Hyrbil Milano

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Italien
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Milano

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Milano

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Milano från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Milano genom oss.

Milano guide

Bilutleie Milano
Biluthyrning i Milano

Milano ligger i norra Italienoch är huvudstad i regionen Lombardiet. Själva staden har cirka 1,3 miljoner invånare (2011), medan huvudstadsregionen inkl. förorterna har en befolkning på 7,5 miljoner.

Milano är Italiens näst största stad (efter Rom),och landets främsta industriella, finansiella och kommersiella centrum. Staden är också en viktig transportnav.

Milano ligger mellan floderna Ticino och Adda på en bördig slätt, ca. 120 meter över havet.

Attraktioner

Milano är en av världens ledande modestäder och ärett shoppingparadis för shoppare. Dessutom är staden ett betydande kulturellt centrum , ochär känd för sina många kyrkor, museer, konstgallerier, konsertsalar och teatrar.

Milano är en som en stor prisbutik för modeentusiaster. Det finns gott om lukrativa designbutiker – varav många finns i Fashion Quadrilatero.

En av de mest populära turistattraktionerna i Milano är Gamla stan med katedralen ”Duomo” i vit marmor från 1522. Katedralen är den 3 juli. största i Europa, och är byggd i gotisk stil.

Också, den berömda Operan House ”Teatro alla Scala” från 1778 rekommenderade ett besök. Operahuset är en av världens största och har 3 600 platser.

Andra attraktioner inkluderar: park Sempione med 1400-talets Sforzas palats, ett Leonardo da Vinci-museum och konstmuseet ”Pinacoteca di Brera”

Utforska Milano med biluthyrning

Du bör inte köra långt utanför den italienska modehuvudstaden Milano förrän du upplever en helt annan värld. Denna del av landet är packad med vackra små städer, och särskilt de som ligger upp mot Alperna, och de som är dandered runt den berömda sjöar. Centralt beläget i förhållande till det mesta, är Milano en perfekt stad att ha som utgångspunkt för utflykter. Här är några förslag på de mest populära biluthyrningskörningstjänster.

Upplev Venedig i en gondol genom de många kanalerna.

Venedig – Staden historia Fans och romantiker

Kanalstaden Venedig är byggd117 små öar, inutien vik i Adriatiska havet. Milano kan vanligtvis hittas på mindre än 3 timmar om du har en biluthyrning till ditt förfogande. Även om de flesta människor prioriterar en eller flera nätter när de besöker den berömda staden, är det fullt möjligt att ta bara en dagsutflykt dit. I Venedig kan du välja och skrapa bland världsberömda sevärdheter, ta en promenad med gondol på kanalerna,äta god mat, shoppa och uppleva alla typer av konstnärliga evenemang. Staden är naturligtvis bara om helt bilfri, och dukan ta dig runt bäst till fots eller med båt-taxi. I utkanten av centrum hittar du många parkeringsmöjligheter, och flera av dessa ordnar transport på till centrum.

  • Från Milano till Venedig är det ca 270 km om du kör motorvägen via Bergamo och Brescia. Utan att stanna tar körningen mellan 2,5 och 3 timmar.
Idylliska Bellagio vid Comosjön.

Bellagio – Pearl på Lago di Como

Comosjön anses av många vara den mest exklusiva av Italiens sjöar. De små städer som ligger runt havet är ofta mycket pittoreska, och kanske är Bellagio den som stiger upp till toppen. Bellagio ligger vid spetsen vid havets södra ände och har smeknamnet ”Comosjöns pärla”. Här reser människor för att strosa i de mysiga smågatorna,mellan magnifika byggnader, gå till familjeägda restauranger, strosa i de vackra trädgårdarna, och för att njuta av tystnaden och lugnet vid havet. Här finns också gott om aktiviteter att äga rum, som bad och båtturer. En av de mest populära utflykter i området runt Bellagio är att ta en färjetur till byarna på andra stranden av Comosjön, såsom Castello di Vezio och Menaggio.

  • Från milanos centrum till byn Bellagio, är det 80 km om du kör via Lecco. Runtime är ca 1 timme och 30 minuter.
Fiskeläget är byggt på branta klippor ända ner till havet. Husen sticker ut med färg i fräscha färger.

Cinque Terre – Fem färgstarka fiskelägen

Cinque Terre betyder ”De fem länderna”, och är beteckningen på fem små fiskebyar och det omgivande området. Byarna är Vernazza, Corniglia, Riomaggiore, Manarola och Monterosso al Mare. De kännetecknas av att de är byggda på klippor som störtar ner mot havet, och många av de mysiga husen är målade i fräscha färger. Alla finns med på UNESCO:s världsarvslista,och de italienska myndigheterna har gett Cinque Terre-området status som nationalpark. Det är inte bara fiskebyarna som är vackra, utan även omgivningarna. Här är det härligt att gå på stigarna som går från by till by, och på vägen kommer du att passera gamla fästningar,ruiner och andra sevärdheter. Även om Cinque Terre har blivit ett mycket populärt resmål med många besökande turister, bör du unna dig en resa dit när du är på denna kanten av Italien.

