Hyrbil Wien

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Österrike
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Wien

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Wien

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Wien från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Wien genom oss.

Wien guide

Bilutleie Wien
Biluthyrning i Wien

Wien är huvudstad i Österrike, och ligger vid floden Donau i nordöstra delen av landet. Staden har 1,7 miljoner invånare (2011).
Wien är landets kulturella och ekonomiska centrum, och en viktig industri- och vetenskapsstad. Stadens universitet grundades 1365. Wien är också ett stort transportnav, och har stor turism.

Wien är känt för att vara ett av världens viktigaste centra för klassisk musik. Här hittar du museer för kända kompositörer och musiker som Haydn, Mozart, Beethoven, Shubert och Strauss – som alla har levt kortare eller längre perioder av sitt liv i Wien. Staden är också känd för sina årliga musik- och teaterfestivaler.

Attraktioner

Wiens historiska centrum är ett världsarv av UNESCO och det finns många vackra kyrkor och kloster. Stephansdomen (byggd under perioden 1304 – 1511) är en populär turistattraktion här – med sitt karakteristiska 136,7 meter höga torn.

Andra attraktioner i Wien är 1700-talets ”Belvedere” ,”Wiens statsopera” – det huvudsakliga operahuset i staden från 1869, den gotiska kyrkan ”Ruprechtkirche” från 1200-talet, Naturhistoriska museet – med geologiska och botaniska samlingar samt Konsthistoriska museet – där bland annat Naturhistoriska museet – byggdes på 1200-talet. kan se konstverk av Rembrandt och Rubens.

Staden har också ett teatermuseum, ett museum som ägnas åt psykologen Sigmund Freud samt ett zoo.

Lite sydväst om stadens centrum ligger palatset ”Schönbrunn” från 1695, som är en stor turistattraktion. Palatset var tidigare ett kejserligt jaktslott och sommarresidens, men är idag ett museum. Platsen har också en vacker park anlagd i fransk stil 1706. Schönbrunn är upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

Palatset var tidigare ett kejserligt jaktslott och sommarresidens, men är idag ett museum.

Utforska Wien med biluthyrning

Wien är mycket centralt beläget i förhållande till flera spännande huvudstäder, inklusive Bratislava, Prag och Budapest. Det är också lätt att nå ett antal vackra byar, och platser av historiskt intresse. Alperna är inte heller långt borta om du har en hyrbil till ditt förfogande och kommer att ta en tur skidåkning eller till fots i bergen. Här är några tips för att köra med Wien som utgångspunkt.

Slottet är en rekonstruktion av ett slott som tidigare var på platsen på 1100-talet.

Burg Kreuzenstein – Sagoslottet strax utanför Wien

Det medeltida Kreuzenstein-slottet är inte en lång bilresa från Wien och är faktiskt mest tillgängligt för dem som har en biluthyrning. Att ta sig till slottet med offentliga kommunikationsmedel är besvärligt och tar lång tid, medan du med bil når dit på några minuter. Slottet är mycket äventyrlig, vilket en att tänka på prinsessor, drakar och hjältar. Vad du ser idag dadlar till 1874, men det var en rekonstruktion av ett slott som stod på samma plats sedan någon gång under 1100-talet. Det rekonstruerade slottet är också byggt med material från andra medeltida slott, varför Kreuzenstein har en touch som gör att det ser mycket äldre ut än vad det egentligen är. Slottet står prydligt beläget på en kulle, vilket gjorde det omöjligt att erövra tills den svenska armén erövrade Kreuzenstein under trettioåriga kriget. Du kanske har sett Burg Kreuzenstein tidigare, eftersom det har använts som en kupp i en mängd olika filmer och tv-serier– som The Witcher som kom på Netflix 2019.

 • Från centrum av Wien till Burg Kreuzenstein är det bara 26 kilometer. Du kör norrut längs Donau på A22 och tar normalt 25 till 30 minuter på resan.

Mjölk och Krems i Wachaudalen

Wachau är namnet på en vacker dal och kulturlandskap som ligger väster om Wien. Donau flyter genom dalen, vilket gör Wachau till ett bördigt område. Klimatförhållandena innebär att Wachau är en lämplig plats för odling av druvor, och det finns därför flera kända vinproducerande gårdar här. I varje ände av dalen hittar du de två små städerna Melk och Krems, som båda är bra platser att besöka. I Melk hittar du ett av de mest kända och imponerande klostren i Österrike,Stift Melk som grundades 1089. Det finns också flera andra sevärdheter av historisk betydelse i Melk. Krems är den största staden av de två, och är känd för sin vackra gamla stan i stadens centrum. Detta är också en populär stad att åka på shoppingresor till, och särskilt om du letar efter bra vita viner från Wachau Valley.

 • Från Wien till Melk är det cirka 88 kilometer. Körtiden är ca 1 timme och 5 minuter.
 • Om du vill köra längs floden genom den vackra dalen till Krems an der Donau, kommer detta att ta ca 35 minuter (avståndet är ca 37 kilometer).
Klostret stift Melk grundades 1089.
Budapest är fullt av historiska byggnader värda att komma ikapp med.

Budapest – Twin City till öst

Det finns ett starkt historiskt band mellan Wien och Budapest i Ungern. Städerna delade status som huvudstad i den österrikisk-ungerska monarkin. Den korta sträckan har också inneburit att det har varit mycket handel och utbyte av traditioner mellan dessa två regioner. Även om historien dikterar att det finns många likheter mellan Budapest och Wien, är kontrasterna också stora. Att ta en tur till Budapest med biluthyrning är en av de bästa och mest populära utflykter du kan ta när du är i Österrikes huvudstad. Detsamma gäller om ärendet skulle återföras. I Budapest bör du besöka några av de många sevärdheter som finns på UNESCOs världsarvslista,för att inte tala om ett av stadens romerska eller turkiska bad. Staden har också en hel del museer och gallerier (över 220 totalt i stadens centrum), en mycket stor opera, och ett par öar i Floden Donau som erbjuder gröna parker och vackra trädgårdar.

