Hyrbil Kristiansand

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Norge
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Kristiansand

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Kristiansand

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Kristiansand från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Kristiansand genom oss.

Kristiansand guide

Bilutleie Kristiansand
Kristiansand Biluthyrning

Kristiansand är en kommun i Vest-Agder fylke i Norge. Själva centrum ligger i slutet av Otra. Kristiansand har 84 319 (2012) invånare och är Norges sjätte största stad.

Centret är koncentrerat kring det äldsta distriktet som kallas Posebyen och Kvadraturen känt för sina vita trähus byggda i galler. På gatorna finns många kaféer och butiker. Kristiansand var en strategiskt viktig stad när Norge var i unionen med Danmark på grund av närheten till Danmark. Christiansholms fästning ingick i Kristian IV:s plan för försvaret av Kristiansand när staden grundades 1641, och står fortfarande välbevarad. Kristiansand har en kryssningshamn, och det finns dagliga färjor till Danmark.

Attraktioner

Området har haft en bosättning långt tillbaka i tiden. Ett välbevarat skelett av en kvinna från 6 500 f.Kr har hittats i grannkommunen Søgne. Här ligger en av landets äldsta kyrkor , Odderneskyrka, från ca 1040.
Kristiansand är känd som ”sommarstaden” på grund av ett bra klimat och en stor tillströmning av turister under sommarmånaderna. I synnerhet dyreparken som ligger 13 km öster om centrum är mycket populär och den näst mest besökta turistattraktionen i Norge efter Holmenkollen. Här hittar du också den populära Kardemummastaden. Kristiansands fiskebrygga är en annan sevärdhet under sommarmånaderna.

Båtar dockade vid Fiskebrygga i Kristiansand.

Utforska Kristiansand med biluthyrning

Sydnorge och Kristiansand förknippas ofta med vitmålade hus, sommaridyller, träbåtar och stekt makrill. Det är dock inte bara längs kusten du hittar de unika upplevelserna, utan också uppe i dalarna och bergen i Agder county. Med biluthyrning kan du snabbt komma till en mängd olika platser som ger unika upplevelser du inte hittar någon annanstans i landet. Här är ett litet urval av lättklara åkattraktioner.

I Kristiansands Zoo kan du se både exotiska arter och de mer kända från norska faunan.

Kristiansands djurpark – Temaparker i rad

Några kilometer öster om Kristiansands centrum hittar du ett eldorado för dig som är barn eller barnslig i hjärtat. Här finns Djurparken i Kristiansand, alldeles intill Kardemommeby, Hakkebakkeskogen, Båtbasaren tivoli, Kjuttaviga med kapten Sabretooth som chef, och Vattenparken med många pooler och vattenrutschbanor. Djurparken har många stora arter att visa upp, inklusive lejon, krokodiler, geparder, sibiriska tigrar och schimpansen Julius som anses vara en nationell kändis i Norge. Här kan man också hälsa på den nordiska artvargen, lodjuret och järven, samt ett antal andra stora djur.

 • Djurparken ligger högst 11 kilometer utanför Kristiansands centrum. Där kommer du att köra in runt 10 till 12 minuter med biluthyrning.

Lindesnes fyr – Norges sydligaste punkt

Lindesnes Fyr har alla lyssnat på de nämnda på väderprognosen på radion. Detta är Norges sydligaste punkt om vi håller oss till fastlandet, och fyren är bland de äldsta. En fyr byggdes först här på 1650-talet, men den nuvarande versionen kom till efter en ombyggnad 1915. Under andra världskriget, då tyskarna ockuperade Norge, ansågs Lindesnes vara en viktig strategisk punkt. Då byggdes befästningar här, med tunnlar och kulsprutebon som man kan se än idag. Det finns också ett museum på Lindesnes Fyr som rapporterar om havet i Norge, och ett centrum för besökare, med bio, utställningar, museibutik och café. Det är också möjligt att hyra en lägenhet i fyrvaktarbostaden, sovaupp till 6 personer.

 • Det är 84 kilometer från Kristiansand till Lindesnes fyr om du kör den snabbaste vägen (Europaväg 39). Runtime är ca 1 timme och 20 minuter.
Lindesnes fyr – Norges sydligaste punkt.

Trollpark Evje – Aktivitetspark för hela familjen

Denna aktivitetspark strax norr om Evje tilltalar alla med ett lekfullt sinne, och är lämplig för personer mellan 3 och 103 år. Här kan alla få veckla ut sig i det vackra landskapet, med forsränning, klättring, vågsurfing, kajakpaddling och kanotpaddling,och mycket mer. Centret har också sådana saker som paintball pitch, vattenpark, klätterslott för barn, escaperoom, och mycket mer lämplig för små och stora grupper. Du kan titta in och ha kul i bara några timmar om du vill, eller boka en stuga eller tält för boende. Trollparken är också en mycket bra utgångspunkt oavsett om man vill cykla eller vandra in i skogarna eller upp på fjällen som ligger runt dalen.

