Hyrbil Riga

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Lettland
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Riga

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Riga

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Riga från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Riga genom oss.

Riga guide

Bilutleie Riga
Riga Biluthyrning

Riga är huvudstad i Lettland, och ligger vid floden Daugava – 15 km söder om utlopp i Rigabukten på Östersjön. Staden har cirka 700.000 invånare (2011), och är Lettlands ekonomiska och kulturella centrum. Dessutom är staden en transportknutpunkt, och har en av Östersjöns viktigaste hamnar.
Härifrån finns färjor till Stockholm,Kiel och Lübeck.

Riga har ett rikt kulturliv med teatrar, opera, konstgallerier, museer samt en permanent cirkus (öppnades 1888). Det finns också ett antal årliga musikfestivaler i staden.

Attraktioner

Rigas UNESCO-listade Gamla stan ligger på flodens östra strand. Distriktet är känt för att ha en av Europas bästa samlingar av jugendbyggnader.
Bland de populäraste sevärdheterna här hittar du operan från 1863, Frihetsmonumentet från 1935, Rigas fästning från 1340, 1860-talsparlamentsbyggnaden, katedralen från 1220 och Peterskyrkan (ursprungligen från 1300-talet) med sitt 135-meterstorn.

Riga har ett 50-tal storaoch små museer – några av de mest besökta är ”Lettlands nationalhistoriska museum” – med utställningar om landets historia från istiden till idag, Stads- och Sjöfartsmuseet, Ockupationsmuseet, Folkets museum och stadens två konstmuseer.

Rigas Gamla Stan har Europas bästa samlingar av jugendbyggnader.

Utforska Riga med biluthyrning

Det blir populärt att få en hyrbil när du reser till Riga i Lettland. Du bör inte köra särskilt långt förrän du träffas i små städer med medeltida bosättningar, vackra slott, vackra skogar, och inte minst välkomnande stränder. De korta avstånden gör att du kan fånga mycket mer än stadslivet, även om resan till Riga varar bara några dagar. Nedan finns förslag på några av de mest populära åkattraktionerna.

Slottet i Cesis började först redan 1209.

Cēsis – Vacker medeltida stad nära Riga

Den stora staden Cēsis ligger nordost om Riga och är lätt att nå med biluthyrning. Staden ligger inne i en nationalpark som heter Gauja. Det anses vara en av de vackraste i Lettland. Stadens huvudattraktion är ett slott som först började redan år 1209, men som har utökats och ändrats flera gånger senare. Stadens centrum domineras av vackra hus från medeltiden, en imponerande kyrka från 1200-talet,ett trevligt torg, och en välkomnande atmosfär. Här är det avkopplande att gå på kullerstensgator, samtidigt som man lär sig om lettisk kultur och historia.

 • Från Riga till Cēsis är det cirka 89 kilometer om du väljer den snabbaste körvägen som går på motorväg A2. Sedan kör man förbi bland annat Sigulda som också är värt ett stopp. Körtiden direkt till Cēsis är cirka 1 timme och 15 minuter.

Kolkasrags – Det bästa stället att titta på solnedgången

Kolkasrags är namnet på den spetsiga strulandet nordväst om Riga, där Östersjön möter Rigabukten. Här reser folk för att bada, sola på de härliga stränderna, titta på fåglar som häckar i området, vandrar i skogen, och njuter av den lugna naturen. Alldeles nära strulandet ligger byn Kolka, som du kör förbi på väg till parkeringen. I Kolka finns flera vackra byggnader, bland annat tre kända kyrkor. Staden har också ett spännande kulturcentrum och museum som är värt ett besök. Det bästa du kan göra där är dock att äta en måltid på någon av de trevliga restaurangerna. Där serveras färska skaldjur av byns fiskare.

 • Från Riga till Kolkasrags är det cirka 157 kilometer. Hela resan går längs kusten och kommer att ta ca 2 timmar och 15 minuter om du kör utan att stanna.
Solnedgången över Kolka. Här reser folk för att bada och sola på de härliga stränderna.
I århundraden har konstnärer och författare rest till Sigulda för att inspireras av den vackra naturen.

Sigulda – Lettlands vackra extrema sportstad

Du passerar den vackra staden Sigulda om du kör till Cēsis. Medan båda anses vara bland de vackraste i landet, är landskapet som omger Sigulda lite mer fascinerande. Här har konstnärer och författare rest i århundraden för att inspireras. Staden beskrivs som porten till Gauja National Park , ochär uppdelad i två av floden med samma namn. Här hittar du flera magnifika slott och fästningar från olika tidsepoker. Vissa är restaurerade och fungerar som museer, medan andra är gamla ruiner som ligger prydligt belägna i terrängen. Sigulda är också känd som en plats för dem som gillar att utmana sina nerver. Här kan köra bobsleigh, hoppa i bungee från höga höjder, flyga i vindtunnlar, klättra höga träd och mycket mer.