 • Det är cirka 244 kilometer från centrum av Wien till Budapest, ungerns huvudstad. Med inga stopp längs vägen kommer enheten att ta ca 2 timmar och 40 minuter.
Om du lämnar hyrbilen i centrum kan du använda spårvagnen och besöka en typisk tjeckisk pub.

Prag – Tjeckiens gyllene stad

Huvudstaden i Tjeckien har också en liknande historisk anknytning till Wien, som Budapest har det. Staden spelade en viktig roll i monarkin i Österrike-Ungern, och stora delar av stadens centrum har arkitektur som påminner om vad du ser i Wien. Traditionerna och kulturen är inte heller olikt det man finner i Österrike. Det är relativt kort avstånd till Prag, ochmöjligt att ta en dagsutflykt, men vi rekommenderar att du spenderar lite tid i denna magnifika stad. I Prag är sevärdheterna tätt nära, det är prisvärt att bo där, och staden har ett spännande kultur- och nattliv. Om du kommer med bil, överväga att sätta detta från dig i hotellets garage eller liknande. Prag upplevs bäst till fots (eller med spårvagn/tunnelbana), inte minst för att du också ska stanna till vid en tjeckisk pub och smaka på de goda pilsnersna.

 • Från Wien till Prag är det cirka 294 kilometer om du kör den kortaste vägen via Znojmo och Jihlava i Tjeckien. Körtiden utan stopp blir då cirka 3 timmar och 45 minuter.
Lämningar från den romerska fästningen från den romerska staden Carnutum.

Petronell-Carnuntum – En romersk utpost

Carnuntum var namnet på en romersk fästning stad och bosättning med anor från ca 50 e.Kr. Vid den tiden, Tiberius, och sedan Marcus Aurelius var härskare över det romerska riket. Carnuntum var en strategiskt viktig bas för krigen mot Markomanners, ett germanskt folk som bodde här. Dessa krig är för övrigt inspirationen till den berömda filmen ”The Gladiator” av Ridley Scott, med Russell Crowe i huvudrollen. Idag är Carnuntum en av Österrikes viktigaste sevärdheter. Här hittar du rester av den romerska fästningen, inklusive amfiteater, romerska bad, gladiatorskola,och flera administrativa byggnader. En del av detta har rekonstruerats. Staden har också ett spännande museum där artefakter från arkeologiska utgrävningar visas.

 • Från Wien till Petronell-Carnuntum är det cirka 43 kilometer om du kör via A4 och B9. Körtiden blir då cirka 35 minuter.
Var uppmärksam på spårvagnsspåren och hållplatserna när du kör på gatorna.

Parkering och trafik med biluthyrning

Som regel är parkeringsplatser på gatorna markerade med vita ränder i Wines Center. Titta också efter skyltar som visar att det är tillåtet att parkera. Skylten kommer att visa ordet ”Gebührenpflichtig” om parkeringsplatsen är avgift. Det kommer också att säga vilken tid du måste betala avgiften. Du hittar naturligtvis ett antal parkeringshus i centrum, och destörsta hotellens garage är också bra alternativ när du letar efter parkeringsplats. Den mest prisvärda lösningen är att använda Park-And-Ride. Dessa är service parkeringsplatser i utkanten av centrum och är alltid i närheten av kollektivtrafiken.

Att köra i Wien är relativt enkelt och okomplicerat, med undantag för Gamla stan (Innere Stadt). De flesta gator är stängda för trafik. Vad du bör ägna extra uppmärksamhet åt i denna stad är de många cyklister och fotgängare på gatorna. Vägarna har ofta egna fält för cyklister (förväxla inte dessa fält med parkeringsplatser). Det finns också många spårvagnsspår i Wien, och du bör vara extra försiktig vid spårvagnshållplatserna. På motorvägarna och landsvägarna utanför Wien och i övriga Österrike är det ungefär lika lätt som att köra i Tyskland.

Wiens internationella flygplats ligger en kort bilresa utanför Wien.

Flygplats

Flygplatsen som betjänar Wien kallas Wiens internationella flygplats, eller Flughafen Wien-Schwechat på österrikiska. Det ligger en kort bilresa sydost om centrum av huvudstaden. Totalt använder cirka 27 miljoner passagerare flygplatsen inom ett år. Trafiken kommer främst från europeiska städer. Du kan också flyga direkt till Wien från Kanada, USA, Thailand, Kina, Japan, Egypten, Marocko, emirat och länder i Mellanöstern. Flygplatsen har 4 terminaler, varav tre är anslutna till varandra. Den fjärde, Terminal 1A ligger mittemot terminal 1. De flesta reguljärflyg med de största flygbolagen anländer till terminal 3, medan många lågprisflygbolag använder terminal 1A.

På Wiens internationella flygplats hämtas de företag som erbjuder biluthyrning på ett separat centrum vid avfarten till parkeringsplats 4 (P4) på bottenvåningen. Det finns även hyrbilar. Ankomsthallen på terminalerna 1,2 och 3 är ansluten till centrum. De företag du hittar här är Alamo, National, Avis, Payless, Hertz, Flizzr, Sixt, Thrifty, Enterprise, Buchbinder, Budget och Europcar. Biluthyraren U-Save har sitt skrivbord precis intill parkeringen.

 • Från Wiens internationella flygplats in i centrum av Wien är det cirka 23 kilometer. Körtiden är cirka 25 minuter i normal trafik på vägarna.