Hyrbil San Diego

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil USA
 4. chevron_right
 5. Hyrbil San Diego

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning San Diego

Jämför priser och hitta billiga biluthyrning i San Diego från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i San Diego genom oss.

San Diego guide

Bilutleie San Diego
San Diego Biluthyrning

San Diego ligger i den amerikanska delstaten Kalifornien, inte långt från gränsen till Mexiko, och är en stad med cirka 1,3 miljoner invånare (2010). Cirka 100 000 människor bor i hela metropolområdet. 3 miljoner.

Stadens hamn anses vara en av de bästa och viktigaste i Kalifornien, och här är också en av den amerikanska flottans största flottbaser. San Diego har också vissa branscher, inklusive säsongen 2015-16. inom flyg- och raketproduktion samt elektronik.

Stadens historia började en dag 1602, då en spansk upptäcktsresande iland och döpte platsen San Diego efter helgonet Didakus. Den officiella grundande skedde dock inte förrän 1769 – även då under spanjorernas beskydd. San Diego förlorade dock sin stadsstatus 1852, efter år av mexikansk dominans – men staden byggdes sedan om av amerikanerna 3 miles längre söderut – och gick in i en stark period av tillväxt.

Attraktioner

San Diego ståtar med ett antal stora turistattraktioner – inklusive två av världens mest kända djurparker,San Diego Zoo och San Diego Wild Animal Park. Dessutom finns det en avdelning av nöjesparken kedjan ”Sea World” i staden.

Dessutom är San Diego känt för sina otaliga strandstränder, inklusive Coronado Beach, Ocean Beach, Mission Beach, Pacific Beach, La Jolla och Del Mar Beach.

Balboa Park är också en populär rättegång. Det är det största offentliga grönområdet i San Diego och täcker en yta på 4,9 km². I parken ingår också ett antal kulturinstitutioner och museer. Balboa Park grundades 1868 och ligger nära San Diego Zoo. Vad mer måste Mission Bay Park nämnas – den största konstgjorda vattenparken i USA. Här finns ett brett utbud av aktiviteter i samband med vatten, samt bra vandringsleder och lekplatser för barn. Cirka 15 miljoner besökare besöker Mission Park årligen.

Balboa Park är den största offentliga grönområden i San Diego.

Utforska San Diego med biluthyrning

San Diego ligger söder om Los Angeles,och strax utanför gränsen till Mexiko. Staden är inte dåligt att åka på semester till, och innehåller ett rikt urval av bra matställen, aktiviteter, sevärdheter, samt stora stränder och badliv. Men de flesta människor som kommer hit tillbringar mycket tid att utforska området runt staden. I södra Kalifornien finns det oändliga möjligheter för turer till äventyrliga platser.

En av Kaliforniens bästa badorter är staden La Jolla.

La Jolla – En av Kaliforniens bästa badorter

La Jolla är ett bostadsområde och strandområde som ligger strax norr om centrala San Diego. Det är känt för bland annat att ha flera utbildningsinstitutioner, såsom University of California San Diego, flera forskningsinstitutioner, och en bas för ett antal välkända företag. Mest känt är La Jolla fortfarande för sina fina sandstränder, varav några är flera kilometer långa. Det är populärt att resa hit på helgerna, både för bad, och för att njuta av det trevliga livet i området. Du hittar flera utmärkta restauranger här, shoppingmöjligheterna är mycket bra, och i La Jolla finns mycket att göra för människor i alla åldrar. En av Amerikas bästa golfbanor ligger nära stranden, det finns ett legoland här, du hittar ett akvarium och äventyrsbad med sälar och sjölejon i La Jolla, och San Diego Zoo ligger en kort bilresa bort.

 • La Jolla ligger bara 20 kilometer norr om Down Town i San Diego. Körtiden kommer att vara ca 20 till 25 minuter om du inte gör resan mitt i rusningstid.
I Tijuana arrangeras parader och festivaler året runt.

Tijuana – Ta en tur till Mexiko

Om du vill uppleva en stor kontrast till USA och Kalifornien, bara ta en kort bilresa till Mexiko. Precis över gränsen ligger metropolen Tijuana, som välkomnar över 10 miljoner besökare per år från San Diego. Många av dessa huvudet över gränsen för att uppleva Tijuanas pulserande nattliv. Men staden har mer än tillräckligt för att erbjuda även för familjer, eller de som gillar att sova på natten. Här får du utmärkt mexikansk mat tillagad på traditionellt sätt, hittar du många museer och kulturcentra, parader och festivaler hålls året runt, och staden har en oändlig strand med ett livligt badliv.

 • Det är inte mer än 30 kilometer från centrala San Diego till centrum av Tijuana i Mexiko. Om du inte måste spendera en lång tid på gränsövergången, tar det dig ca 25 till 30 minuter att köra dit med biluthyrning.
Carlsbad är den perfekta platsen för solsemestrar med familjen.

Carlsbad – Golf och badort mellan LA och San Diego

Denna lilla kuststad ligger en kort bilresa från San Diego, mot Los Angeles. Det tyska namnet beror på att här hittar du källvatten som har några av samma egenskaper som vattnet i den ursprungliga Carlsbad i dagens Tjeckien (Karlovy Vary på tjeckiska). Staden är idag mer känd som en suverän utväg, för att inte tala om dess koppling till sporten golf. Flera av världens största producenter av golfutrustning har sitt ursprung i Carlsbad. Naturligt finns det också många golfbanor i och runt staden. Här är badlivet också mycket gott. Stadens långa strand är ren och prydlig, med matställen, barer och kaféer överallt. Carlsbad är mycket familjevänlig ochhar många aktiviteter som tillgodoser barn, såsom akvarium och legoland.

