Hyrbil Genève

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Schweiz
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Genève

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Genève

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Genève från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Genève genom oss.

Geneva vägleder

Bilutleie Genève
Biluthyrning i Genève

Genève ligger längst sydväst om Schweiz ochär huvudstad i kantonen Genève. Staden har ett exceptionellt vackert läge vid floden Rhônes utlopp från Genèvesjön. I själva staden finns det omkring 185 000 invånare (2010), men ett betydande förortsområde sträcker sig från centrum in i Frankrike.

Geneva är mer en landskamp än särskiljande schweizisk stad. Detta beror främst på att ett antal stora internationella organisationer har sitt huvudkontor i staden. Det gäller bland annat Internationella Röda Korset, Internationella arbetsorganisationen (ILO), Världshälsoorganisationen (WHO), Världshandelsorganisationen, Kyrkornas världsråd, Det europeiska fn-centret – och flera internationella FN-organ. Genève är också ett centrum för internationell finansiering. Dessutom är Genève en viktig industri- och turiststad och är världens 4:e stad. största konferens- och kongressstaden. Staden anses annars vara ett kulturellt centrum för fransktalande Schweiz.

Genève historia går tillbaka till antiken, och det är romarna som anses vara stadens grundare, som centrum Genava byggdes här runt 120 f.Kr. Under århundradena har staden styrts av olika mästare – tills reformatorn Jean Calvin 1536 bosatte sig i staden och gjorde den till ett centrum för reformerade protestanter. Han grundade både universitetet och andra utbildningsinstitutioner i Genève – inklusive den berömda Collège St. Antoine.

Staden har ett exceptionellt vackert läge vid floden Rhône.

Attraktioner

De flesta av Genèves historiska sevärdheter finns i Gamla stan, Vieille Ville, som ligger på en kulle på rhônes vänstra strand. Här är de flesta gator smala och krokiga. Bland de viktigaste en-takers i Vieille Ville är St Pierre Cathedral från omkring år 1200 och stadshuset, byggd 1440 och 1578. I närheten av rådhuset finns också Reformationsmonumenthuset och filosofen Rousseaus barndomshem.

På rätten packa ihop är mest av kontoren av landskamporganisationarna. Av dessa är FN-palatset det mest flashiga (byggt på 1930-talet som det administrativa centret för dåvarande Nationernas Förbund).

Längs Genèvesjön har inbjudande promenadstråk byggts, och fri utsikt över stadens mest berömda landmärke, Jet d’Eau, har byggts. Det finns en fontän som är placerad ute i havet, och som sprutar vatten 145 meter upp i luften. Fontänen, havet, promenadstråken och de många vackra parkerna gör Genève till en av Europas vackraste städer.

St. Pierre-katedralen från omkring 1200 i Vieille Ville.

Utforska Genève med biluthyrning

Geneva har ett idealiskt läge för dig som använder staden som utgångspunkt för utflykter med biluthyrning. Du når många spännande platser på relativt kort tid, och vägarna kan beskrivas som mycket bra. Här är några förslag bland de många turer som rekommenderas i regionen.

Den sveistiska rivieran.

Montreux – Staden för Jazz och TV

Montreux är en del av det som kallas den schweiziska rivieran. Många känner till staden på grund av den legendariska jazzfestivalen som hålls där, och som den plats där prisutdelningen för Europas bästa TV-program hålls (Entertainment Festival i Montreux). Det är vackert i Montreux, och du bör ta promenad på strandpromenaden, som går längs sjön, till Château de Chillon om du stannar till.

 • Den snabbaste vägen mellan Genève och Montreux är när du kör på norra sidan av sjön Lac Léman. Då får du motorvägen större delen av sträckan 93 kilometer, och resan är klar i ca 1 timme.
 • Om du kör på södra sidan av sjön får du en bättre naturupplevelse, och även en något kortare sträcka, men du kommer att spendera ca 50 minuter mer.
I Gruyères kommer du att uppleva en äkta schweizisk by – känd för sina utmärkta choklad och ostar.

Gruyères – Medeltidsstad känd för ostar och choklad

Gruyères är en medeltida stad i distriktet som kallas samma, och som du hittar i dalen som går norrut från Montreux. Folk kommer förbi här för att uppleva en autentisk schweizisk by– för att inte tala om för att ta itu med de lokala delikatesserna. Gruyères är välkänt för sina utmärkta ostar och utsökta choklad. Här kan du gå med i de små fabrikerna och lära dig om hur schweizarna gör det. Byn ligger upp mot en liten kullar, där du hittar stadens slott på toppen. Detta är en av de vackraste och mest trevliga områden i de schweiziska Alperna.

 • Det snabbaste och enklaste sättet att Gruyères går förbi Montreux, och hela sträckan är ca 121 kilometer. Drygt 100 av dessa går på motorvägen. Körtiden utan stopp beräknas till cirka 1 timme och 20 minuter.
Den alpina staden Chamonix med sin avkopplande atmosfär.

