Hyrbil Stavanger

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Norge
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Stavanger

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Stavanger

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Stavanger från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Stavanger genom oss.

Stavanger Guide

Stavanger är den fjärde största staden i Norge, med cirka 135 000 invånare. Staden och området har spelat en viktig roll i äldre norsk historia, särskilt under vikingatiden. Sedan 1969 har Stavanger utvecklats till Norges oljehuvudstad. Här har de största internationella och norska oljebolagen kontor, tillsammans med flera statliga institutioner som är anslutna till oljeindustrin.

Staden har också ett universitet, och studenterna lämnar en stark prägel på nattlivet i Stavanger. Här anordnas ett antal spännande och populära festivaler, och i stort sett året runt.

I Stavanger hittar du ett stort antal museer, gallerier, konsertlokaler och andra kulturinstitutioner. Staden valdes till europeisk kulturhuvudstad 2018.

Attraktioner

Restaurangen erbjuder och nattliv i Stavanger är utan tvekan bland de bästa i Norge. Tillsammans med alla konserter och festivaler gör detta det alltid populärt och livat i centrum.

Bredvid nattlivet och kulturinstitutionerna är det naturen som är huvudattraktionen i detta område av Norge. Det är en kort bit från stadens centrum till några av de vackraste och bästa stränderna hittar du i Norge. Klimatet i regionen, och det faktum att det är grunt på många ställen, gör att badtemperaturen att vara mycket trevlig på sommaren.

Det är också en kort bit till vackra fjordar och öar när du är i Stavanger. Bland annat ligger Lysefjorden, med de berömda kändisarna Preikestolen och Kjerag, bara en kort bil- eller båtresa bort.

Utforska Stavanger med biluthyrning

Många tror att Stavanger är Norges bästa stad att bo i eller besöka, och särskilt på sommaren. Det beror inte bara på stadens starka ekonomi, och därmed kulturen och allt som händer i centrum, men också de vackra omgivningarna. I denna del av Norge finns unika naturupplevelser nära-i-den-tight. Välkända sevärdheter som Preiekestolen och Kjerag ligger bara en kort bilresa bort med biluthyrning, de pittoreska södra byarna ligger inom räckhåll, och du kan uppleva några av de vackraste fjordarna och bergen Norge har att erbjuda. Här är några förslag på resor med Stavanger som utgångspunkt.

På toppen av Predikstolen Rock får du en underbar utsikt över Lysefjorden.

Predikstolens klippa – Länets mest kända attraktion

Preikestolen ligger en bit inne i Lysefjorden,där man även har Lysebotn och Kjerag i slutet. Den unika klippformationen är också välkänd utanför norska gränser. För några år sedan var Predikstolen Rock scenen för en scen i en av Mission Impossible filmer huvudrollen Tom Cruise. Till skillnad från Cruise behöver du inte klättra den massiva och branta bergväggen, utan kan istället gå. Högst upp får du en utsikt över ett av Norges vackraste landskap.

Observera att du inte kan köra hela vägen. Bilen lämnar dig på parkeringen i Preikestolhytta, och därifrån fortsätter du på markerade stigar. Vandringen till fots tar ca 2 timmar varje väg (avståndet är 3,8 kilometer, med en höjd av ca 330 meter). Kom ihåg att sätta på lämpliga kläder och skor och komma in i det i förväg. Det finns flera platser på sträckan som passar för en vilosemester, och du hittar bra badmöjligheter på vägen till Preikestolen.

 • Om du ska köra hyrbil från Stavanger till Preikestolen är det enklast och snabbaste att ta undervattenstunneln (Ryfast) till Tau, och köra vidare därifrån via Jørpeland. Avståndet är då 39 kilometer, och du kommer att spendera ca 40 minuter.

Obrestads fyr – Ta en natt som fyrvaktare

Att besöka gamla fyrar är populärt över hela världen, även vid Norges södra ände. Det finns ett antal av dem som har varit mycket viktiga för fartygstrafiken och handeln längs den norska kusten. Havet utanför kan vara nyckfull, och det finns många olyckliga själar som har förstört i Nordsjön. Obrestads fyr är ett naturligt val om du besöker ett av de unika fyrhusen. Det byggdes i granit 1873,medan en fyrmästares bostad och fyrservicebostad kom till några år senare. Fyrhuset och dess omgivande bostäder ligger vackert beläget på landsbygden, på en liten höjd precis vid havet. Du kan bo på Obrestad Fyr om du bokar i förväg, som har blivit populär vid flera fyrar längs Norges kust.

 • Det är cirka 43 kilometer från centrum i Stavanger till Obrestads fyr via Bryne. Körningen tar ca 55 minuter.
Obrestads fyr och dess omgivande bostäder ligger vackert beläget på landsbygden, på en liten höjd precis vid havet.
Piren i gamla Hansabyen Bergen.

Bergen – Staden mellan de sju bergen

Den gamla Hansabyen Bergen är den näst största i Norge, med cirka 285 000 invånare. Själva staden är värd ett besök om du är i Stavanger och vill se mer av den norska västkusten. Stora delar av Bergens centrum är vackra, med det välkända Bryggen som det största dragplåst. Här hittar du några av landets mest kända sevärdheter, många goda matställen, shoppingmöjligheter, och kulturella evenemang och aktiviteter för människor i alla åldrar.

Stadens omgivningar är också något invånarna kan skryta med. Den ligger mellan sju berg på ena sidan, och har den unika skärgården Øygarden på andra sidan, ett område som består av över 1500 öar och holmar. Resan från Stavanger till Bergen med biluthyrning är i sig en stor upplevelse. Du kör längs kusten i ett av de vackraste landskapen i Norge.

