Hyrbil Johannesburg

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Syd Afrika
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Johannesburg

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Johannesburg

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Johannesburg från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Johannesburg genom oss.

Johannesburg guide

Bilutleie Johannesburg
Biluthyrning i Johannesburg

Johannesburg, Sydafrikas största stad, är huvudstad i Gauteng-provinsen , som ligger i nordöstra delen av landet. Staden har cirka 3,3 miljoner invånare (2011), och är landets främsta handels- och finanscentrum samt ett nav för järnvägs- och vägtrafik.

Johannesburgs läge i bergsområdet Witwatersrand har gjort staden till centrum för de stora guldfälten i området – och det finns ett antal stora gruvanläggningar runt staden. Det var också guldfyndigheterna som gav chocken till grundande av Johannesburg 1886.

Attraktioner

Johannesburg är känd för sina många universitet, högskolor och museer. Dessa inkluderar ett geologiskt, etnologiskt och militärt historiemuseum. Johannesburg har också ett eget järnvägsmuseum.
Av sevärdheterna annars måste djurparken och ett stort planetarium nämnas.

De centrala distrikten kännetecknas av ett vanligt gatumönster och stora offentliga byggnader. Huvudgatan Eloff Street är typisk i det avseendet. Apartheidsystemet innebar att dessa områden i staden till stor del beboddes av den vita minoritetsbefolkningen, medan svarta och människor av färg bodde i sina egna distrikt i utkanten. Även om rasklyftan har hävts, kännetecknar detta vanor fortfarande Sydafrikas största stad. Den största och mest kända av de svarta distrikten är Soweto.

Det finns också en separat stadsdel som till stor del ägnas åt kulturaktiviteter – i första hand scenkonst. Det heter Adjacent, och här finns ett antal experimentella teatrar. Några av dem har rötter i protest- och rebellrörelserna under apartheidstyret.

De centrala distrikten i Johannesburg kännetecknas av ett vanligt gatumönster och stora offentliga byggnader.

Utforska Johannesburg med biluthyrning

Johannesburg är en mycket bra utgångspunkt för utflykter med biluthyrning. Staden ligger centralt mellan ett antal spännande platser, sevärdheter, kulturminnesmärke och nationalparker. Dessutom har du en kort sträcka till andra städer som är värda ett besök och kan lätt nås med bil. Här är ett urval av några av de mest populära rider från Johannesburg.

Tre elefanter i Kruger Park.

Kruger National Park – En av Afrikas bästa safariparker

Kruger Park är en av Afrikas mest kända, och även bland de största och mest populära safariparkerna på kontinenten. Här får du goda chanser att få se alla de så kallade”Five Store”,det vill säga lejon, elefant, noshörning, leopard och buffel, liksom många andra stora djurarter. Även om det är möjligt att boka dagsutflykter med början i Johannesburg, rekommenderas att resa till parken och starta safari därifrån. En eller två nätter kommer att ge mycket större nytta, än en kort dagstur där det mesta går att transportera till parken. Kruger Park bör upplevas både på morgonen, när djuren söker floden att dricka, och på kvällen, när solen går ner i det majestätiska landskapet.

 • Det finns många läger och safarihotell i anslutning till Krugerparken. Parken är också stor, så avstånden kommer att variera mycket.
 • Från Johannesburg till Malelane och Crocodile River områden, där flera av de bästa hotellen ligger, är det cirka 405 kilometer. Körtiden utan stopp blir normalt runt 4 timmar och 20 minuter.

Mänsklighetens vagga – Besök mänsklighetens vagga

I Guatengprovinsen, strax norr om Johannesburg, finns ett område med utgrävningar där många spår av några av de första människorna på jordenhar hittats. Mänsklighetens vagga är förmodligen inte en särskilt exakt beskrivning, för det finns andra upptäckter i Afrika som är äldre. Ändå är detta en mycket intressant plats för dem som vill veta mer om våra rötter. Fynden är främst från grottformationer i Guateng, såsom Sterkfontein Caves. Bland annat hittas ett fossil av den mänskliga arten Australopithecus Africanus som är cirka 2,3 miljoner år gammalt. I Sterkfontein ställs fynden ut på ett separat centrum, där du också kan få guidade turer ner i grottorna.

 • Från centrum av Johannesburg till besökscentret i Sterkfontein är det cirka 63 kilometer. Körtiden vid normal trafik är ca 1 timme.
Pretoria kallas också Jacaranda City används på folkmun. Det kommer från det faktum att överallt i Pretoria finns det härliga Jacaranda buskar, med lila blommor dekorera upp gatorna.

Pretoria – Sydafrikas administrativa huvudstad

I Sydafrika finns tekniskt tre huvudstäder, Kapstaden, Bloemfontein respektive Pretoria. Den senare fungerar som landets administrativa centrum. Staden är mycket vacker, och domineras av imponerande och monumentala byggnader,kraftigt placerade i gröna omgivningar. Pretoria kallas också Tshwane i Bantu språken, liksom jacaranda stad som används i den gemensamma munnen. På senare tid, eftersom överallt i Pretoria, underbara Jacaranda buskarväxa – med lila blommor dekorera upp gatorna. I Pretoria hittar du också många spännande monument, museer, kulturcenter och andra sevärdheter.

