Hyrbil Harstad / Narvik Flygplats

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Harstad / Narvik Flygplats

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Harstad / Narvik Airport från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Harstad / Narvik Flygplats genom oss.

Harstad / Narviks flygplatsguide

Bilutleie Harstad / Narvik Lufthavn
Harstad / Narvik Airport Biluthyrning

Harstad/Narvik Evenes flygplats(EVE) ligger mellan städerna Harstad och Narvik, och ligger mer specifikt i Evenes kommun i Nordland. Namnet ”Evenes” används fortfarande lokalt när folk hänvisar till flygplatsen. Det finns bra bussförbindelser från flygplatsen till Harstad och till Narvik. Terminalen ligger strax utanför Europaväg 10, med god vägförbindelse till större delen av regionen.

Det finns många besökare som väljer att flyga hit när de ska vidare till platser som Lofoten, Vesterålen och Senja. Detta beror på att det finns direktflyg från bland annat Oslo,och det är enkelt med biluthyrning på Evenes. Dessutom har vägen mellan flygplatsen och Lofoten förbättrats kraftigt under de senaste åren. Nya broar har byggts, vilket innebär att man nu inte behöver ta en färja för att komma till exempelvis Svolvær. Körtiden till Lofoten har alltså varit ungefär halverad jämfört med tidigare.

Cirka 800 000 passagerare använder Harstad/Narvik Evenes flygplats om året. Det mesta av trafiken går inrikes, men flygplatsen har också direktflyg till ett antal internationella destinationer. Bland annat är charterflyg ofta inrättas, både på vintern och sommaren, till platser som Alicante, Chania, Gran Canaria. Flygplatsen erbjuder trådlöst internet, café, mötesrum att hyra, liksom det har en liten taxfree-butik.

Biluthyrning på Harstad / Narvik Flygplats

Flygplatsen är ganska liten och tydlig, och du kan inte undvika att se räknarna i biluthyrningsföretagen. Från och med idag hittar du Avis, Hertz, Budget, Europcar och Sixt representerade på Harstad/Narvik Airport.

 • Från Evenes flygplats till Harstad är det cirka 45 kilometer, med en körtid på ca 45 minuter.
 • Från Evenes flygplats till Narvik är det knappt 60 kilometer, med en körtid på cirka 1 timme.
 • Från Evenes flygplats till Svolvær är det 171 kilometer. Utan att stanna kommer enheten att ta mer än 3 timmar.

Utforska Harstad/Narviks flygplats med biluthyrning

Nordnorge är gjort för semesterresor med biluthyrning, och speciellt för dig som söker unika naturupplevelser. Det är bergen, havet, skärgårdarna, de små fiskebyarna och det avkopplande livet som lockar. De största funktionerna är fortfarande midnattssolen och norrsken. Båda bidrar till att göra Nordnorge till en attraktiv plats att resa året runt. Harstad/Narviks flygplats är en bra utgångspunkt för att besöka flera av regionens vackraste platser. Här är några förslag på vad du kan få med dig.

Sön dygnet runt! Upplev midnattssolen i Nordnorge, gå ofta ut till kusten för att se solen över horisonten.

Lofoten – Upplev Norge när det är som vackrast

Lofoten är förmodligen det mest kända turistmålet i Nordnorge. Du kan då och då flyga dit, till exempel via Bodø och vidare till Svolvær, men många tror att det är bäst att komma fram till Lofoten med båt eller bil. Därför är det faktiskt vanligt att flyga till Harstad/Narviks flygplats, och ta resan längre därifrån med biluthyrning. Du behöver oftast en bil om du vill uppleva allt Lofoten har att erbjuda. Skärgården ger dig fantastiska naturupplevelser. Du kan vandra uppför de branta topparna,ta en fisketur på havet, gå på valskådning, besöka många spännande museer, bo i fiskarstuganoch njuta av livet i de många vackra fiskebyarna.

 • Från Harstad/Narviks flygplats till Svolvær är det 170 kilometer. Utan att stanna, kommer du att köra dit på cirka 3 timmar.
 • Från Harstad/Narviks flygplats till fiskebyn Å alldeles i slutet av Lofoten är det knappt 300 kilometer. Utan att stanna kommer körtiden att vara cirka 6 timmar.
Lofoten erbjuder några bra stränder.
Om du reser till Senja på vintern kan du ha tur att uppleva norrsken.

