Hyrbil Oslo

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Norge
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Oslo

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Oslo

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Oslo genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Oslo. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Oslo guide

Biluthyrning Oslo

Hyrbil Oslo

Oslo (tidigare Christiania Christiania) är huvudstad i Norge, och även namnet på en kommun och ett län.Oslo har cirka 607.300 invånare (2011), medan 1,5 miljoner bor i Osloregionen. Centrala administrativa och politiska institutioner som parlamentet, ämbetsverk, Högsta domstolen, det kungliga palatset och de flesta andra nationella offentliga organ i Oslo.

Enligt Snorris sagor i Oslo grundades av kung Harald Hardrada omkring år 1050. Vissa arkeologiska utgrävningar på senare tid har visat att det har funnits människor här tidigare än år 1000. Regeringen har således garanterad historisk grund, då Oslo firade sin 1000. Årsjubileum 2000. År 1314 övertog Oslo status som den nationella huvudstaden efter Bergen.Som ett resultat av en stor brand 1624, var staden flyttades en kort sträcka i väster och anlagda på Akershus slott och fästning heter Christiania, medan det ursprungliga Oslo behöll sitt namn som ett område utanför staden. Staden expansion 1859 införlivades Oslo förort Christiania, och från 1925 Oslo lämnade stadens namn.

Det var kung Haakon 5 Magnusson, som varit hertigen över större delen av östra och hade säte i Oslo, som började byggandet av Akershus fästning –   efter att han blev kung i 1299.Senare Akershus också till det kungliga residenset. Håkon 5 Magnusson också sätta igång en rad andra byggverksamhet (inklusive Maria-kyrkan). Under hans regeringstid, hade staden en ekspansjonstid.

Oslo har många attraktioner att erbjuda. Några av de mest kända och mest populära besöksmål är – förutom Akershus slott och fästning – Holmenkollen (världens mest berömda skidbacke), City Hall (särskilt eftersom Nobels fredspris delas ut där) och Frogner-parken med Oslo stadsmuseum och imponerande Vigelands skulpturpark – en enorm skulpturpark designad av Norges mest kända skulptören Gustav Vigeland.

Annars nämnde Munch-museet i Tøyen, där man kan se de mest kända verk av Edvard Munch, och National Gallery, den modernistiska och fantastiska operahuset i Bjørvika, det kungliga palatset och parlamentsbyggnaden. Den senare ligger i stadens paradgata Karl Johan, från slottet till Oslo centralstation.

Ett område lite utanför centrum, som innehåller en fix attraktioner, Bygdøy. Här är Henie Onstad, Kon Tiki-museet, den norska Folk Museum (Bygdøy), Sjöhistoriska museet och Viking Ship Museum.

Närmaste internationella flygplats är Oslo flygplats, Gardermoen, som ligger 48 km norr om Oslo.

Meny