Hyrbil Tromsø

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Norge
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Tromsø

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Tromsø

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Tromsø från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Tromsø genom oss.

Tromsø guide

Bilutleie Tromsø
Biluthyrning Tromsø

Tromsø är, med en befolkning på cirka 66.000 (2010), Norges 7: e största stad. största staden. Orten är administrativt centrum i Troms län, och ligger främst på Tromsøya – men också med distrikt på Kvaløya och på fastlandet (Kvaløysletta och Tromsdalen).

Attraktioner

Tromsø är särskilt berömt för midnattssolen, polarljuset och den arktiska katedralen (från 1965). Sedan 1800-talet har staden också varit känd som ”Nordens Paris”,på grund av dess många restauranger och pulserande nattliv. Mer lokalt är det känt som en studentstad med världens nordligaste universitet (6000 studenter) – och det spännande vetenskapscentret Polaria. Samiska språket, Norrskensforskning, polarforskning, telemedicin, fiskeriforskning, musik och ingenjörskonst är särskilt populära discipliner. Det finns också flera högskolar i staden.

Tromsø – mer känd som Nordens Paris.

Buktafestivalen är sedan 2004 en årlig återkommande musikhändelse. Det kommer att hållas i Telegrafbukta i juli.
Tromsø Alpinsenter är en skidort i krokens distrikt, där det också finns goda förutsättningar för längdskidåkning under vintersäsongen.

Vädertypen i Tromsø är jämnt över sval, på gränsen mellan arktiska och tempererade klimat. Golfströmmen har ett stort inflytande här, och därför fryser inte fjorden. Normalt varierar temperaturen mellan -5 och +15 under hela året, med ett gennom genomsnitt i januari -4 och i juli på +12.

Det är polarnatt mellan 21 nov. och 21 jan och midnattssol mellan 21 maj och 21 juli. Under dessa perioder är skillnaden mellan dag och natttemperatur mycket liten.

Utforska Tromsø med biluthyrning

Har du hyrbil i Tromsø och vill se mer av nord-Norge så finns det naturupplevelser du kommer att sluta med först och främst. Dock kan avstånden vara ganska lite av en dra, vilket är ganska vanligt på denna sida av världen. Det finns inte många människor som bor i landets nordligaste län, och avståndet mellan byar och städer kan vara stort. Komforten är att du kommer att köra genom unika landskap längs vägen, med möjligheter till att äta pauser och boende om det behövs.

Vacker solnedgång på Senja.

Senja – En naturlig pärla i Nordnorge

En av de bästa enheterna du kan ta från Tromsø med biluthyrning går till ön Senja. Det enklaste sättet att ta sig dit under sommarmånaderna är att köra över Kvaløya, och sedan ta färjan till Botnhamn. På Senja kan du välja mellan en mängd mysiga fiskebyar och byar. Flera av dessa har utvecklats mycket under de senaste åren, med fiskarnas stugor, hotelloch stugor för besökare, och alla möjliga aktiviteter inriktade på naturen. Valskådning och fisketurer är bland de mest populära. På sommaren finns också flera evenemang på Senja som är både roliga och annorlunda, som till exempel den intima Kråkeslottfestivalen och Senja Kultur- och Fiskefestivalen som går avläggande i Gryllefjord. Om du inte har varit i Senja tidigare, överväga att köra dit när du besöker Tromsø. Ön kan vara lite av ett minne av Lofoten, men är långt ifrån så överbelastad av turister.

 • Från Tromsø till färjehamnen på Brensholmen är det cirka 55 kilometer. Enheten och tar dig ca 1 timme.
 • Observera att färjan mellan Brensholmen och Botnhamn på Senja går endast från och med den 30 juni 2018. April till första veckan i september. Antalet korsningar är 6 om dagen.
Ringvassøya med sin vackra natur ligger strax utanför Tromsø.

Ringvassøya – Kort avstånd till fisketurer och naturupplevelser

Ringvassøya ligger bara en kort bilresa från Tromsø och är idealisk för en hyrbilsdag om du vill uppleva vacker natur. Även Ön är Norges 6:e största ö. Största, det finns inte mer än cirka 1300 människor som bor här. De flesta av dessa ligger i de små byarna Hansnes, Hessfjord, Skarsfjord och Indre Kårvik, där turismen har blivit en del av försörjningen för flera. Om du vill ta en vistelse på Ringvassøya hittar du semesterbostäder och stugor för uthyrning. Några av dem erbjuder båtturer för dem som vill prova på djuphavsfiske, eller gåvalskådning. hvalsafari Du hittar också stugor för uthyrning där du kan låna fiskeutrustning om du vill prova på att fiska öring i sötvatten och floder på ön.

