Hyrbil Oslo

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Norge
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Oslo

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Oslo

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Oslo från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Oslo via oss.

Oslo guide

Bilutleie Oslo
Oslo Biluthyrning

Oslo (tidigare Christiania och Kristiania) är Norges huvudstad,liksom namnet på en kommun och ett län. Oslo kommun har ca 607 300 invånare (2011), medan nästan 1,5 miljoner bor i hela Osloregionen. Centrala administrativa och politiska institutioner som stortinget, regeringskansliet, Högsta domstolen, Kungliga slottet och de flesta andra nationella offentliga organ finns i Oslo.

Enligt Snorres kungliga sagor grundades Oslo av kung Harald Hardråde omkring år 1050. Vissa arkeologiska utgrävningar på senare tid har dock visat att det har skett en bosättning här tidigare än år 1000. Myndigheterna var alltså på säker historisk mark, när Oslo fick fira sitt 1000-årsjubileum år 2000. 1314 tog Oslo över status som nationell huvudstad efter Bergen. Som en följd av en stor stadsbrand 1624 flyttades staden en liten bit västerut och anlagd vid Akershus slott och fästning under namnet Christiania, medan den ursprungliga Oslo behöll sitt namn som område utanför staden. Under stadsexpansionen 1859 införlivades förorten Oslo i Christiania, och från 1925 blev Oslo åter stadens namn.

Det var kung Håkon 5. Magnusson, som tidigare varit hertig av större delen av Östra Norge och hade en plats i Oslo, som startade bygget av Akershus fästning – efter att han blivit kung 1299. Senare Akershus gjordes också ett kungligt residens. 5, 2014, i New York City. Magnusson initierade också en rad andra byggverksamheter (inklusive Mariakyrkan). Under hans regeringstid hade staden en expansionsperiod.

Attraktioner

Oslo har många sevärdheter att erbjuda. Några av de mest kända och mest populära bi-åtgärder är – förutom Akershus slott och fästning – Holmenkollbakken (världens mest kända skidbacke), Oslo stadshus (särskilt eftersom Där delas Nobels fredspris ut) och Frognerparken med Oslo stadsmuseum och det imponerande Vigeland växt – en enorm skulpturpark designad av Norges mest kända skulptör, Gustav Vigeland.

Stortingsbyggnaden ligger längs Karl Johan.

Annars måste Munchmuseet på Tøyen nämnas, där du kan se de mest kända konstverken av Edvard Munch, liksom Nationalgalleriet, detmodernistiska och imponerande Operahuset i Bjørvika, Kungliga slottet och Stortingshuset. Den senare ligger på stadens paradgata, Karl Johan, som sträcker sig från slottet till Oslo centralstation.

Ett litet område strax utanför stadens centrum som innehåller en rätt sevärdheter är Bygdøy. Här hittar du Henie-onstads konstcentrum, Kon Tiki Museum, Norska folkmuseet (Bygdøy), Sjöfartsmuseet och Vikingaskeppsmuseet. Vikingskipsmuseet

Utforska Oslo med biluthyrning

Förutom området Oslo som erbjuder många trevliga naturupplevelser, hittar du ett antal spännande och historiska sevärdheter strax utanför huvudstaden. Dessa är de enklaste sakerna att göra med biluthyrning, eftersom inte alla har lika bra anslutning till kollektivtrafiken. Här finns ett litet urval av de bästa körförhållandena för dig som vill ta dig ut ur Oslogryta.

På Bærums verk kan du köpa konsthantverk som tillverkas på plats.

Bærums Verk – En unik och historisk kulturplats

Byn Bærums Verk etablerades i början av 1600-talet,då ett järnsmältverk byggdes här. Idag är de gamla byggnaderna, som ligger längs floden Lommas strand, ett slags öppet museum och konstcentrum. Den kulturella biten inkluderar en skulpturpark, gallerier och museum. Det finns också över 50 små butikerpå arbetet, varav många säljer konst och hantverk som görs på plats, samt flera matställen och kaféer. Det bästa matstället är den utmärkta restaurangen Vertshuset Bærums Verk. Inn öppnades första gången 1640, vilket gör det till Norges äldsta.

 • Det är inte mer än knappt 20 kilometer från Oslo centrum till Bærums Verk. Den kortaste vägen är att följa E18 mot Drammen tills du når Høvik, och ta av därifrån. Detta tar dig ungefär 25 minuter. Om du inte är känd, eller saknar navigering i hyrbilen, är det kanske bäst att ta av från E18 i Sandvika.

Tusenfryd – Norges största nöjespark

Norges största nöjespark ligger bara en kort bilresa från Oslo. Detta är ett mycket populärt resmål, särskilt för dig som har barn och ungdomar i resesasset. Daisies öppnades 1988, men har utökats och utvecklats avsevärt sedan dess. Här hittar du tuffa berg-och dalbanor,karuseller, radiobilar, cowboy stad, timmer avlopp, space-shot och andra spännande attraktioner. Det finns också en separat barnpark på Tusenfryd, samt en badpark med pool, rutschkanor och badälv som är öppen på sommaren.

 • När du reser från Oslo till Tusenfryd kör du E6:n mot Svinesund och Sverige,till Vinterbro. Det finns ett gott tecken hur man tar av till nöjesparken. Avståndet är ca 23 kilometer, och du brukar använda 15 minuter med bil.
Ett av kanonerna på Oscarsborg.

