Hyrbil New York

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil USA
 4. chevron_right
 5. Hyrbil New York

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning New York

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i New York från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i New York via oss.

Guide från New York

Bilutleie New York
Biluthyrning i New York

New York är den största staden i USA, och ligger i delstaten med samma namn – närmare bestämt i slutet av Hudsonfloden. I New York själv, det finns cirka 8,2 miljoner människor (2011), men om hela storstadsområdet (som också inkluderar Long Island / Norra New Jersey) befolkningen stiger till en svindlande 19 miljoner.

New York är förmodligen den mest mångkulturella staden i världen – en smältdegel för många kulturella traditioner. Det grundades som en holländsk kolonialstad 1626 under namnet Nieuw Amsterdam, och fick sitt nuvarande namn 1664.

Under en kort period (1789-90) var New York huvudstad i USA – men tog inte ställning som den största staden i USA förrän 1810. Från den tidpunkten genomgick staden en snabb tillväxt – inte minst på grund av eriekanalens öppnande 1825. Det kopplade en viktig anslutning till ”The Great Lakes” – och ledde till New York utvecklas till Nordamerikas största hamnstad. Invandrare från alla hörn av världen flockades så småningom till.

New York är indelat i fem boroughs, så kallade ”boroughs”. Det centrala distriktet är Manhattan, som är centrum av den ursprungliga staden. Det ligger på en ö mellan Hudsonfloden och East River. Öster om Manhattan är fastlandet Bronx, medan de västra distrikten Queens och Brooklyn ligger på Long Island. Det femte distriktet är Staten Island.

Manhattan är fortfarande New Yorks administrativa och ekonomiska centrum, och är indelat i tre ”zoner”: Downtown, Midtown och Uptown . Gatumönstret liknar ett rutnät, och alla gator har bara numrerade namn (1st Street, etc.). Det enda som bryter det symmetriska mönstret är den berömda gatan Broadway – som går sneda uppåt från Battery Park längst söder om Manhattan. Anledningen till denna upplösning är att Broadway ursprungligen var en gammal landsväg.

Attraktioner

Attraktionerna i New York är så många att här bara ett fåtal. Staden har några av Nordamerikas mest centrala konstmuseer. De främsta av dessa är ”Metropolitan Museum of Art”, ”Museum of Modern Art”, ”Guggenheim Museum”, ”New Museum of Contemporary Art”, ”Frick Collection” och ”Museum of Primitive Art”. Andra anmärkningsvärda kulturella institutioner är New York Philharmonic Orchestra, Metropolitan Opera och New York City Ballet.

New York har många attraktioner där Frihetsgudinnan är en av de mest kända

Annars är Frihetsgudinnan – Frihetsgudinnan – vid ingången till staden, en av världens mest fotograferade attraktioner. Det gavs som en officiell gåva från Frankrike, och avtäcktes 1886. Dessutom är den 381 meter långa skyskrapan Empire State Building bland de mest populära sevärdheterna i världsstaden. Om antennen högst upp räknas stiger den högsta punkten mer än 440 meter över marken. Och som en shoppingstad kan New York erbjuda i stort sett allt.

Utforska New York med biluthyrning

Om du är iBig Apple ochvill se lite mer av USA: s östkust, är biluthyrning oftast det enklaste transportmedlet. Östkusten har många platser värda att besöka, både inrikes och ut till havs. Här är några av de mest populära kördestinationer som har New York som utgångspunkt.

Lång ö, New York

Long Island – Bland världens finaste sandstränder

Människor i New York gillar att gå till stranden, särskilt på sommaren när temperaturen är som högst. På denna del av AMERIKAS östkust är människor något bortskämda när det gäller vackra stränder. Många av de bästa och finaste ligger på Long Island, den stora halvön som går rakt österut från Manhattan.

I detta område har många av stadens rikaste sina sommarhus på strandtomten, men de flesta stränder är fortfarande tillgängliga för vem som helst. Coopers Beach och Main Beach anses vara bland de bästa ställena att gå. Det finns sanden kritvit, havet välkomnande, och på båda ställena finns det mer än tillräckligt med hotell, matställen och aktiviteter att ta hand om.

 • Från Manhattan i New York till Coopers Beach utanför Southampton är det ca 155 kilometer. Körtiden kommer att vara ca 1 timme och 45 minuter.
 • Till Main Beach i East Hampton, och nästan vid kanten av Long Island, det är ca 100 miles . Körtiden från Manhattan kommer att vara ca 2 timmar.
Från Manhattan till Niagara Falls, det är ungefär 600 miles

Niagarafallen – En av USA:s största sevärdheter

Niagarafallen är tre vattenfall som ligger nästan ovanpå varandra. Detta är en av USA: s mest kända naturfenomen, och bland de viktigaste sevärdheterna. Vattenfallen är slutet av Niagara river, som förbinder de stora sjöarna i Lake Erie och Lake Ontario tillsammans.

De ligger också på gränsen mellan USA och Kanada, Toronto med staden Canada Toronto i närheten. Att se Niagara Falls på nära håll är en unik naturupplevelse, även om platsen kan vara packad med turister. Det finns många aktiviteter här som tilltalar de flesta, inklusive visningsplattformar, observationstorn, akvarium, äventyrscenter, restauranger i utkanten av vattenfallen, och du kan få en båttur genom det vilda vattnet.