 • Från Tromsø till Hansnes på Ringvassøya är det cirka 63 kilometer. Körtiden är ca 1 timme och 5 minuter.

Lyngen Alperna – Eldorado för året runt-toppmöten

Denna bergskedja erbjuder några av de finaste topparna i Norge,lockar skidåkare, klättrare och vandrare från hela världen. Toppturer på Lyngen-alperna är kanske mest populära bland dem som ägnar sig åt extrema former av skidåkning, men flera av topparna finns också för dem som är mindre erfarna. På sommaren är detta också ett område där du kan uppleva den nordnorska naturen och midnattssolen som vackrast. Skidsäsongen varar vanligtvis från oktober till slutet av april, med mars och april är de bästa månaderna. Midnattssolen kan avnjutas från maj till mitten av augusti. Kom ihåg att alla berg kan vara nyckfull, särskilt på vintern, och det är viktigt att garantera säkerheten. Om du inte är mycket bergig bör du boka toppmötena med ett av de många erfarna företag som erbjuder guidade turer i Lyngen Alperna.

 • Den kortaste sträckan mellan Tromsø och Lyngen är cirka 77 kilometer. Körtiden inklusive färjeturen mellan Breivikeidet och Svensby är ca 1 timme och 45 minuter.
 • Du kan också köra till Lyngen utan att behöva ta till en färja. Ta av i söder när du når Fagernes, och följ skyltarna därifrån till Lyngen. Avståndet är då 132 kilometer, med en körtid på ca 2 timmar.
Lyngen alperna
Nordkapsplatån är särskilt vacker på sommaren när midnattssolen är vid horisonten.

Nordkapsplatån – Besök världens ände

Klippan är faktiskt inte Nordkap till Europas nordligaste punkt, även om den ofta marknadsförs som denna. Titeln tillhör egentligen knivskjellodden som ligger i närheten. Nordkapsplatån är fortfarande mer intressant att besöka, och erbjuder en starkare naturupplevelse i mångas ögon. På platån finns ett besökscenter 307 meter över havet. Därifrån får du en bländande utsikt över havet utanför, vilket är särskilt vackert på sommaren när midnattssolen är vid horisonten. Men enheten till Nordkap från Tromsø är ganska lång, och många föredrar att spendera mer än en dag. Det fina med det är att resan går förbi många fina små byar, vid fjordar och berg, och med ett antal vackra platser att stanna vid.

 • Från Tromsø till Nordkap i Finnmark är det 615 kilometer. Körtiden är ca 8 timmar och 30 minuter.

Parkering och trafik med biluthyrning

I Tromsø, som annars är i större delen av Norge, kan du bara parkera på gatorna där det finns en skylt med P. Skylten talar om hur länge bilen kan stå, och vid vilka tider en avgift krävs. Normalt är parkeringsplatser avgift endast under arbetstid på vardagar, men observera att på vissa ställen måste du betala 24 timmar (detta kommer att visas på skylten). Du betalar avgiften på parkeringsmaskinerna som finns på trottoarerna och lämnar kvittot tydligt synligt i bilens vindruta. Det finns också flera parkeringsplatser i centrum där du kan parkeras dygnet runt mot en tilläggsavgift.

Trafiken i Tromsøs centrum är praktiskt taget aldrig något problem. Det är lätt att hitta dinväg, bilister är mestadels vänliga och artiga, och du är osannolikt att stöta på några svårigheter. Observera att i stort sett alla stopp för fotgängare i Norge och böter för att misslyckas och göra det kan vara hög.

Flygplats

Tromsø flygplats ligger på Själva Tromsøya, med en kort bit till centrum. Flygplatsen är ett nav för flygen till Finnmark, och har även direktflyg till bland annat Oslo, Bergen, Stavanger och Trondheim. Dessutom finns det ett litet antal internationella flyg från Tromsø, bland annat till Frankfurt, Helsingfors, Gdansk och Krakow. Under sommarmånaderna finns det även flyg till andra städer i Europa, såsom London, Bryssel, Zürich, München och Amsterdam.

De sex företag som erbjuder biluthyrning på flygplatsen i Tromsø är samlade på terminalbyggnadens bottenvåning (bottenvåningen), nära incheckningsdiskarna. Från och med idag är detta Avis, Europcar, Budget, Hertz, Sixt och Rent A Wreck.

 • Från Tromsø flygplats till centrum är det bara 4,7 kilometer. Körtiden är ca 10 minuter.