 • Det är inte mer än 210 kilometer från Stavanger till Bergen, men körtiden kan vara 4 och 6 timmar om du kör E39. Kustvägen till Bergen omfattar två korsningar med bilfärja.
Svandalsfossen vattenfall ligger nästan längst ner i Saudafjorden.

Svandalsfossen – Natur och dusch i samma slag

Svandalsfossen vattenfall ligger nästan i hjärtat av Saudafjorden,en ganska lätt bilresa från Stavanger med biluthyrning. Vattenfallet är en av de vackraste i Norge, och är en del av Den nationella turistvägen Ryfylke. Trots den lätthet att ta sig hit, är det oftast inte packad med besökare. Det i sig gör naturen ännu bättre. Svansalsfossen har två nedgångar som sammanlagt uppgår till 180 mäter. Vattenfallet är tydligt synligt från vägen när du närmar dig Sauda, men du rekommenderas starkt att titta närmare på den. Parkera bilen vid motorvägen och gå trapporna upp till utsiktsplatsen, och gå under bron som korsar vattenfallet. Från utsiktsplatsen kan man också se hela fjorden om det är bra väder, och byarna som ligger längs fjordkanten. Kom ihåg att ta med torra kläder och en bordsduk!

 • Från Stavanger till Svandalsfossen är det 142 kilometer, och körrutten går via undervattenstunneln Ryfast.
 • Resan inkluderar en korsning med bilfärja mellan Hjelmeland och Nesvik. Normalt kommer du att spendera ca 2 timmar och 45 minuter på hela sträckan.

Egersund – Vacker sydby nära Stavanger

Det finns många vackra och idylliska små städer längs Norges kust, och kanske särskilt i denna del av landet. Om du ska välja en av dem att göra ett besök, bör Egersund vara på listan. Stadens läge gjorde det bra i fiskeindustrin, ochså småningom Egersund blev känd som den plats där några av landets största redare var baserade. Stadens starka ekonomi under en lång tid är något som återspeglas speciellt i den välskötta och bevara gamla stan. Stadens centrum domineras av typiska vitmålade sydliga hus,du hittar ett antal bra hotell och matställen där, och staden är känd för sina många gallerier och museer som håller hög standard. Egersund är också en bra utgångspunkt om du vill bli aktiv på semestern, till exempel med laxfiske, djuphavsfiske,promenader i skogar och berg, bad (en av regionens vackraste stränder som ligger precis utanför staden) och andra naturupplevelser.

 • Den snabbaste vägen från Stavanger till Egersund går inrikes på E39. Avståndet är då ca 75 kilometer, med en körtid på 1 timme och 15 minuter.
 • Om du vill köra längs kusten, ta av från E39 och in på Länsväg 44 som går mot Bryne. Avståndet blir då cirka 84 kilometer, med en körtid på 1 timme och 35 minuter.

Parkering och trafik med biluthyrning

Företaget Stavanger Parkering driver de flesta parkeringsplatserna i staden. Om du vill lämna bilen på gatunivå måste du använda markerade parkeringsplatser. Automater på trottoarerna är laddade och kan använda både kontanter och kort. Om du laddar ner Stavanger Parkerings betalningsapp kan du använda din smartphone att betala med. Fördelen med appen är att du betalar endast för den faktiska tiden du står parkerad, och du behöver inte återvända till bilen om du vill förlänga den tid du befinner dig på parkeringen. Företaget har 7 parkeringsmöjligheter inomhus i centrum. Där hittar du även laddare för elbilar. Förresten, det finns ett reducerat pris för betalning för dem som kör elbilar.

Att köra bil i norska städer, Stavanger ingår, är oftast mycket lätt. Även om denna stad också har många enkelriktade gator, och några områden i centrum som är bilfria, möter du knappast några problem. Skyltningen är bra, och de andra förarna är oftast vänliga och lugna. Observera att i Norge, nästan alla de nödvändiga för att stoppa för fotgängare passerar gatan följer ordern. Böterna för att inte göra detta är hög.

Att köra utanför städerna i Norge är oftast en trevlig upplevelse där också. De flesta förare kör lugnt och enligt hastighetsgränserna. Observera dock att djur kan komma i vägen, både bondgårdsdjur och vilda djur som älg och rådjur.

Flygplats

Flygplatsen utanför Stavanger kallas internationella Stavanger flygplats. Lokalt används ofta Solas flygplats, eftersom flygplatsen ligger i Solas kommun. Tillsammans med Trondheims flygplats är Stavanger Airport Norges tredje största flygplats mätt i antalet årliga passagerare (båda betjänar ungefär 4,5 miljoner passagerare per år). Från och med idag har flygplatsen direktflyg inrikes till Oslo,Bergen, Trondheim, Sandefjord och Kristiansand. Dessutom kan du flyga direkt från Stavanger till 10 andra europeiska städer, inklusive Amsterdam, Köpenhamn, London och Gdansk.

Stavanger flygplats är inte särskilt stor, och det är lätt att hitta de företag som erbjuder biluthyrning där. För närvarande har Sixt, Budget, Avis, Hertz och Europcar räknare och hyrbilar på Sola. Alla fem ligger i byggnaden som ligger strax utanför terminalen. Deras hyrbilar står parkerade i närheten och du behöver inte transport för att komma dit.

 • Stavanger flygplats ligger cirka 17 kilometer söder om centrum. Runtime är vanligtvis mellan 15 och 20 minuter.