatiens största turistattraktioner och ligger i nationalparken Nacionalni park Plitvička jezera. Området är uppt om UNESCO:s världsarvslista. Totalt finns det 16 sjöar här,och alla beskrivs som mycket vackra. Sjöarna är anslutna till varandra av floder och vattenfall. I de omgivande skogarna finns vargar, björnar, rådjur, vildsvin och ett antal sällsynta fågelarter. Nationalparken är öppen året runt och lätt att ta sig till om du är i Split-området. Även om parken har absolut flest besökare på sommaren är den värd ett besök även om det är höst, vinter eller vår. Du kan också stanna i parken om du vill spendera mer tid där. Vid ingången finns tre bra hotell, och en camping med stugor att hyra.

 • Från Split till ingången till nationalparken i vilken Plitevice Lakes ligger är det cirka 257 kilometer. Utan att stanna kommer körtiden att vara cirka 2 timmar och 40 minuter.

Makarska – Kroatiska Rivieran

Området som kallas den kroatiska rivieran sträcker sig mellan städerna Gradac och Bela. Den centrala staden på Rivieran är Makarska, en idyllisk semesterort känd för sin magnifika strandpromenad och livliga folkliv på sommaren. Även om både Makarska och området har många sevärdheter att erbjuda är det främst sol och bad som drar folk här. Badplatserna är nära-in- och infrastrukturen runt stränderna är mycket bra. Det finns också mer än tillräckligt att göra i Makarska på kvällarna, både för unga och gamla. Det finns bra restauranger överallt, och många naturligt specialiserade på färska skaldjur,hittar du mer än tillräckligt med pubar och barer, och det finns ett antal festivaler och kulturella evenemang på sommaren.

Den snabbaste vägen från Split till Makarska är om du först kör norrut till Dugopolje, och på motorvägen längre därifrån. Ta sedan av vid Zagvozd ner till kusten och Makarska. Avståndet är då 89 kilometer, med en körtid på ca 1 timme och 5 minuter.

Om du väljer att köra längs den vackra kusten, är avståndet 65 kilometer, och körtiden är ca 1 timme och 30 minuter.

Rivieran i Makarska, semesterorten har flera bra badplatser i rad och ett myllrande folkliv på sommaren.

Parkering i Split

En stor del av stadens centrum i Split är stängd för biltrafik,med gator helt reserverade för fotgängare. Därför finns det också lite parkeringsplats i vad som utgör den gamla staden, och särskilt ner av hamnen. Om du hittar en markerad parkeringsplats på en gata, vänligen notera vilken zon gatan ligger i. Inom zon 1 tillkommer en avgift dygnet runt, medan du inom zon 2 måste betala en avgift mellan 07.00 och 19.00. Avgiften betalar för automater på trottoarerna och kvittot måste vara väl synligt i bilens vindruta.

Den bästa lösningen för att parkera biluthyrning i Split är oftast att hitta en av de offentligt drivna parkeringsgarage i stadens centrum. Där är det relativt överkomligt att lägga ner bilen, kapaciteten är bra, och bilen blir inte lika varm som när den är ute i solen.

Det kan vara svårt att köra i centrum av Split, men staden är inte så stor, så du kommer att hitta din väg till slutet.

Trafiken i Split

Inne i mitten av Split är något svårt att navigera dig fram. Det finns många gågator och enkelriktade körfält där. Centret är också gammalt och ärevördigt, varför många av gatorna är smala och vridna. Det positiva är att staden inte är så stor, så i alla fall hittar du vägen till slutet, utan att ha tillbringat för länge.

Att köra utanför städerna i Kroatien är mestadels bekvämt. De flesta huvudvägarna är i mycket gott skick,och de viktigaste trafikåren har relativt nya och moderna motorvägar. Landsvägar, särskilt de vägar som går längs Adriatiska havet, kan vara mycket slingrande och kuperad. Här bör du vara extra uppmärksam, även om själva vägytan håller hög standard. Det är ofta svårt att se vad som kommer runt nästa kulle eller nästa sväng. Det gör inte fallet bättre att kustvägen erbjuder underbart fantastisk utsikt, som snabbt kan stjäla förarens uppmärksamhet.

Det är överlägset mest trafik på flygplatsen i Split på sommaren.

Flygplats

Flygplatsen kallas internationellt Split Airport ,medan kroaterna kallar det Zračna Luka Split. Precis som Split är Kroatiens näst största stad efter Zagreb ärflygplatsen också den näst största efter Zagrebs flygplats. I Split serveras årligen cirka 3,5 miljoner passagerare. Många av dessa reser vidare till orter som Makarska och ön Hvar. Du kan flyga direkt till Split från ett högt antal europeiska städer året runt. Men antalet besökare till denna flygplats är betydligt högre under sommarmånaderna, och så många charterflyg anländer.

De företag som driver biluthyrning på flygplatsen i Split är samlade i ankomsthallen på bottenvåningen. Centrum ligger precis intill den stora busstationen och taxihållplatsen. Parkeringen där hyrbilarna står ligger också nära. Från och med idag hittar du cirka 20 biluthyrningsföretag här, inklusive internationella aktörer som Hertz, Sixt, Dollar, Thrifty och Europcar. Det finns också en hel del kroatiska biluthyrningsföretag på flygplatsen.

 • Split Airport ligger 25 km från hamnen i stadens centrum. Gångtiden är normalt mellan 25 och 30 minuter.