Senja – En ”Lofoten” för de kräsna

Senja är Norges näst största ö, om vi inte inkluderar Svalbard, och minst lika vacker som den mer kända ögruppen Lofoten. Även här finns höga toppar och berg som störtar i havet, många mysiga små fiskebyar och byar, och du kan uppleva mycket av samma, men utan samma antal turister runt omkring dig. Det är inte bara att bo i fiskarstugan, fiskaoch njuta av livet som människor reser till Senja. På denna ö hittar du många vackra platser och utsiktsplatser oavsett om du vill jaga norrsken på vintern, eller njuta av midnattssolen på sommaren. midnattssolen Tydligen finns det också troll på Senja, och har man tur så träffas man på en av de fina varianterna.

 • Från Harstad/Narviks flygplats är det 168 kilometer till bron som förbinder Senja med fastlandet, i byn Finnsnes. Du spenderar normalt 2,5 till 3 timmar med bil.
 • Längre från Finnsnes till Hamn eller Gryllefjord, två av de vackra fiskebyarna på öns utsida, finns det cirka 50 och 60 kilometer mer att köra, och ca 1 timme till i tiden.
Renar på världens nordligaste zoo – Polar Park.

Polarparken – Världens nordligaste djurpark

Polarparken ligger inte alltför långt från Bjerkvik, byn du tar av från om du kör i riktning mot bland annat Tromsø och Senja. Omvägen till parken är verkligen värd din tid om du vill se de största djuren i norsk fauna. Här kommer du nära brunbjörn, varg, lo, järv, fjällräv, älg, hjort, ren och myskoxe. Parken visar djuren i deras högra element, där djuren har gott om utrymme och är väl omstade. Det rekommenderas att besöka parken på de tider de djur du vill se bör utfodras, vilket särskilt gäller för de blyga vargarna, järvar och gaupes.

 • Från Harstad/Narviks flygplats till Polarparken är det cirka 79 kilometer, med en körtid på ca 1 timme och 20 minuter.

Røkenes Gård – Unikt gods med restaurang, café och konsthall

Røkenes Gård ligger 6 km utanför Harstads centrum. Platsen har varit bosatt i ca 1500 år,medan den nuvarande huvudbyggnaden är från 1750-talet. Tidigare var detta en handelsplats och gård. Idag finns en gourmetrestaurang i det vackra huvudhuset, medan det i den gamla ladugården finns en enklare restaurang och café, konsthall, mötesfaciliteter och hantverksutställning. håndverksutstilling Området runt gården är härligt att strosa i, och du hittar en krävande 9-håls golfbana i anslutning till gården. Observera att större delen av året Røkenes Gård är oftast endast öppet på söndagar utanför bokningar, medan på sommaren är det öppet dagligen. Här får du det som kanske är Norges bästa våfflor,med gräddfil och hemlagad sylt.

 • Från Harstad/Narviks flygplats till Røkenes Gård är det ca 55 kilometer. Körtiden är ca 50 minuter.
 • Från Harstads centrum är det 6 km till Røkenes Gård, och du kan ta dig dit med biluthyrning på mindre än 10 minuter.
Skidorten Narvik ger dig en unik upplevelse.

Narvikfjellet – Lika vackert på vintern som på sommaren

I Narvik är en av de bästa skidorterna i världen,om vackra omgivningar ska ta hänsyn till. Narviks berg störtar direkt ner mot havet och centrum av den lilla staden. Skidåkning här på vintern är en unik upplevelse. På toppen spänner du skidorna eller snowboarden på ca 1000 meters höjd, och några minuter senare är du nere i centrum av Narvik, och nästan på havsnivå. Anläggningen har cirka 20 kilometer preparerade spår, och fem skidliftar. Om du är i området på sommaren bör du också överväga att leda upp berget. Caféet högst upp är öppet varje dag, du kan gå upp vid gondolen, och du får en utsikt över fjorden och bergen som är oslagbara.

 • Från Harstad/Narviks flygplats till Narviks centrum och foten av Narvikfjellet är det cirka 60 kilometer. Du kör sträckan på ca 1 timme.
Det finns sällan problem trafikmässigt på vägarna i regionen.

Parkering och trafik med biluthyrning

Parkering i städerna och regionen som betjänas av Harstad/Narviks flygplats är som annars i Norge. Du hittar oftast lätt gratis parkering,om du inte vill lämna din hyrbil i centrum i någon av städerna eller i de större städerna.

Det finns sällan problem trafikmässigt, förutom på sommaren på sträckor som går till Lofoten. Då kan det finnas en hel del turister på vägarna, och många av dem som reser med husvagnar i släptåg, eller i husbilar. Du kanske inte upplever köer där trafiken står stilla, men körningen kan vara lite långsammare än annars på året.

Observera att det också finns många sträckor i norr där djur ofta anländer på vägarna. På många håll är risken stor för älg, det finns områden med renar även i Troms och Nordland, och det finns områden där det kan finnas lantbruksdjur på landsvägarna.