  • Den snabbaste vägen till Cinque Terre från Milano går via utkanten av Parma, innan du svänger av sydväst med riktning mot havet. Rutten är då ca 260 kilometer, och med en körtid på 3 timmar och 20 minuter.
Finna frid i en av de många gröna trädgårdarna i Varese.

Varese – Vacker stad vid foten av Sacro Monte di Varese

Varese ligger på en kulle vid foten av berget Sacro Monte di Varese. Det är känt som en av de vackraste i Italien, särskilt på grund av de många trädgårdar och parker i staden. Många av grönyterna byggdes av ädla och rika människor som hade Varese som semesterort. Staden är därför smeknamnet ”Versailles i Milano”, som också är en referens till den imponerande Palazzo Estense som byggdes på 1800-talet. Det är inte lång väg från Milano till Varese om du har en hyrbil. Ett besök här är perfekt om du är på väg mot Como Lake, eller bara behöver några timmar ut ur centrum i hektiska Milano.

  • Från Milano till Varese är det knappt 58 kilometer. Du kör dit med en hyrbil på ca 1 timme.
Gå mot Alperna och besök flera av de mysiga byarna.

Alperna – Skidåkning och vackra byar

Milano är inte långt från Alperna, och om du besöker denna del av Italien bör du unna dig en resa upp i bergen. Det finns många fantastiska byar på både schweiziska, franska och italienska sidor att välja mellan. Att köra bil i detta område är också en unik upplevelse. Beroende på vilken väg du väljer kan du köra genom vackra dalar, korsa broar som löper över djupa raviner, medmagnifika bergstoppar på vardera sidan av vägen. De berömda skiddestinationerna är bland de mest populära platserna och kör förbi, som St. Moritz, Chamonix och Zermatt. Det rekommenderas också en resa till några av de små italienska byarna i Alperna. Överväg att besöka till exempel Arco, Fiera di Primiero, Glorenza eller Sterzing, som du lätt kan hitta när du kör förbi Gardasjön på väg till Tirol.

Parkering och trafik med biluthyrning

Om du ska uppleva Milano är det bäst att lämna hyrbilen parkerad. Att hitta parkering på gatorna är i allmänhet svårt. Antalet platser är mycket begränsat, och avgiften ganska hög. Dessutom finns det flera områden där du måste betala en avgift i förväg, innan du lämnar bilen (biljetter finns på kioskerna och tobaksaffärer, bland annat). Det finns gott om parkeringsgarage, men om de ligger mitt i centrum måste man räkna med att det kan ta tid att komma dit.

Trafiken i centrum är tät, gatorna ofta smal, och förarna något mer intensiv än hemma. Det kan också vara svårt att hitta rätt om du inte har navigering i bilen. Utanför Milano är det betydligt lättare att flytta med hyrbil. Det finns bra motorvägar på de viktigaste sträckorna, och många av rutterna erbjuder fina omgivningar. Observera att vissa förare kör snabbare än tillåtet och du kan hitta människor som tar onödiga risker på vägarna. Kör lite defensivt, och var extra uppmärksam, särskilt på oansenliga landsvägar.

Terminal 1 på flygplatsen Milan Malpensa.

Flygplats

Milano Malpensa Flygplats är den största flygplatsen i norra Italien, och bland de 20 mest trafikerade i Europa. Antalet årliga passagerare är närmare 29 miljoner. Flygplatsen betjänar regionerna Lombardo, Piemonte och Ligurien, där du hittar många populära destinationer för turister. Det finns tre terminaler på Milano Malpensa, varav terminal 1 är den som hanterar det mesta av trafiken som kommer från länder inom Schengenområdet. Du kan landa på terminal 2 om du flyger med ett lågprisflygbolag, eller på ett charterflyg.

Alla de största och internationella biluthyrningsföretagen som finns representerade på flygplatsen har diskar i båda terminalerna. Dessa inkluderar Avis, Budget, Europcar, Hertz, Thrifty, Sixt och Dollar. Dessutom finns det några företag, främst lokala aktörer, som ligger i endast en av terminalerna, inklusive Interrent.

  • Avståndet från Milano Malpensa flygplats till centrum av Milano är ca 50 kilometer. Den snabbaste vägen går på motorväg A8, och det tar då cirka 50 minuter att köra.