Hyrbil Vitryssland

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Vitryssland

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Vitryssland genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Vitryssland. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Vitryssland guide

Biluthyrning Vitryssland
Hyrbil Vitryssland

Vitryssland är ett land utan kust som gränsar Polen i väster, Litauen och Lettland i nordväst, Ryssland i norr och öster och Ukraina i söder.Huvudstaden är Minsk.Hem till 9.457.500 (2012) invånare.

Vitryssland är ett låglänt land med inga naturliga gränser med grannländerna och landskapet består främst av låga kullar och kullar. Nästan en tredjedel av landet är täckt av täta skogar, och landets högsta berg, Dzyarzynskaya Hara, stigande bara 346 meter över havet. I söder är det land våt med många träsk, floder och cirka 11 000 sjöar.

Under 1919 Vitryssland del av Sovjetunionen, och utvecklas efter andra världskriget för att bli en av de viktigaste industriella centra i Sovjetunionen. Under andra världskriget var landet ockuperat av Tyskland, och förlorade mer än en tredjedel av befolkningen.Sedan 1994 har landet styrts av Alexander Lukasjenko. Landet har kallats den sista sovjetiska regeringen, och president Lukasjenko som Europas sista diktator. Vitryssland är därför en mycket isolerad land i Europa.

Den nationella säkerhetstjänsten KGB håller den politiska oppositionen under kontroll, demonstrationer mot regeringens olagliga. Ryssland kritiseras för allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna, och är det enda landet i Europa där dödsstraffet är lagligt. Det kännetecknas av hög korruption och arbetslöshet. En femtedel av landet kraftigt förorenade när kärnreaktorn i Tjernobyl i grannlandet Ukraina exploderade 1986. Vitryssland brottas med allvarliga miljöproblem efter omfattande utsläpp från den tidpunkt då Sovjetunionen.

Vitryssland har fortfarande en hel del tung industri som vid sovjettiden, med stora vapen och maskintillverkning. Mer än 80 procent av den ekonomiska aktiviteten i Vitryssland ägs och kontrolleras av staten. Jordbrukssektorn är väl utvecklad.

Det finns få traditionella turistattraktioner i Vitryssland, och man måste ha visum för att besöka landet. De flesta turister besöker huvudstaden Minsk för ett par dagar där man kan njuta av rena gator, ”lag och ordning” och arkitektur från Sovjettiden.

Minsk National Airport är den största flygplatsen i Vitryssland, som ligger 42 km öster om Minsk.

Destinationer