 • Från Manhattan till Niagara Falls är det cirka 400 miles. Körtiden utan stopp kommer att vara mellan 6 och 7 timmar.
 • Om du har tid, rekommenderas att besöka den kanadensiska metropolen Toronto i samma slag (80 miles ytterligare). Först kolla med biluthyrningsföretaget om reglerna för att få din bil till Kanada.
Washington DC med Washington Memorial i förgrunden

Washington DC – HUVUDSTAD i USA

De som har tid och hyrbil när de är i New York bör överväga en körning till landets huvudstad, Washington DC. Här kan du se Vita huset, kongressen,Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, Washington Monument, och många andra historiska byggnader och minnesmärken som de flesta har hört talas om tidigare. Washington är också en stad känd för sina många goda matställen, bra shopping, och inte minst många museer.

 • Från Manhattan till centrala Washington DC, det är ungefär 230 miles. Körtiden utan stopp kommer normalt att vara mellan 3,5 och 4 timmar.
 • Du passerar städerna Philadelphia och Baltimore på vägen till DC, och turnén kan också kombineras med ett besök i Atlantic City.
Strandpromenad med populära restauranger och pubar

Atlantic City – Östkusten Las Vegas

Atlantic City ligger i angränsande New Jersey, strax söder om New York. Staden är känd för sina vackra stränder, plankvägar, kasino och lyxhotell. Det hade en guldålder i förbud, därför att i atlantiska stad alkoholförbudet förbisågs mer eller mindre. Det fick folk att komma hit för att ha kul. Atlantic City blev därmed en viktig del av de kriminella affärsimperier av mafiosos som Al Capone och Charles ”Lucky” Luciano.

Staden är fortfarande ett mycket populärt resmål, särskilt för New York-bor på en helgpaus. Det är verkligen inte lika livat här som förr i tiden, men staden har fortfarande charm och bör besökas om du är på denna kanten av USA och har fått dig en hyrbil.

 • Från Manhattan till Atlantic City är det cirka 210 kilometer. Större delen av resan går på motorvägen, och körtiden kommer att vara ca 2 timmar i regelbunden trafik.

Parkering och trafik med biluthyrning

Det är oftast svårt att hitta gratis gatuparkering i New York City, och särskilt på Manhattan. Om du hittar utrymme, var noga med att inte lämna bilen längre än lagligt, eller längre än du betalat för. I New York är polisen snabb att dela ut böter, och bilen kan bogseras bort. De definitivt bästa alternativen är att använda en av de många parkeringshus, eller sätta bilen från dig i garage på ett hotell. Var god ange priserna i förväg. Vissa parkeringsgarage är betydligt dyrare än andra, även om de ligger i samma stadsdel.

New York Times square, Midtown på Manhattan på natten

Trafiken i New York, och särskilt på Manhattan, kan vara både tät och hektisk. Detsamma gäller under rusningstid på Motorvägar och motorvägar som går in och ut ur stadens centrum. Många invånare anser att det är både opraktiskt och besvärligt att köra i staden. Även om det oftast är väl anpassat för biltrafiken så finns det så många bilar på vägarna att man tar väldigt lång tid att ta sig emellan. Tunnelbanan och taxi är oftast mycket bättre alternativ.

 • Observera att du inte får svänga höger vid ett rött ljus i New York. Detta är faktiskt tillåtet de flesta andra platser i USA, men inte här.

Flygplats

New York City betjänas av så många som tre stora flygplatser. Den största är John F. Kennedy International Airport, vanligtvis förkortat JFK. Flygplatsen ligger i stadsdelen Queens och hanterar mestadels de internationella flygningarna. Här, bland annat, de flesta större flygbolag baserade i europeiska städer mark. Newark Liberty International Airport är nästan lika stor som JFK mätt i antal passagerare. Denna flygplats ligger i Newark i angränsande New Jersey, men det tjänar också New York City. Den minsta av de tre flygplatserna du kan anlända till är LaGuardia Flygplats. Liksom JFK, är detta också ligger i Queens borough.

Terminal 5 på John F Kennedy International Airport i New York.

Biluthyrning på John F. Kennedy International Airport

Det finns totalt 8 terminaler på JFK, och alla har ett eget centrum för biluthyrningsföretagen. De flesta av de stora internationella företagen finns i alla terminalbyggnader. Men, kontrollera i förväg vilka terminaler du hittar företaget från vilken du kommer att ha en hyrbil. Att ta sig mellan terminalerna är inte svårt ändå, och det finns en pendelbuss hela tiden. Bilarna är alla parkerade vid Federal Circle Station, och du kan komma dit med sportaxi (AirTrain) som avgår från alla terminaler.

 • Från JFK till Central Park på Manhattan, det är ca 17 miles, med en körtid på ca 35 minuter.

Biluthyrning på Newark Liberty International Airport

I Newark är det lätt att hitta det centrum där biluthyrningsföretag har sina skrivbord. Du tar AirTrain (sportaxi) till Station P3,där bilarna också parkeras.

 • Från Newark till Central Park på Manhattan, det är ca 20 miles, med en körtid på ca 30 minuter.

Biluthyrning på LaGuardia Airport

På LaGuardia finns alla biluthyrningsföretag i samma centrum. För att komma till centrum, ta dina egna pendelbussar som drivs av varje biluthyrningsföretag. Dessa både hämtar och sätter av passagerare utanför terminal A (Marine Air Terminal). Om planet anländer till en annan terminal måste du därför ta din egen pendelbuss som går mellan terminalerna (röd eller blå linje).

 • Från LaGuardia till Central Park på Manhattan, det är ca 11 miles, med en körtid på ca 25 minuter.