 • Från San Diego till Carlsbad, det är ungefär 35 miles om du håller dig till I-5 N motorvägen.

Palm Springs – Semesterparadis och ökenoas

Palm Springs Resort ligger bara en kort bilresa från både San Diego och Los Angeles, på väg inåt landet mot Joshua Tree National Park. Staden är inte så stor, med bara 44.000 invånare, men det välkomnar cirka 1,8 miljoner besökare varje år. Nästan alla Palm Springs är inriktad på turism. Det finns över 200 hotell och andra fastigheter i staden, över 100 matställen, och stadens centrum är ett mecka för dem som gillar att shoppa. Palm Springs lockar också många kulturintresseade människor i alla åldrar. Här finns alla typer av festivaler, där den mest kända är musikfestivalen Coachella. Det är också populärt att ta aktiv semester i Palm Springs. I staden hittar du alla typer av sportarenor, och området har den största tätheten av golfbanor i hela Kalifornien.

 • Den snabbaste av flera körvägar mellan San Diego och Palm Springs körs på I-15 N motorvägen, via Temecula och Moreno Valley. Avståndet är då 225 kilometer, och körtiden utan att stanna kommer att vara ca 2 timmar och 10 minuter.
Palm Springs har den största tätheten av golfbanor i hela Kalifornien.
Den största staden i Kalifornien är fullspäckad med aktiviteter och sevärdheter!

Los Angeles – Världens glamourhuvudstad

Los Angeles är den överlägset största staden i Kalifornien, med cirka 13 miljoner invånare. Här hittar du ikoniska distrikt som Hollywood,Santa Monica, Beverly Hills och Venice Beach. Om du är i Kalifornien och har en hyrbil, unna dig en resa till glamour huvudstaden. Medan du lätt kan spendera flera veckor att utforska LA, har du också mycket tid på några dagar. Till exempel, bo på ett hotell på en av de berömda stränderna, ta en sightseeingtur i Beverly Hills,besök Paramount Pictures Studios och Disneyland,och shoppa i Rodeo Drive. Hollywoodskylten, Sunset Boulevard och Hollywood Walk of Fame är också bland de mest populära sevärdheterna. Om du är intresserad av konst och kultur, är LA ett mecka. Här hittar du några av de mest kända museerna i världen, stora artister har regelbundna konserter, och du kan uppleva alla möjliga fina utställningar, teaterproduktioner och shower.

 • Från San Diego till Los Angeles, det är ungefär 125 miles. Den snabbaste vägen går längs kusten, och du får en körtid på ca 1 timme och 45 minuter.
Trafiken i San Diego är mindre tät än i andra liknande städer.

Parkering och trafik med biluthyrning

I San Diego är det ganska lätt att hitta parkering i markerade platser på gatorna. För utrymmena tillkommer en tilläggsavgift från måndag till lördag mellan 08.00 och 18.00, medan det på söndagar och nationella helgdagar finns gratis att parkera. Du betalar på parkometrar med antingen mynt, eller din mobiltelefon om du laddar ner ParkMobile-appen. Priserna beror på vilken av stadens 3 zoner att parkera i (rött, vitt och blått), och naturligtvis är det dyrast i centrum. Det finns också mer än tillräckligt med parkeringsmöjligheter i staden. De flesta hotell i staden av en viss storlek har bra parkeringsplatser, och dessa är oftast också öppna för människor som inte är gäster på hotellet.

Trafiken i San Diego är mindre tät än i städer som Los Angeles och San Francisco, men köer kan fortfarande vara ganska lång under rusningstid. Detta gäller särskilt för motorvägar som går in och ut ur stadens centrum. Trafiken kan också uppfattas som ganska hektisk om man inte är känd i staden. Besökare som har gott om tid rekommenderas att använda rätt körfält så mycket som möjligt om vägen har två körfält. Om vägen har fyra körfält, vilket är vanligt vid Motorvägar in och ut ur centrum, bör du vara i den andra körfält från vänster. Det innersta körfältet används företrädesvis av lastbilar och liknande, medan fältet längst till vänster används av dem med lite tid.

San Diego International Airport betjänar över 25 miljoner passagerare per år.

Flygplats

San Diego International Airport hette tidigare Lindbergh Field: Det är bland de mest trafikerade i USA, som betjänar över 25 miljoner passagerare per år. Den stora majoriteten av detta är från inrikestrafik. Över 1 miljon av passagerarna kommer från internationella flygningar. Huvudbetoningen här är direktflyg som går från bland annat Tyskland, Schweiz, England, England, Japan och Mexiko.

Sedan 2015 har alla biluthyrningsföretag samlats i ett nytt centrum på flygplatsen. Tidigare var man tvungen att hitta varje företags kontor, med olika pendelbussar. Idag använder du samma pendelbuss, oavsett vilken terminal du anländer eller lämnar från.

Från och med idag finns det 14 olika företag som erbjuder biluthyrning här. Dessa inkluderar internationella företag som Hertz, Avis, Budget och Enterprise, samt flera välkända amerikanska spelare. Det är också relativt kort avstånd till fyra andra mindre amerikanska biluthyrningsföretag som har kontor nära flygplatsen.

 • San Diego flygplats ligger precis intill bukten North San Diego Bay, och praktiskt taget mitt i staden. Avståndet till Down Town är bara 3,5 kilometer, och enheten tar inte mer än 5 till 10 minuter.