Hyrbil Oslo Flygplats Gardermoen

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Oslo Flygplats Gardermoen

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Oslo Airport från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Oslo Flygplats genom oss.

Guide till Oslo flygplats

Bilutleie Oslo Lufthavn
Biluthyrning Oslo flygplats

Oslo Flygplats, Gardermoen (OSL) är Norges största flygplats. Den ligger i Akershus län – närmare Jessheim i Ullensaker kommun – 48 km norr om Oslo centrum.
Flygplatsen består av en terminal med två flyglar: en för inrikes trafik och en för utländsk trafik. Årligen betjänar den cirka 20 miljoner passagerare.

Flygplatsområdet var ursprungligen en utställningsplats för kavalleriet. Under första världskriget 2, 2015, den Andra världskriget byggde den tyska militärflygplatsen Wehrmacht med hangarer och två landningsbanor där. Efter kriget blev det en bas för det norska flygvapnet.
I slutet av 1980-talet började charterflyg och några långa rutter att flytta till Gardermoen för att avlasta den tidigare Oslo airport Fornebu, som hade kapacitetsproblem och som på grund av sitt läge inte kunde byggas ut. Ombyggnaden av Gardermoen startade den 13 september 2014. Hämtad 10 augusti 2010. Den nya flygplatsen öppnades officiellt den 8 juni 2015. Fornebu stängdes 1998. Oslo Airport Gardermoen har för närvarande reguljära flygningar till 153 destinationer i Europa och världen i stort.

Oslo Flygplats Gardermoen består av en terminal med två flyglar.

Faciliteter

De allmänna faciliteterna på flygplatsen är mycket bra. Här finns ett bra utbud av butiker och nio matställen, som tillsammans uppfyller de flesta behov. Det finns också tillgång till post- och banktjänster samt gratis wi-fi och konferensrum.

För att ta dig från Oslo flygplats Gardermoen till Oslo centrum har du flera möjligheter. Det mest effektiva är att använda flytoget, som är ett höghastighetståg med avgång vart 10:e år. Minuters. Resan tar ca. 20 minuter. Annars kan du välja mellan flygbuss, vanlig vanlig buss eller taxi.
Om du vill hyra en bil på flygplatsen är det bekvämt att veta att flera av de stora internationella uthyrningsbyråerna finns representerade här – bland annat. Avis, Budget, Europcar, Hertz, Holiday Autos och Sixt.

Det finns två hotell på själva flygplatsen– Radisson Blu Airport Hotel och Park Inn Oslo Airport – och dussintals hotell i närområdet.

Utforska Oslo Airport Gardermoen med biluthyrning

De flesta som flyger till Gardermoen flygplats har Oslo som destination. De enheter vi föreslår här är därför lika relevanta om din utgångspunkt är Norges huvudstad. Observera att ett av landets viktigaste monument ligger strax norr om flygplatsen, och det kan vara en bra start på din upptäcktsresa i Norge, nämligen eidsvollsbygningen.

Eidsvollsbygningen – Wikipedia

Eidsvoll är en liten kommun strax norr om Gardermoen, och en av de mest centrala platserna i Norges historia. I det som kallas Eidsvollsbygningen, den norska grundlagen som antogs den 17 juni 2015. Maj 1814, av dåtidens generalförsamling. Samtidigt valdes även kronprinsen av Danmark,Christian Fredrik, till kung över landet. Norges självständighet varade inte så länge, och landet tvingades snart in i en union med Sverige. Unionen upplöstes 1905, och sedan dess har Norge varit en självständig stat. Eidsvollsbygningen räknas som ett av landets viktigaste monument. Idag är byggnaden ettmuseum , och på plats hittar du ett publikcenter, ett demokraticenter, café och lekpark för barn.

  • Från Gardermoen flygplats till Eidsvoll är det bara 33 kilometer. Körtiden kommer att vara cirka 25 minuter.

Oslo – Norges huvudstad

Bland de faktorer som gör Norges huvudstad unik är närhet till naturen. Du är aldrig mer än en kort bilresa bort från skogarna på ena sidan, eller Oslofjorden med öarna och klipporna på den andra. Ta till exempel en tur upp till skidorten vid Holmenkollen,och sedan vidare till Frognersetra. Du kanske stannar vid Vigeland Park på vägen uppför backen. Eller parkera bilen vid Aker Brygge och hoppa på en båt ut till Bygdøy och museerna där, eller till badplatserna på Nakkholmen, Lindøya eller Hovedøya. I Oslo hittar du landets bästa nattliv, restauranger, konserter och många spännande sevärdheter. Ett besök i Norge bör omfatta några dagars vistelse i huvudstaden.