Oscarsborg och Drøbak

Fästningen Oscarsborg ligger alldeles intill den vackra småstaden Drøbak i Oslofjorden. Själva fästningen byggdes först på 1640-talet, på två holmar som ligger i fjorden. I modern tid är Oscarsborg främst känd för att ha torpederats det tyska krigsskeppet Blücher den 9 maj 1944. Hämtad 2009-05-22. Fästningens hela historia kan du lära om fästningens eget museum,och där erbjuds guidade turer. När du är i området, överväga att spendera lite tid i Drøbak också. Denna stad är särskilt vacker på sommaren. Drøbaks centrum domineras av små vitmålade trähus som ger staden en känsla för Sørlandsidyll. Ta med dig badkläderna om du kommer förbi på sommaren. Du hittar många bra badplatser på denna sida av Oslofjorden, och har även Badparken i Drøbak strax norr om centrum.

 • Det är ganska exakt 40 kilometer från Oslo till Drøbak om du kör E6 mot Moss. Du kommer att spendera ca 40 minuter på den vägen. Det är också möjligt att köra E18 från Oslo på motsatt sida av fjorden, via Asker och Sætre. Det här är en trevligare körning. Avståndet blir då 55 kilometer, med en körtid på ca 1 timme.
Silvergruvorna i Kongsberg – tidigare landets största industriområde.

Silvergruvorna i Kongsberg – Norska Gruvmuseet

Silvergruvorna i Kongsberg är Norges största gruvområde, medöver 80 olika gruvor fördelade på ett begränsat område. På 1600- och 1700-talet var detta landets största industriområde. Här fungerade och kämpade omkring 4000 gruvarbetare, och dessa arbetsfartyg stod för nästan 10 procent av den totala bruttonationalprodukten i Unionen Danmark Norge. Hela platsen är idag ett historiskt museum, och omfattar inte bara byggnaderna, utan även gruvorna själva. Du kan ta gruvtåget ner i den största gruvan (King’s Mine). Tåglinjen har en längd på över 2000 meter,vilket ger dig nästan 1100 meter under jordytan.

 • Gruvmuseet ligger strax utanför centrala Kongsberg. Det enklaste sättet att ta sig dit är att ta E18 till Drammen, och sedan ta av till Kongsberg via Hokksund. Rutten är då ca 81 kilometer, och enheten kommer att ta ca 1 timme och 15 minuter.
På Langedrag kan du gå in till de socialiserade vargarna.

Langedrag – Se vargar och andra polardjur

På Langedrag Nature Park kan du uppleva djur som ligger i norsk fauna på nära håll. Huvudattraktionen är förmodligen de mäktiga och socialiserade vargarna i parken. Dessutom möter du över 20 andra djurarter– bland annat lodjur, älg, myskoxe, renar, fjällrävar och vildsvin. Hela orten är fantastisk, med timmerhus som har grästak som ligger vid en liten damm, och med utsikt över Tunhovdfjorden. Du kan naturligtvis äta här på din egen restaurang, och tillbringa natten om du vill tillbringa mer tid i parken. Det är också öppet på Langedrag året runt, och ett vinterbesök kan vara lika stort som ett sommarbesök.

 • Den kortaste vägen från Oslo till Langedrag går via Tyrifjorden upp till Nesbyen, på riksväg 7 mot Bergen. Sträckan är då ca 180 kilometer, och tar ca 3 timmar och 10 minuter.

Parkering och trafik med biluthyrning

Antalet parkeringsplatser har minskats ganska i Oslo under de senaste åren. Samtidigt ökar priset på vägtullar passerar, och vissa gator är stängda för biltrafik. Detta är en del av att minska miljöpåverkan från biltrafiken. Du rekommenderas att besökare lämnar bilen som står parkerad i ett parkeringsgarage,eller på hotellets parkering. I centrum kan du enkelt nå med spårvagn och buss, ellertill fots. Du kan också hyra en cykel eller elektriska skotrar, som blir allt populärare.

Om du inte är känd i Oslo, och van vid att köra där, kan staden uppfattas som ganska svårt att komma in med bil. I stadens centrum är många gator enkelriktade, och vissa gator är stängda för privata bilister. In och ut ur staden är dock inte särskilt besvärligt. Skyltningen är bra, och om du har navigering i hyrbilen du är osannolikt att köra fel någonstans.

Om du inte är känd och van att köra i Oslo kan det kännas ganska svårt att ta sig dit med bil. Inne i Centrala Oslo rekommenderas du att använda kollektivtrafik.
Gardermoen är Norges största flygplats.

Flygplats

Oslo flygplats Gardermoen är den överlägset största och viktigaste flygplatsen i norge. Den förbinder knappt trettio platser inhemskt med huvudstaden, och har flygrutter som går till cirka 150 andra platser i världen. Dessutom finns det runt 80 destinationer du kan nå från Oslo flygplats med charterflyg. Totalt betjänar flygplatsen drygt 28 miljoner passagerare under året.

På Oslo flygplats finns alla biluthyrningsföretags diskar och kontor samlade i byggnaden utanför huvudingången till terminalbyggnaden (P10). Där hittar du räknarna av Avis, Hertz, Sixt, Europcar och Budget. Undantaget är företag, som har dess skrivbord i concoursen.

 • Det är omkring 50 kilometer från centrera av Oslo och till Gardermoen. Nästan hela sträckan går på motorvägen, och tar vanligtvis cirka 45 minuter med bil.