 • Från centrum av Riga till den lilla byn Sigulda är det ca 54 kilometer. Större delen av resan går på motorväg A2 (E77), med en körtid på cirka 50 minuter.
Rundāles Palace byggdes i mitten av 1700-talet.

Rundāles Pils – Baltikums Versailles

Detta palats förknippas ofta med Versailles utanför Paris, både på grund av arkitekturen och de vackra trädgårdarna som omger byggnaden. Det byggdes i mitten av 18th century, när det som idag Lettland styrdes av hertigdömet Kurland och Semgallen. 1795 blev hertigdömet en del av det ryska imperiet, och Katarina II av Ryssland bestämde att Rundāles Pils skulle ges som gåva till sin älskares lillebror, greve Valerianus Zubov. Han använde återigen det magnifika palatset som sommarresidens, tills palatset fick nya ägare efter Zugovs död. Senare har Rundāles Pils fungerat som fältsjukhus för Napoleons armé, skola,militärresidens och som museum. Idag är detta en av Lettlands viktigaste sevärdheter, förutom att palatset används i officiella sammanhang.

 • Rundāles Pils ligger ca 49 mi söder om Riga. Den bästa vägen dit är Europaväg 67 (E67). Körtiden blir då cirka 1 timme och 5 minuter.
Du kan njuta av mycket tid i Tallinn även på en dagsutflykt från Riga.

Tallinn – Kör av Estland med biluthyrning

Estlands huvudstad är inte så långt borta från Riga, och du når dit på några timmar med bil. Eftersom båda länderna ligger inom Schengenområdet är det oftast problemfritt att passera nationsgränser med en hyrbil, men fråga biluthyrningsföretaget först för att vara säker. Tallinns centrum är mycket välbevarat, med hela medeltida Gamla stan på UNESCO:s världsarvslista. Staden är inte heller särskilt stor, och du kan komma ikapp med dig själv på en dagsutflykt från Riga. Ändå överväga att ta en övernattning eller två. Att besöka Tallinn ger en fin kontrast till Lativas huvudstad. Medan Riga kan beskrivas som livlig och kosmopolitisk, är Tallin mer charmig och intim.

 • Det är cirka 310 kilometer från Riga till Tallinn, och den stora majoriteten av resan kommer att gå på motorvägen. Utan ett stopp kommer det att ta ca 4 timmar att köra till Estlands huvudstad.
Inne i centrum av Riga finns det sällan en kö, även under rusningstid.

Parkering och trafik med biluthyrning

I Rigas Gamla stan är det mest mycket svårt att hitta parkeringsplats och du bör lämna din hyrbil utanför detta område. Flera av de parkeringsplatser på gatorna som ligger nära Gamla stan är reserverade för personer som bor där, och utan ett giltigt bevis på bostad i bilfönstret riskerar du att få din hyrbil bogseras bort. Om så är det här märkt med skyltar. När du hittar gratis parkering, måste du betala i automater som står på trottoarerna. Kvittot ska synas tydligt på bilens instrumentpanel. Det finns ett antal parkeringsmöjligheter i stadens centrum, inklusivedrivs av Europark. Det är också möjligt att lämna bilen på flera av de största hotellen.

Inne i centrum av Riga finns det mest inga problem att köra med en hyrbil. Det finns sällan en kö, även under rusningstid. På landsvägarna när du ska ut ur stan bör du vara extra uppmärksam. Tyvärr är Lettland ganska långt upp på olycksstatistiken i Europa, till stor del på grund av vårdslös förare. Var särskilt uppmärksam på mötande fordon i svängar, eftersom det finns tillfällen då människor tar chanser och kör förbi också där. Kvaliteten på vissa vägar är inte heller den bästa i utkanten, medan de viktigaste vägarna mellan de största städerna håller en anständig standard.

Rigas internationella flygplats är den största flygplatsen i Baltikum.

Flygplats

Rigas internationella flygplats är den största flygplatsen i Baltikum. Från och med idag har den internationella förbindelser till nästan 80 destinationer, främst i Europa. Antalet passagerare per år är nästan 8 miljoner, varav de flesta kommer från England, Ryssland och de skandinaviska länderna. Flygplatsen är inte så stor i omfattning, och allt samlas i två våningar i samma terminalbyggnad.

Biluthyrningsbolagens diskar finns i E- och C-sektorerna i ankomsthallen. Från och med idag, Avis, Budget, Sixt, Hertz, Europcar, Toprent och Greenmotion finns på Rigas internationella flygplats. Hyrbilarna ligger nära och du behöver ingen transferservice till eller från parkeringen.

 • Flygplatsen i Riga ligger strax utanför stadens centrum, med en sträcka på endast 11 kilometer. Bilresan in till staden tar cirka 15 minuter.