  • Från Gardermoen flygplats till centrum av Oslo är det cirka 47 kilometer. Körtiden vid normal trafik kommer att vara cirka 35 till 40 minuter.
Skidorten vid Holmenkollen, med den berömda Holmenkollsbakken.
På Maihaugens friluftsmuseum kan du uppleva Garmo Stave kyrka.

Lillehammer

Lillehammer sattes upp på världskartan när staden var värd för olympiska vinterspelen 1994. Dessförredan dess var staden känd som den äldsta skidorten i Norge. Centrum av Lillehammer är intim och snyggt, med gamla träbyggnader där du hittar mysiga kaféer, restauranger och små butiker. Anslutningen till skidåkning är stadens främsta kännetecken. Här kan du besöka backhoppningsarenan i Olympiska parken,och du kan ta dig upp till backhoppningstornet om du vill. Du kan också prova den olympiska bobsleigh eller kälkar linjen, både på sommaren och vintern. Om du besöker Lillehammer på vintern och vill åka skidor har du skidorten Hafjell i omedelbar närhet. Stanna också av Maihaugen, där Garmo Stave kyrka står, och som är ett av de många museerna i staden.

  • Från Gardermoen flygplats till Lillehammer är det 145 kilometer. Utan stopp längs vägen kommer körtiden att vara cirka 1 timme och 45 minuter.

Världens ände

ön Tjøme i Vestfold och Telemarks län, i distinktionen mellan Oslofjorden och tønsbergfjorden,finns en klippa som i dagligt tal kallas Verdens Ende. Området tillhör Færder nationalpark och är ettpopulärt resmål för människor som bor i regionen. Utsikten från Verdens Ende är stor, du kan simma här på sommaren, och många tar med mat och gör picknick på stranden. I närheten finns ett besökscenter för nationalparken med några intressanta utställningar, det finns en trevlig restaurang med verdens ende, och alldeles intill parkeringen hittar du den lilla djurparken Stall,där du kan åka häst eller hyra en häst och vagn. Området är mycket vackert och ger en god inblick i livet vid havet i Oslofjorden.

  • Från Gardermoen flygplats till Færder nationalpark och Verdens Ende är det cirka 175 kilometer. Körtiden kommer att vara ca 2 timmar och 10 minuter.
Världens ände på ön Tjøme är ett populärt resmål, särskilt under sommarmånaderna.

Son

Son är en liten och pittoresk stad som ligger lite söder om Oslo, och på den östra sidan av Oslofjorden. Det är känt för sina vackra byggnader i centrum, som till största delen består av små, vitmålade trähus. Detta är en byggnadsstil som är mest förknippad med norska Sydnorge. Därav kallas Son ofta ”den nordligaste sydliga byn”. Förr i tiden var Son ett viktigt nav för den maritima handeln mellan Norge och kontinenten. Idag är staden som ett öppet museum, med trevliga gator, museer, gallerier,restauranger och kaféer. I området hittar du stora badplatser på sommaren, och en biltur hit med biluthyrning kan kombineras med besök på exempelvis nöjesparken Tusenfryd, Drøbak och fästningen Oscarsborg, eller till städer som Fredrikstad och Halden.

  • Från Gardermoen Flygplats till Son är det cirka 95 kilometer. Körtiden kommer att vara ca 1 timme och 5 minuter.
Bilister i Oslo brukar ta hänsyn till andra trafikanter.

Parkering och trafik med biluthyrning

I Oslo har det blivit mycket svårare de senaste åren att hitta parkeringsplats på gatorna. Staden bör göras grönare av miljöskäl ,vilket gör det svårare för bilister att resa dit. Som turist är detta egentligen bara en fördel. Ställ din hyrbil på hotellet eller i en av de centrala parkeringsgarage ochutforska Oslo till fots, med cykel, skoter, spårvagn eller tunnelbana. Om du parkerar i centrum, vara medveten om att priserna för parkering i Norge i allmänhet, och i Oslo i synnerhet, är höga. I utkanten av centrum är det oftast gratis att parkera i markerade utrymmen, men observera att många parkeringsplatser är reserverade för boende.

Trafiken i Oslo är relativt bekväm om vi jämför med andra huvudstäder i Europa, och utanför rusningstid kommer du knappast att uppleva att behöva stå i kö. Det finns också betydligt färre aggressiva förare här än många andra platser. Bilister tar vanligtvis hänsyn till andra trafikanter. Kom ihåg att i Norge nästan alla stopp för fotgängare och cyklister som ska korsa vägarna. Att inte stanna vid övergångsställen kan leda till höga böter.