 • Det är inte mer än cirka 60 kilometer mellan centrum av Johannesburg och Pretoria. Större delen av sträckan går på motorvägen, och du spenderar normalt 45 minuter på enheten.
På Adventures With Elephants får du en unik upplevelse med elefanterna.

Äventyr Med Elefanter – Unikt möte med elefanter

Om du tar en ganska kort bilresa med biluthyrning norrut från Johannesburg, mot Kruger Park, kommer du att passera staden Bela-Bela som är känd för sitt varma källvatten. I det området hittar du också en av Afrikas bästa natur- och djurupplevelser. The Adventures With Elephants centrum är omskolning elefanter som har problematiskt beteende, forskning och utbildning som fokuserar specifikt på den majestätiska djur. De välkomnar besökare som får ett unikt möte med djuren på gården. Till exempel kan du ta ett bad med elefanterna, du får mata djuren, och du kan skaffa dig en safari på baksidan av en av elefanterna. I samma område hittar du också ett antal läger och hotell som arrangerar mer omfattande safaris.

 • Det är cirka 210 kilometer från centrum av Johannesburg till lägret Adventures With Elephants. Du kör via Pretoria till staden Bela-Bela, och vidare därifrån mot Rooiberg. Utan att stanna kommer enheten att ta ca 2 timmar och 20 minuter.
Den konstgjorda laken Hartbeespoort Fördämning.

Hartbeespoort Dam – Semesterort stad vid foten av Magaliesburg mountains

Denna semesterort är en av flera små städer som ligger runt den konstgjorda sjön Hartbeespoort. Området har många bra hotell och andra boendelösningar, samt erbjuder ett antal spännande upplevelser. Du hittar flera golfbanor här, du kan hyra en båt och ta turer på dammen, det finns flera centra med vilda djur du får hälsa på, och det finns särskilt många aktiviteter här som är avsedda för familjer. Bland de mest populära aktiviteterna är safari turer på hästryggen,besök på ormparken, besök på elefantcentret och besök i centrum där ta hand om föräldralösa apor.

 • Från Johannesburg till Hartbeespoort Dam är det cirka 85 kilometer. Du kör mest på en landsväg, och resan kommer att ta ca 1 timme och 20 minuter.
Parkeringsplatser på gatorna är markerade, men det rekommenderas att parkera på parkeringsplatser med säkerhet.

Parkering och trafik med biluthyrning

I centrala Johannesburg hittar du många säkra parkeringshus och utomhus parkeringsmöjligheter. De flesta av dessa har god säkerhet, men det finns något mer att parkera här än längs gatorna. Parkeringsplatser på gatorna är markerade, men här är inte alla platser lika säkra. Leta efter parkeringsplatser med säkerhet. De flesta köpcentrum är också bra alternativ att sätta din hyrbil på. Observera att det vid köpcentrumen är vanligt att du parkerar gratis om du kan uppvisa ett kvitto på att du har handlat inne i centrum.

Gatorna i Johannesburg anses vara bland de mest överbelastade i världen, kringgåsendast av Kairo och Kapstaden. Ändå är det oftast trevligt att komma dit utanför rusningstid. När folk ska till och från jobbet är det ofta långa köer, och då är det oftast bäst att undvika att gå in i trafiken.

Det rekommenderas att du är extra försiktig när du kör i Sydafrika, även om de allra flesta inte upplever något obehagligt. Dörrarna till bilen ska låsas, och fönstren stängda, särskilt i städerna. Också, förstå vilka områden och rockar du bör undvika.

Flygplats

Den största flygplatsen i Johannesburg heter O.R. Tambo International Airport. Det är både afrikas kontinent och landet Sydafrikas största, med över 21 miljoner passagerare varje år. Eftersom flygplatsen är 1.700 meter över havet, och luften därav är tunnare än i låglandet, har O.R. Tambo Airport en av världens längsta landningsbanor. Det finns sex terminaler på flygplatsen. Två av dessa betjänar internationella flygningar (A1 och A2), och var du hamnar beror på vilket flygbolag du anländer med.

Biluthyrningsfirmornas diskar är samlade i ett separat område nära parkeringshuset, på bottenvåningen i huvudterminalen. Från och med idag hittar du de största internationella företagen här, såsom Hertz, Avis, Thrifty och Europcar, samt 5-6 lokala och regionala aktörer. Alla räknare är öppna dygnet runt.

 • O.R. Tambo International Airport ligger inom stadsgränsen för Johannesburg och ca 14 mi från stadens centrum. Vid normal trafik är körtiden cirka 25 minuter.
O.R. Tambo Flygplats har en av världens längsta landningsbanor!