Hyrbil Zagreb

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Kroatien
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Zagreb

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Zagreb

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Zagreb från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Zagreb genom oss.

Zagreb guide

Bilutleie Zagreb
Zagreb Biluthyrning

Zagreb är Kroatiens huvudstad och största stad – med cirka 800.000 invånare (2011). Staden ligger i norra delen av landet – på båda sidor av floden Sava.
Zagreb är landets politiska, administrativa, ekonomiska, vetenskapliga och kulturella centrum, och även ett viktigt transportnav. Staden har ett eget universitet, som grundades 1669.

Attraktioner

Zagreb har ett 50-tal museer och konstgallerier,20 teater- och musikscener, opera, botaniska och zoologiska trädgårdar samt ett antal parker och grönområden.

Den gamla staden (Övre staden) i Zagreb – ”Gorny Grad” – ligger på en kulle, och här hittar du ett antal sevärdheter. Du kan bl.a. besök Zagrebs katedral här från 1217, Markuskyrkan från 1200-talet eller ärkestiftspalatset från 1748. Parlamentet är också här. Gamla stan är ett bilfritt område i Zagreb, och du kan ta trappor eller linbana för att komma hit.

Nedre delen av staden ”Donji Grad” är en modernare stadsdel, där byggnaderna byggdes efter 1800. Här hittar du bl.a. ett antal museer samt Nationalteatern från 1895.

Mimara-museet i Zagreb rekommenderas också för ett besök. Detta är ett konstmuseum som också har en arkeologisk avdelning. Besökare kan se utställningar av både konstverk och hantverk från förhistorisk tid fram till 1920-talet.

Markuskyrkan från 1200-talet.

Utforska Zagreb med biluthyrning

Zagreb är mycket centralt beläget om du vill besöka de närliggande ungern, Slovenien och Österrike länder, om så bara för en dag eller två. Du har också ett antal vackra byar och slott i nära anslutning till den kroatiska huvudstaden, och samtidigt relativt kort avstånd till den kroatiska rivieran. Vägarna i Kroatien är bra, och med biluthyrning når du spännande upplevelser på nolltid. Här är några förlag för resor med Zagreb som utgångspunkt.

Flera barockhus finns i Samobor.

Samobor – Medeltidsstad känd för hantverk

Samobor är en pärla bland de kroatiska småstäderna. Det är känt för sina vackra medeltida bosättningar, blandade barockhus,och många spännande sevärdheter. Staden har också långa traditioner inom matlagning, handgjorda kristaller, vinframställning och musik. I denna lilla stad hittar du människor som till exempel har den professionella termen kex maker, och som kommer från familjer som är specialiserade på sådana nischer i generationer. Förutom att strosa runt i den gamla staden Samobor, smaka på delikatesserna och shoppa hantverksprodukter, reser människor hit för att ta promenader i stadens vackra omgivningar ochför att gå på festivaler. Det är inte långt från Zagreb och ligger i ett område där du hittar flera andra små städer värda ett besök.

 • Från centrum av Zagreb till Samobor är det bara 25 kilometer. Körningen tar cirka 30 minuter i normal trafik.

Blejsko Jezero – Vacker sjö i grannlandet Slovenien

Blejsko är en sjö som ligger i Slovenien, men inte längre bort från Zagreb än du kan ta en dagsutflykt där. Vattnet i havet härrör från glaciärer som smälter i Julian alperna, en bergskedja som sträcker sig från Italien till Slovenien. Detta är en av de bästa platserna i denna del av Europa för att ta en dagstur om du uppskattar vacker natur. En av de mest populära aktiviteterna är att hyra en roddbåt. Då kan du enkelt ta dig över till den lilla ön Blejski otok,där det finns en vacker liten kyrka. Du kan till och med ringa i kyrkklocket som är utanför, och du får då en önskan. På en klippa precis ovanför sjön hittar du vad som är det äldsta slottet i Slovenien, daterat till år 1011. Det finns stigar, och från slottet får du den bästa utsikten över sjön. Stanna också vid byn Bled, som ligger i ena änden av sjön. Där är det tradition att äta stadens egen gräddtårta i en av de många trevliga kaféerna och restaurangerna.

 • Från Zagreb till byn Bled vid sjön ligger det cirka 20 mil bort. Enheten tar normalt 2 timmar och 10 minuter.
Den lilla ön Bleshki otok finns en kyrka. Du kan till och med ringa i kyrkklockan och önska dig något, då borde önskan gå i uppfyllelse.
Slottet byggdes på 1200-talet och är idag ett museum.

Veliki Tabor och Trakošćan i Hrvatsko Zagorje

Hrvatsko Zagorje är ett område norr om Zagreb i Kroatien, och mot gränsen till Slovenien, som är känd för sitt vackra landskap och hög täthet av slott och fästningar. Det finns också ett antal trevliga små städer och byar där, men slotten är definitivt de största dragkort för besökare. Bland dessa är slotten Veliki Tabor och Trakošćan bland de mest kända.

Veliki Tabor, som betyder ”Det stora lägret”, byggdes i mitten av 1400-talet, men dagens version verkar mycket som den såg ut sedan 1500-talet efter en omfattande rekonstruktion. Idag är slottet ett museum som är öppet året runt ochger dig en god inblick i livet i denna del av Europa under medeltiden. Trakošćan är något äldre än Veliki Tabor, och tros ha byggts på 1200-talet. Detta slott ser också helt annorlunda ut idag, efter en total ombyggnad på 1800-talet. Liksom Veliki Tabor är Trakošćan ett museum som kan besökas året runt.