 • Trollpark Evje ligger precis som förbjudna byn Evje, och cirka 72 kilometer strax norr om Kristiansand. Körtiden är cirka 1 timme.
Sørlandsperlen Lyngør med sina vita trähus.

Lyngør – Södra Norges vackraste lilla stad?

Det finns många vackra små städer i Södra Norge, och det kanske inte spelar så stor roll vilken av människorna du besöker. Ändå tror många att om du först besöker en av dem, bör detta vara Lyngør. Bosättningen är uppdelad i ett antal små holmar som är nära-i-nära med varandra. Förr bodde sjökaptener ofta här, i vackra små och vitmålade hus, med staket runt danderte trädgårdar. Lyngør har också spelat en liten roll i världshistorien. Det förekommen sjöslag i sundet under Napoleonkriget,där den brittiska flottan gjorde en kort process med de gemensamma danska och norska krigsfartygen. Den lilla staden har vunnit priser för sin skönhet, och även som den bäst bevarade byn i Europa.

 • Det är 103 kilometer från stadens centrum i Kristiansand till Lyngør. På vägen dit kommer du att passera många andra små platser som är bra att besöka. Enheten utan att stanna tar dig ca 1 timme och 20 minuter.
Setesdal med sin vackra natur. Foto: Synne Åkre

Setesdal – Upplev några av de vackraste byarna i Norge

Setesdal är namnet på dalen som sträcker sig mellan Evje och skidorten Hovden, och där floden Otra flyter igenom. Längs vägen finns flera mysiga och små byar som är värda att stanna till. En av dessa är Byglandsfjord, där du kan få skjuts på vattnet med den gamla vedeldade ångbåten DS Bjoren. I Rysstad ligger Setesdalsmuseet som har utställningar som visar kultur, historia och traditioner i denna del av Norge. I Valle hittar du ett toppklättringscenter och Rygnestadtunet, en kulturlistad gård med byggnader från 1500-talet. Det finns också ett rikt urval av fiskeplatser, badplatser och andra naturupplevelser i Setesdal. Om du vill spendera mer tid än en dagsutflykt hittar du allt från campingplatser med stugor till lyxhotell i dalen.

 • Från Kristiansand till Byglandsfjord i början av Setesdal är det cirka 75 kilometer. Rutten är ca 1 timme och 10 minuter.
Fästning Street i Kristiansand. I centrum betalar du en avgift på varuautomater om du hittar fritt markerat utrymme på gatorna.

Parkering och trafik med biluthyrning

Parkering i Kristiansand är ungefär densamma som i Norge. I centrum betalar du en avgift på varuautomater om du hittar ett fritt markerat utrymme på gatorna. På vardagar är det gratis att parkera i stadens centrum, mellan 17:00 och 08:00 på morgonen. På helgerna är det gratis efter 13:00 på lördag, och fram till måndag morgon. Alternativet är ett av de många parkeringshusen. I centrum hittar du över 10 av dessa, eller privatdrivna parkeringsmöjligheter utomhus.

Att köra i Kristiansands centrum är enkelt om man är van vid trafik i skandinaviska städer. Större delen av centrum är också fyrkantig, vilket gör det lättare att orientera. Under rusningstid kan det finnas vissa trafikstockningar, särskilt på gatorna som leder till på E18, och sedan i båda riktningarna, samt Setesdalsveien i nordlig riktning.

Flygplats

Kristiansands flygplats kallas även Kjevik i folkmun. Detta är en internationell flygplats som betjänar Agder län och stora delar av den södra delen av Norge. Från Kjevik finns direktflyg till Oslo, Bergen, Stavanger och Trondheim,samt till utländska städer som London, Gdansk och Amsterdam. Det finns också många charterflyg baserade på Kristiansand Airport. Totalt betjänar flygplatsen över en miljon passagerare per år.

Från och med idag är endast fyra biluthyrningsbolag representerade på flygplatsen i Kristiansand. Dessa är Sixt, Hertz, Avis och Budget. De två sistnämnda delar på disken och personalen, något Avis och Budget också gör på ett antal andra flygplatser. Terminalbyggnaden är inte särskilt stor, och det är lätt att hitta biluthyrningsföretagen.

 • Kristiansands flygplats ligger cirka 16 kilometer norr om centrum. Körtiden med biluthyrning är ca 20 minuter om du väljer den kortaste vägen som går via Timenes och Hamre.