Chamonix och Mont Blanc – Nice året runt

Den alpina staden Chamonix ligger vid foten av Mont Blanc, det högsta berget i Europa väster om Kaukasus (Mont Blanc är 4808 meter hög). Här finns många norska skidturister som reser på vintern, men området och stan är också så trevliga på sommaren. Chamoix själv erbjuder många bra matställen, trevliga gator att promenera i, många spännande butiker för dem som vill shoppa, och en avkopplande atmosfär. Vill du gå ut i naturen har du alla möjligheter. Om du inte är en erfaren bergsbestigare, är det Aiguille du Midi du hamnar på om du vill se Mont Blanc på närmare ställe. Här tar du dig med gondol på cirka 20 minuter, och får sedan se Alperna från en höjd av 3777 meter över havet.

 • Från Genève är det cirka 82 kilometer till Chamonix, där större delen av sträckan går på motorvägen. Körtiden är normalt 1 timme. Observera att längs rutten finns många fina byar där det kan vara skönt att ta en vilosemester.

Interlaken – Inklämt mellan två sjöar

Interlaken är ett populärt resmål för människor som vill bestiga de schweiziska bergen, och erbjuder även fina båtturer på de två sjöar staden ligger mellan. På sjöarna kan du hyra roddbåtar, motorbåtar och segelbåtar, eller följa med på en rundtur i ett av ångfartygen som går dit. Om du vill gå till bergen kan du köra till olika startpunkter och parkeringsplatser, ta tåg, eller använda benen. Den kanske bästa bergsvandringen du kan välja mellan är den nästan 120 år gamla järnvägen som går till Schynige Platte, berget Schwarzhorns ås. Denna tågresa, och tåget som tar dig upp till Jungfraujoch på 3460 meter, ger dig en bländande utsikt både på resan och när du anländer.

 • Det finns flera vägar som tar dig från Genève till Interlaken, och vilka körvägar betalar sig beror på om du vill köra direkt dit eller inte. Den snabbaste rutten går via Lausanne och Bern. Sen kör man ca 215 kilometer, och nästan allt på motorvägen. Tiden detta tar är ca 2 timmar och 20 minuter.
Interlaken med berget Jungfraujoch i bakgrunden.
Den charmiga franska småstaden Annecy med sina kanaler.

Annecy – Frankrikes vackraste stad?

Annecy i Frankrike är en av de vackraste och charmigaste småstäderna i Europa. Det ligger strax söder om Genève, vid norra änden av sjön som har samma namn (Lac d’Annecy). Gamla stan Vieille Ville domineras av ett fint restaurerat slott, medeltida byggnader, små kanaler och vackra broar. I denna stad är det bra att strosa runt och titta på byggnader, sevärdheter och parker, för att inte tala om att ta måltider på de många och bra restauranger.

 • Distansera från Geneva till Annecy är endast 41 kilometer, som ungefärligt 32 kilometer går av på motorwayen. Du tar normalt 30 till 35 minuter på enheten.
Det är bekvämt att köra i Genève, men under rusningstid kan det vara långa köer i centrum.

Parkering och trafik med biluthyrning

Generellt sett är det mycket bekvämt att köra i Schweiz. Detta gäller också i Genève, om vi bortser från rusningstid när människor ska till och från arbetet. Sedan är det ofta långa köer i staden, och särskilt i stadens centrum. Observera att det finns många automatiska hastighetsmätare här, och du kommer att bötfällas så snart du bara är 5 kilometer över hastighetsgränsen.

Att hitta parkering på gatan i stadens centrum är ibland ganska svårt. De flesta parkeringsplatser blir upptagen tidigt på morgonen, och förblir upptagen till sent på kvällen. Använd istället parkeringshusen som du kan hitta flera av i centrum, eller lämna hyrbilen på hotellets parkering. Genèves centrum är inte så stort och du kan enkelt ta dig fram till fots.

Genève flygplats

Flygplats

Flygplatsen i Genève heter Geneva Airport, eller Aéroport International de Genève på franska. Det ligger faktiskt i både Frankrike och i Schweiz, vilket innebär att passagerare som reser till och från Frankrike inte behöver gå igenom tullen om de lämnar terminalbyggnaden på den franska sidan.

Antalet biluthyrningsföretag du kan välja mellan kommer därför också att bero på om du ska till Frankrike, eller till Genève i Schweiz. Vid den franska avfarten på flygplatsen hittar du 6 internationella biluthyrningsföretag, medan du på den schweiziska sidan hittar 8 företag, inklusive Hertz, Avis, Budget och Sixt.

 • Avståndet från flygplatsen och in i centrum av Genève är inte mer än 4,5 kilometer, och enheten sker på 10 minuter.