 • Avståndet till slottet Veliki Tabor från Zagreb är 69 kilometer. Körningen där tar dig ca 1 timme och 5 minuter.
 • Avståndet till slottet Trakošćan från Zagreb är 81 kilometer. Körningen där kommer att ta ca 1 timme och 5 minuter.
 • Avståndet mellan de två berömda slotten är ca 40 kilometer, med en körtid på ca 50 minuter.
Graz har många unika och speciella byggnader, såsom Kunsthaus Art Center.

Graz – Ta en tur till Österrike från Zagreb

Graz är den näst största staden i Österrike, efter Wien. Det anses vara en av de bäst bevarade historiska städerna på kontinenten. Graz har utsetts till Europas kulturhuvudstad (2003), och designhuvudstad (2009). Därför har staden ett antal spännande och distinkta byggnader att visa upp. Kanske det märkligaste är stadens konstcentrum som kallas ”Kunsthaus”– som ser ut som ett fartyg från en annan planet. Sådana underligheter kan hittas flera av, ibland vackra bosättningar från medeltiden och andra epoker. Några av sevärdheterna finns med på UNESCO:s världsarvslista, som barockslottet Schloss Eggenberg. Detsamma gäller den vackra Gamla stan (Altstadt von Graz), där en av de finaste julmarknaderna hålls i december varje år. Den relativt korta avståndet från Zagreb gör det möjligt att ta en dagstur till Graz om du har en hyrbil, men ta gärna en övernattning om du har tid. Det kommer du knappast att ångra, eftersom Graz är en av de mest spännande städerna i denna region.

 • Från Zagreb till Graz i Österrike är det cirka 183 kilometer om du kör E39 motorvägen. Du kommer normalt att tillbringa cirka 2 timmar och 10 minuter på enheten.

Krk – Adriatiska havets största ö

Krk är namnet på den största ön i Adriatiska havet,och även den största staden på ön. Det ligger nära fastlandet, med broanslutning öppen året runt. Krk är först och främst en utmärkt plats att gå till om du vill sola och bada. Det finns också flera härliga städer och byar där, med ”huvudstaden” Krk som bästa exempel. På denna ö hittar du platser med pulserande nattliv om du är intresserad av sådana, eller de mest lugna och trevliga fiskebyarna om det är mer ditt önskemål. Kusten är bländande vacker, och havet välkomnande på sommaren. Inåt landet på ön hittar du lugna skogar som är populära att ta promenader eller cykelturer i.

 • Från Zagreb till staden Krk på ön med samma namn är det 182 kilometer. Körningen dit tar normalt ca 3 timmar om du kör utan stopp längs vägen.
De flesta åker till Krk för att njuta av stränderna och bada.
Det är mycket lättare att köra utanför staden och vägarna är bra.

Parkering och trafik med biluthyrning

Det är inte alltid lätt att hitta parkering på gatorna i Zagreb, både för att gatorna är smala och har lite parkeringsplats, och eftersom konkurrensen om parkeringsplatser är stor. Om du hittar parkeringsplats på en gata måste du betala avgiften enligt olika zoner. Det kommer att anges på skyltar hur länge bilen kan stå, och vid vilka tider en avgift krävs. Staden har tre olika zoner – röd, gul och grön – där den röda zonen är dyrast. Det är oftast lättare att satsa på en av de många parkeringsgarage, även om priserna där är något högre. Det är dock överkomligt att parkera i Zagreb jämfört med de flesta europeiska huvudstäder.

Centrum av Zagreb är inte särskilt lätt att hitta med biluthyrning. Gamla stan, Gradec eller Gornji Grad på kroatiska, är stängda för trafik och reserverade för fotgängare bara. Gatorna runt gamla stan är också ofta smala och enkelriktade. De flesta väljer därför att lämna bilen parkerad, och syftar istället till att gå eller ta spårvagnen.

I rusningstrafik kan det ta lite tid att ta sig ut ur centrum om du ska ta en utflykt till andra platser i Kroatien. Utanför staden är det mycket lättare att köra, och särskilt på de sträckor som har motorvägar. Standarden på väg i Kroatien är genomgående bra, men ändå köra försiktigt. Många bilister kör fort, och landsvägarna kan vara något oklara här och där.

Zagreb flygplats har en stor terminal byggnad.

Flygplats

Zagreb Airport Franjo Tuđman är den största flygplatsen i Kroatien. Cirka 3,5 miljoner passagerare per år serveras här. Du kan flyga direkt till Zagreb från några av de största städerna i Europa, men många av flygrutterna är säsongsbetonade. Det finns också intermittenta flygningar mellan Zagreb och destinationer i Israel, Thailand, Emiraten och Kanada. Flygplatsen har en relativt stor terminalbyggnad, men allt ska hittas under samma tak.

Biluthyrningsföretagen är samlade i ankomsthallen, inärheten av där du hämtar ditt bagage. Hyrbilen kommer att ligga i ett separat område på den närliggande parkeringen. Från och med idag finns det 22 biluthyrningsföretag på Zagrebs flygplats,inklusive Hertz, Alamo, National, Enterprise, Europcar, Dollar Biluthyrning, Sparsam, Sixt, Avis och Budget.

 • Avståndet mellan centrum av Zagreb och Zagrebs flygplats är bara 15 kilometer. Körtiden vid normal trafik är mellan 15 och 20 minuter.